BLEKINGE Zweden

Blekinge ligt in het uiterst zuidoosten van Zweden en omvat met haar kleine oppervlak opvallend veel mogelijkheden om van je vakantie een afwisselende en onvergetelijke tijd te maken.

Dit Zweedse landschap dat jaarlijks door maar weinig toeristen bezocht wordt, kent verschillende soorten natuurtypes, van schaduwrijke loofbossen en donkere naaldwouden tot glinsterende meren en een prachtig kustgebied. Ben je een liefhebber van aangelegde tuinen? Ook dan ben je in Blekinge aan het juiste adres.

Wat velen niet weten is dat je ook in Blekinge een prachtige scherenkust kunt ontdekken. Terwijl de archipel van Bohuslän, in het zuidwesten van Zweden tijdens de zomer druk bezocht wordt, ontmoet je in Blekinge opvallend minder toeristen. Een ideale plaats voor een boot- of kanotocht langs de vele rotsachtige eilandjes.

Langs de grillige uitgestrekte kustlijn vind je heel wat steden terug die een rijke geschiedenis kennen. Aangezien Blekinge vele eeuwen het grensgebied vormde tussen Denemarken en Zweden kan je er vandaag nog steeds verscheidene Deense invloeden terugvinden. Samen met het landschap Skåne en Halland kwam Blekinge in 1685 definitief in Zweedse handen.

Net zoals in andere regio’s gelegen aan de kust, is het gebied gekend voor z’n uitstekende schelp- en schaaldieren. Zoek een restaurantje bij het water en geniet van de smaken van de zee.

Credits foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Scroll to Top