Zwedenblog

Acht redenen waarom ik blog

Ideeën vormen zich niet zonder moeite om tot woorden, zinnen en teksten. Bloggen is hard werken. Bloggen is vroeg opstaan en laat in bed. Bloggen is doorzetten wanneer je het allemaal even gehad hebt.

Ik spreek niet uit ervaring. Dit is amper mijn derde post.

Het zijn de doorwinterde bloggers die dit aanstipten toen ik hen vroeg hoe het is om een lange tijd te bloggen. Hieruit groeide het idee om even na te denken over waarom ik (start) met blog(gen).

Deze acht blogredenen helpen me vandaag een weg te vinden. Een focus te bepalen. Ze zijn mijn ruggesteun. Mijn brandstof wanneer in de toekomst m’n blogenergie op een laag pitje zou komen te staan.

1. Ik kom uit mijn kot
Mijn blog voert me naar plaatsen waar ik anders nooit zou komen. Hij verplicht me actief op zoek te gaan naar boeiende ontmoetingen en jaagt me letterlijk mijn kot uit. Hierdoor doe ik vaker datgene wat ik echt prettig vind. Wat ik nodig heb. En als thuiswerker heb ik nood aan beweging en andere omgevingen opzoeken. Mijn blog dwingt me naar buiten te komen en Zweden actiever te ontdekken.

2. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde
Ik hou ervan ervaringen, belevenissen en inzichten te delen en van gedachten te wisselen met anderen die hetzelfde hebben beleefd/gezien/ervaren. Op reis heb ik bijvoorbeeld steevast iemand nodig die ik overstelp met: “Kijk, wat mooi!”, “Voel je dat ook?”, “Mmmmmm… wat ruikt het hier heerlijk”. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Mijn blog is mijn uitlaatklep.

3. Een sociaal wezen zijn
Ik steek het niet onder stoelen of banken. Leven op het Zweedse platteland kan best eenzaam zijn. Het leggen van sociale contacten is een opdracht, iets waar je actief naar op zoek moet. Heb je kinderen of Zweedse collega’s die je dagelijks ontmoet, heb je half gewonnen. Geen van beide heb ik waardoor er vaak dagen, weken en toen ik hier net woonde zelfs maanden voorbij gingen zonder met iemand een echte babbel te kunnen slaan. Een rode draad door mijn blog is het thema “Ontmoet de Zweden”. Dit geeft me een reden om bij mensen aan te kloppen met de vraag: “Mag ik eens langskomen bij jou?”. Mijn blog is een open deur naar nieuwe ontmoetingen.

4. Zelfreflectie
Tijdens de aanloop naar deze blog heb ik opgemerkt veel over mezelf geleerd te hebben. En dat is verrijkend. Ik blik terug op wat ik reeds ondernomen heb en hoe ik mij daarbij voel. Ook vragen zoals wat is belangrijk in mijn leven en waar wil ik mijn kostbare tijd aan spenderen, duiken vaker op dan voorheen. Noem het zelfreflectie of gewoon een teken van een jaartje ouder worden. Mijn blog laat me stilstaan en bewust nadenken over mijn doen en laten.

5. Ceci n’est pas une blog over Zweden
Als tiener zat er een klein rebels kantje aan me. Eénmaal in mijn twintiger jaren is dat kantje wat afgeslepen. Gelukkig maar. Maar toch doe ik sommige zaken nog steeds graag net iets anders dan anderen. Bij deze is Touch of Sweden geen reisblog, geen dagboek voor mezelf of familie, ook geen verzamelplaats van tips om je verhuis naar Zweden in goede banen te leiden. Touch of Sweden brengt Zweden dichterbij. Ik noem het graag een belevingsblog voor iedereen die van natuur, reizen, leven op het platteland, interessante ontmoetingen en uiteraard ook Zweden houdt. Mijn blog doet het graag anders.

6. Hello world
Ook al schrijf ik in het Nederlands – waar ik mij lekker comfortabel bij voel – heb ik het gevoel via mijn blog contact te hebben met de hele wereld. En dat is een fantastisch iets. Leef je midden in een bos waar af en toe een eland of een wild zwijn passeert in plaats van enkele coole mensen met hippe kapsels, heb je hier misschien net iets meer nood aan. Sinds ik online actief ben, heb ik via dit medium maar ook via Facebook en Instagram fantastische mensen mogen ontmoeten. Mensen met een eigen verhaal, een bedenking, vraag of mening. Laat dus van je horen. Ga de communicatie met me aan en laat een berichtje achter. Mijn blog geeft me de mogelijkheid contact te maken met mensen over de landsgrenzen heen.

