Wandelen op het eiland Bohus-Malmön

Bohus-Malmön Zweden 3

Op een zonnige zondag niet zo heel lang geleden, trokken de Zweedse vriend en ik onze wandelschoenen aan en reden gezwind naar het eiland Bohus-Malmön. Een paar uur voorheen ontdekten we namelijk dat er rondom dat kleine eiland een wandeling loopt met de naam Kuststigen. Dat pad moesten we ontdekken!

Het werd 10,5 kilometer aangenaam wandelen langs rotsige kusten met prachtige lagunes, zonovergoten zandstranden en pittoreske vissersdorpjes. Wat hebben we genoten!

Vroeger was vooral de steenindustrie belangrijk op dit vier kilometer lange en twee kilometer brede eiland, maar tegenwoordig draait het toerisme er op volle toeren. Niet verwonderlijk, als je weet hoeveel dit eilandje te bieden heeft.

Ben je in de buurt, maak dan zeker een daguitstapje naar Malmön.

Katrien ♥

Overnachten op Malmön

E-book

Deze e-routegids voert jou en jouw gezin via prachtige autowegen (meer dan 3.350km!) naar de mooiste plaatsjes in Zuid-Zweden!

Met de boot naar Zweden

De meest ontspannen manier om naar Zweden te reizen, is met de boot. De route Kiel – Göteborg is een van de vele mogelijkheden. Check alle overtochten naar Zweden.

Georganiseerde rondreizen in Zuid-Zweden

Tips in jouw mailbox

Jouw gegevens zijn in goede handen: privacyverklaring

Vluchten naar Zuid-Zweden

E-book

Dit e-book is een handig instrument wanneer je op reis je eigen maaltijden wilt samenstellen. De winkellijstjes met zowel Nederlandse als Zweedse benamingen en de bijhorende productafbeeldingen maken het eenvoudig om de typisch Zweedse ingrediënten in de winkelrekken terug te vinden.

Overnachten in Bohuslän

Hotel Bryggan Fjällbacka

Interessante plaatsen in Bohuslän

Fjällbacka Zweden

De Fjällbacka boekenreeks

De spannende literaire thrillers van Zweeds auteur Camilla Läckberg behoren tot het beste uit het literaire genre en spelen zich af in Fjällbacka - de plaats waar ze opgroeide.

Nationale parken in Bohuslän

Het eiland Bohus-Malmön

Met de auto naar Bohus-Malmön

Het eiland is makkelijk te bereiken met een autoveerboot. Deze vaart twee keer per uur en is helemaal gratis. De overtocht Tullboden-Malmön duurt slechts acht minuten.

Bohus-Malmön Zweden 6

Wat kan je doen op Bohus-Malmön

Wandel het eiland volledig rond via het pad Kuststigen

Hou je van wandelen, dan is het deel van het beroemde Kuststigen dat zich op Malmön bevindt een échte aanrader. De route is 10,5 kilometer lang en laat je genieten van kustpaden, heldere baaien en vissersdorpjes.

Bohus-Malmön Zweden 3

Zonnen en baden op prachtige zandstranden

Op verschillende plaatsen zie je restanten van het glorieuze steenkappersverleden. Is het mooi weer, dan kan je halt houden bij één van de prachtige stranden met azuurblauw water. Pärlane is het strand dat het meest tot de verbeelding spreekt. Dankzij de prachtige vergezichten over de rotsige kust, hagelwitte stranden en het heldere water waan je je zo in het Middellandse zeegebied. Ben je er geweest, dan begrijp je waarom het is uitgeroepen als één van de tien mooiste stranden van Zweden.

Bohus-Malmön Zweden

Stallebrottet - een openluchttheater midden in de natuur

De bekendste plek op het Bohus-Malmön eiland is ongetwijfeld Stallebrottet, een oude steengroeve die gedurende de zomerweken dienst doet als openluchttheater midden in de natuur. Het speciale licht dat weerkaatst tegen het graniet als de zon ondergaat en het gevoel dat de zee vlakbij is, is een nooit geziene sensatie! Laat de kans om in deze omgeving een voorstelling bij te wonen niet liggen.

Bohus-Malmön Zweden 4

Een gezellige fika of lunch in het vissershaventje

Gezellig tafelen of een drankje nuttigen op het eiland kan je in het hoogseizoen dagelijks bij Malmöns Brygga, een restaurant dat alleen al voor het uitzicht een bezoekje waard is.

Overnachten op Bohus-Malmön

Wil je graag meerdere dagen op het eiland vertoeven, dan kan je terecht in de kleinschalige bed & breakfast Villa Lugn & Ro of een kamer of stuga huren in Bohus-Malmöns Pensionat.

Leuke weetjes en feiten over Malmön

  • Eind 1800 was het eiland één van de belangrijkste plekken voor het winnen van de roze Bohus graniet. De export van steen ging vooral naar Duitsland en Zuid-Amerika.
  • Voor het eiland bekend werd om z’n steengroeve, leefden de mensen er voornamelijk van visvangst
  • In 1912 woonden er 1688 personen op het eiland
  • Het deel van Kuststigen op Bohus-Malmön komt overeen met etappe 8 van Soteleden. Kustigen wordt aangeduid met de naam op een plaatje in blauw en wit. De markeringen voor Soteleden zijn ook blauw/wit en vind je voornamelijk op paaltjes en bomen
  • Pärlane badplats is eigenlijk een zandbank, met unieke uitzichten op het water langs beide zijden. De naam komt van Pärs Lane, wat Pärs passage of Pärs land betekent.

Meer reisbestemmingen aan de Zweedse westkust

Smögen Zweden
Reisinspiratie
Katrien

Smögen Zweden

Smögen en meer bepaald Smögenbrygga is mogelijks het meest gefotografeerde plaatsje aan de Zweedse westkust. Niet voor niets want op welke andere plek kun

Lees verder »

DEEL DIT BERICHT MET JOUW VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top