Ales Stenar Zweden

Ales Stenar Zweden

Enkele jaren geleden bezochten de Zweedse vriend en ik Ales Stenar, een magisch en tot de verbeelding sprekend stenen monument uit de oudheid.

Eerder die dag bezochten we het bekende en liefelijke stadje Ystad en aten we heerlijke vis bij een plaatselijke rokerij in het vissershaventje van Kåseberga.

Vanuit het haventje van Kåseberga wandel je tussen een zee van klaprozen (uiteraard enkel tijdens de zomermaanden) de heuvel Kåsehuvud op. Zo’n 1.400 jaar geleden bouwden men er 32 meter boven de zeespiegel een adembenemend stenen monument in de vorm van een schip.

Het is niet helemaal duidelijk waarom dit monument gebouwd werd aangezien er weinig sporen van activiteit uit de oudheid terug te vinden zijn. Men gaat er echter vanuit dat – net zoals vele andere megalieten – Ales Stenar een grafmonument is.

Is het mooi weer, spendeer dan wat tijd op het heuvelplateau. Ga zoals vele andere bezoekers even zitten en geniet van het prachtige uitzicht en mystieke karakter van deze plek. Bij helder weer kan je het Deense eiland Bornholm in de verte ontdekken.

Het fantastische uitzicht, de magie van de oude stenenformatie, het heerlijke weertje en de klaprozenzee op de heuvelwanden blijven me vast nog heel lang bij.

Heb je de gelegenheid Ales Stenar te bezoeken? Gewoon doen!

Of misschien heb je deze plaats al bezocht? Benieuwd of ook jij onder de indruk was. Laat gerust helemaal onderaan de pagina een reactie na.
Katrien ♥

E-book

Deze e-routegids voert jou en jouw gezin via prachtige autowegen (meer dan 3.350km!) naar de mooiste plaatsjes in Zuid-Zweden!

Met de boot naar Zweden

De meest ontspannen manier om naar Zweden te reizen, is met de boot. De route Kiel – Göteborg is een van de vele mogelijkheden. Check alle overtochten naar Zweden.

Georganiseerde rondreizen in Zuid-Zweden

Tips in jouw mailbox

Jouw gegevens zijn in goede handen: privacyverklaring

Vluchten naar Zuid-Zweden

E-book

Dit e-book is een handig instrument wanneer je op reis je eigen maaltijden wilt samenstellen. De winkellijstjes met zowel Nederlandse als Zweedse benamingen en de bijhorende productafbeeldingen maken het eenvoudig om de typisch Zweedse ingrediënten in de winkelrekken terug te vinden.

Nationale parken in Skåne

Interessante plaatsen in Skåne

Ales Stenar Zweden
Ales Stenar bestaat uit 59 rechtopstaande zandstenen blokken, heeft de vorm van een schip en is 67 meter lang en 19 meter breed.
Ales Stenar Zweden
Een wegje door het gras leidt je van Ales Stenar automatisch naar de rand van de heuvel Kåsehuvud.
Klaprozen
Even stond ik met stomheid geslagen toen ik over de rand van deze steile heuvelwand piepte

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in Skåne

Voor wie van mooie huisje, met kleien geplaveide straten, heel veel gezelligheid èn Wallander houdt.

Een magisch stenen monument uit de oudheid, op een magische plaats, met een nog magischer uitzicht.

In dit kleine vissershaventje in Kåseberga eet je bij een plaatselijke rokerij de lekkerste vis in een prachtige omgeving.

DEEL DIT BERICHT MET JOUW VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top