7. Baas in eigen koninkrijk
Is het niet fantastisch een plaatsje te hebben voor jou alleen? Dat kan een kamertje op zolder, een huisje in de tuin of een plaatsje op het net zijn. Een plek waar jij de baas bent. Jij bepaalt de inhoud, jij bepaalt het uitzicht, jij bepaalt… alles. En niemand die daar iets op te zeggen heeft. Af en toe is het gewoon leuk om een eigen koninkrijk te hebben waar alleen jij regeert. Mijn blog is mijn koninkrijk.

8. Ik doe het voor jou
Ik blog ook voor jou. Misschien droom je ervan om op reis te gaan of zelfs te verhuizen naar Zweden. Op mijn manier en met mijn kennis en ervaring wil ik je daarbij inspireren. Ik wil Zweden dichterbij brengen zodat je Zweden kan proeven, voelen, ruiken. Je het Zwedengevoel thuis zelf kan creëeren. Niet het praktische of het informatieve maar eerder de beleving staat hierbij centraal. Daarnaast is het niet voor iedereen weggelegd om veel of verre reizen te maken of gewoon even je boeltje te pakken en naar het Noorden te trekken. Mijn blog is jouw Touch of Sweden.

Ik vind het fantastisch dit alles met jou te kunnen delen. Ik ben alvast super benieuwd wat komen gaat en hoe Touch of Sweden zich verder gaat ontwikkelen. Ik hoop dat je mijn blogavontuur even spannend vindt als ik en me er verder in wil volgen.

Heb je tips of een verzoek? Laat gerust een reactie na of stuur een mailtje.

Kram – Katrien

 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

21 thoughts on “Acht redenen waarom ik blog”

 1. Katrien,
  Als je dit leest, dan wil ik je zeggen dat ik je enorm bewonder.
  Al jaren wil ik graag een blog schrijven, of een piep klein stukje in een blad.
  Ik houd van schrijven en foto’s nemen. Nu heb ik eindelijk iemand gevonden die
  een blog voor me gaat maken. Ik hoop dat je dan eens wil kijken naar mijn sprookjesinzweden.nl
  Maar je schrijft geweldig leuk, en zo gewoon, zonder moeilijke woorden. Je bent mijn grote voorbeeld. Groeten van sJuul uit Gräsmark Höjden

  1. Hoi Juliette, bedankt voor je berichtje hier op mijn blog. Fijn om lezen dat ik je inspireer en dat je nu ook aan het bloggen slaat. Ik wens je alvast veel succes en uiteraard zal ik af en toe een kijkje komen nemen. Ik zag zonet dat je voor dezelfde lay-out gekozen hebt dan mijn blog. Ik ben blijkbaar echt een voorbeeld voor je ;-) Groetjes in Gräsmark Höjden en tot hors! Katrien

 2. iris ingelaere

  hey Katrien!
  Je maakt een pareltje van een blog!
  Leuk om erin te snuisteren en zo weet ik weer wat meer wat je allemaal doet!
  Echt leuk! En ik moet toegeven, je doet me wel een beetje watertanden met al die mooie beelden en leuke omschrijvingen!
  ‘t Is al wel 15 jaar geleden dat ik in zweden was maar door je foto’s te zien komen er toch veel herinneringen naar boven en het frisse gevoel dat ik daar had komt zomaar terug naar boven geborreld!
  Gek, had dat niet verwacht!
  Bedankt!
  Doe zo voort!
  En tot een beetje later!

  Iris

  1. Hé Iris, leuk dat je mijn berichtjes over mijn blog hebt opgevangen. Super dat hij je bevalt. Ik was helemaal vergeten dat je ooit in Zweden was maar nu je het zegt… Moet vlak voor het moment geweest zijn dat ik Joakim leerde kennen. ‘t Is mijn bedoeling om bij mensen mooie herinneringen naar boven te halen of een verlangen op te wekken. Bij deze dus gelukt :) Bedankt voor je bezoekje :)

 3. Dag Katrien,
  Complimenten voor je blog!
  Heerlijk om al je verhalen te lezen. Ik geniet al een poosje van je prachtige foto’s op IG. En je leuke verhalen daarbij. Je blog ziet er geweldig uit. Ga vooral zo door ik blijf je volgen!!
  lieve groeten van Magda

  1. Hoi Magda, nogmaals dank voor je bezoek en voor het compliment. Fijn te horen dat hetgeen ik op IG en m’n blog doe je bevalt. Veel liefs // Katrien

 4. Hallo Katrien,
  Wat schrijf jij lekker,.
  Op het moment kost het me veel moeite om te lezen door een burn-out, maar jij schrijft zo heerlijk dat mijn concentratie vergeet dat het niet geconcentreerd kan zijn.
  Ik volg je al op instagram en ben eigenlijk altijd stilletjes verliefd geweest op Zweden ondanks ik er nooit geweest ben.
  Jij hebt die onderbewuste liefde weer bewust gemaakt en ik dank je hiervoor.

