Blogconferentie

Met Zweedse bloggers op workation naar Åre

Helemaal op de bots heb ik besloten om morgen naar het noorden te vertrekken. Meer bepaald naar Åre, een gemeente gelegen vlakbij de Noorse grens in de provincie Jämtland. Åre wordt aanzien als het beste skigebied van Zweden.

En uitgesproken ik die nog nooit op ski’s gestaan heeft, spoort er voor een super lang weekend heen.

Ik neem er deel aan een workation (= combinatie van werken en vakantie) van de Zweedse brancheorganisatie Influencers of Sweden. Bloggers en influencers uit Zweden komen daarheen om kennis en ervaring met elkaar te delen. Ik hoef je niet te vertellen hoe blij en opgetogen ik ben van een dergelijk evenement te mogen deel uitmaken.

Whoop whoop!

Naast voordrachten en netwerkactiviteiten, staan er ook heel wat winteractiviteiten op het programma. Aan alpineskiën ga ik me – hoogstwaarschijnlijk – niet wagen maar ziplinen, snowbiken en een sneeuwscootertocht laat ik vast niet aan mijn neus voorbij gaan.

Als blogger krijg je niet vaak de gelegenheid om andere bloggers in real life te ontmoeten. Ik verwacht me dus aan een uitgelaten en enthousiaste groep vrolijk kwebbelende dames. Eén voor één gebeten om bij te leren en met massa’s ideeën en inspiratie terug naar huis te keren.

Of er mannen zullen zijn?

Geen idee. Ook in Zweden wordt de blogwereld gedomineerd door het vrouwelijke geslacht. Is er een man aanwezig dan ben ik met mijn – zoals de Zweden het noemen – exotisch accent niet de enige vreemde eend in de bijt.

Morgen mag ik dus opnieuw mijn koffers pakken. Deze keer maken bikini en sandalen plaats voor thermisch ondergoed en winterboots.

Zei ik al dat ik van afwisseling hou?
Katrien ♥

img_8981_blog

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

10 thoughts on “Met Zweedse bloggers op workation naar Åre”

 1. Prachtige foto’s! Heel veel plezier Katrien!
  Inmiddels heb ik vanmiddag het boek van Astrid Lindgren ontvangen?. Ben er super blij mee, het ziet er zeer uitnodigend uit om te lezen met de mooie foto’s en illustraties. Nogmaals heel erg bedankt!

  Groetjes Annette

  1. Dank je Annette! Het is een fantastische trip geweest boordevol avontuur en spanning :) Zo blij dat je tevreden bent met het boek. Ik heb het boek in platte tekst gelezen en was zo opgetogen om het boek met foto’s en illustraties in de hand te hebben. Zo anders en nog vlotter leesbaar. Ik hou zo van de korte stukjes tekst uit verschillende artikels, brieven en boeken van Astrid Lindgren. Geniet ervan! Katrien

 2. Wat een prachtige winterfoto’s boven- en onderaan je blog.
  Veel plezier in Åre! Ik ben benieuwd naar je belevenissen.

  1. Oh, dank je wel Elly! Beide foto’s nam ik vorig jaar omstreeks deze tijd. De bovenste aan het meer Anten in Alingsås en de onderste aan het meer Mjörn, ook in Alingsås. Toen startte de winter echt met heel wat sneeuwval met daaropvolgend een aantal prachtige zonnige dagen. Momenteel kunnen we in Alingsås nog steeds niet echt over een witte winter spreken. Maar wat niet is, kan nog komen. En komt de sneeuw niet naar mij dan ga ik naar de sneeuw. Zoals vanavond. Jij nog nooit naar een blogconferentie in Nederland geweest? Ik veronderstel dat die daar vast ook vaak georganiseerd worden. Fijne dag!

   1. Blogconferenties worden waarschijnlijk ook wel in Nederland georganiseerd, maar ik zou niet bij een blogconferentie passen, denk ik. Mijn blog gaat niet alleen over Scandinavië maar ook over mijn boeken, dus niet echt een en hetzelfde onderwerp. Ik ben niet in een bepaalde categorie te plaatsen, maar ach, daar heb ik mijn hele leven al last van ;-)

    Hier in Nederland is alles grijs en somber, hoe mooi moet het zijn om in de sneeuw te kunnen wandelen, langlaufen enz. Geniet van de tijd in Åre!

    1. Ook op deze conferentie hadden bijna de meeste bloggers een andere inrichting. Van foodbloggers, over trainingsbloggers naar reisbloggers tot lifestylebloggers. Maar uiteindelijk gebruiken we allemaal dezelfde technieken, houden we van schrijven, storytelling, foto’s nemen en het documenteren van uitstapjes, reisjes, onze dagelijkse bezigheden, … Er zijn zo weinig mensen uit deze wereld die je in real live tegenkomt. Ik had nooit verwacht zoveel uit deze drie dagen te halen. Bijzonder blij dat ik erbij was. Indien ik ooit de mogelijkheid heb om een dergelijke bijeenkomst in Nederland of België mee te maken, dan pak ik onmiddellijk mijn koffers. ;-) Lieve groet! Katrien

  1. Dank je Wil! Het zal vast een onvergetelijk weekend worden. En ik kijk er zo naar uit. :) Vanavond om 20:15 stap ik op de trein en morgenvroeg om 08:16 kom ik in Åre in een sneeuwwit landschap aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top