  Liefs

  1. Hej Rozenfee, fijn je ook hier te ontmoeten. Wat leuk om horen dat men schrijfstijl je bevalt en dat het toch een iet of wat ontspannend effect op je heeft. Ik heb mijn blog opgestart met het idee om Zweden bij iedereen een beetje dichterbij te brengen en voornamelijk bij degene die er nog nooit geweest zijn of er misschien wel nooit gaan komen. Blij te vernemen dat ik in dat opzicht alvast geslaagd ben. Dat is heel graag gedaan en laat gerust weten via een reactie of een berichtje indien je specifiek iets van mij/Zweden zou willen weten of horen. Veel liefs // Katrien

 5. Wat een leuke blog! Ik ben een week in Zweden geweest met een uitwisseling van school. Wat een geweldig land is het! Deze blog brengt me weer een beetje terug naar Zweden, net als je instagram-account ;)

  1. Hoi Anne-Ruth, bedankt voor je reactie en wat fijn om horen dat m’n blog je bevalt. Moet best gaaf geweest zijn, dat uitwisselingsproject. Zweden is inderdaad een fantastisch land. Waar en wanneer ben je hier geweest. Ik hoop dat je mooi weer gehad hebt. Aan de westkust is het de laatste weken maar grijs en regenachtig geweest. Kom hier gerust af en toe eens terugkijken of je kan je op m’n homepagina inschrijven om mijn berichten via mail te ontvangen. Tot hoors! Kram – Katrien

 6. Lieve Katrien!
  Gefeliciteerd met je blog! Je schrijft ontzettend prettig en het spreekt me erg aan. Ik ben normaal gesproken geen blog-lezer dus ik ben er helemaal niet in ‘thuis’. Dat voel ik me echter bij jou wel, dus ik zal me er eens in gaan verdiepen. In je 8 redenen kon ik me helemaal vinden trouwens; top! Ik hoop dat je ons ook wilt vertellen hoe jullie er zelf toe kwamen om naar Zweden te gaan, en hoe je de fika vindt met de Zweden die je ontmoet! Heel, heel veel plezier aan het werken aan dit blog en ik wens je toe dat je op je pad vindt wat je je wenst!
  X Marianne

  1. Dag Marianne, wat fijn je hier op mijn blog te mogen ontmoeten. En blij te vernemen dat je je hier thuis voelt. Dat is echt een opsteker. Wat super dat je even aangeeft wat je graag van me zou willen weten. En waarover ik iets zou kunnen schrijven. Wanneer je bovenaan mijn blog op “over mij” klikt, kan je kort lezen hoe ik in Zweden terecht ben gekomen. Ik zal al verklappen dat er een man in het spel is ;-) Toekomstgericht zal ik over onze verhuis vast iets meer vertellen. En heel toevallig ben ik deze ochtend gestart met een post over de Zweedse “fika”. Voorlopig nog maar wat losse floders. Ik ben er nog niet uit of het onderwerp fika of de Zweedse eethuisje wordt. Misschien stel ik wel mijn favoriete eethuisje voor waar ik heel vaak vertoef. Veel liefs voor jou en ik hoop dat ik je ook verder kan plezieren met mijn foto’s en verhalen zodat je een fervente bloglezer wordt. :)
   Kram – Katrien

 7. Gefeliciteerd met je blog! Jouw Instagram account volg ik met gemengde gevoelens. Ik geniet van de prachtige foto’s, maar krijg ook direct heimwee naar Zweden…. Met dat laatste moet ik maar leren leven (nee, we verhuizen niet), dus probeer ik vooral te genieten van jouw belevenisblog :-).

  1. Hoi Saskia, Bedankt voor je reactie en uiteraard ook voor het volgen op Instagram. Nja, ik vrees dat ik die gemengde gevoelens bij velen opwek. Maar zie het als een beïnvloeding van jullie volgende reisbestemming. Meer en meer kans dat die naar Zweden gaat :-) Ik zag trouwens een vlottentocht in Zweden op je verlanglijstje je site staan. Klinkt heerlijk!

 8. Zie ik nu pas dit blog pas bij de derde post…. Heb ik de eerste twee gemist. Ziet er goed uit en ik heb de blog aan de leeslijst toegevoegd. Nu even de eerste twee blogs lezen.

  1. Hejhej Hans, bedankt voor het compliment en ook om mijn blog aan je leeslijst toe te voegen. Ik heb m’n blog pas online gezet nadat er drie berichten opstonden. Niets gemist dus ;-) Ha det så bra! Katrien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top