Bohuslän Zweden

Wie Bohuslän zegt, denkt water. Veel water, met duizenden kleine en grotere rotsige eilanden die de prachtige archipel van de Zweedse westkust vormen. De regio strekt zich uit van Göteborg helemaal naar boven tot aan de Noorse grens.

Gladde rotsen waar je perfect op kan zonnebaden, helder zout water, kinderen die krabben vangen, … Een perfect plaatje aan de Zweedse scherenkust. Koop een heerlijk stuk vis rechtstreeks op een lokale vissersboot en vlei je neer op een warme rots met zicht op het water. Liefhebber van seafood? Wel, de beste schaal- en schelpdieren ter wereld vind je langs de Zweedse westkust. Ze proeven kan in één van de vele restaurantjes, maar ze zelf vangen maakt de ervaring nog unieker. Wat dacht je van een seafoodsafari?

De adembenemende archipel leent zich ook perfect voor zomerse tochten met de kayak. Glijd door het stille water en geniet van de rust van de natuur en het zicht op de granieten rotsen. Meer aan op een onbewoond eiland, sla je tent op en geniet van een betoverende zonsondergang.

Overnachten in Bohuslän

Hotel Bryggan Fjällbacka

Interessante plaatsen in Bohuslän

Nationale parken in Bohuslän

Vluchten naar Zuid-Zweden

Met de boot naar Zuid-Zweden

Georganiseerde rondreizen in Zuid-Zweden

Het meest bekende plaatje van Bohuslän is zonder twijfel Smögen, wereldberoemd omwille van de gekleurde pakhuizen langs de Smögenbryggan. Zo populair bij toeristen dat het aantal inwoners in de zomermaanden zowaar verdubbelt. Laat je niet misleiden, de archipel herbergt naast Smögen nog meer betoverende vissersdorpjes die de moeite waard zijn.

Fjällbacka bijvoorbeeld, het vissersdorp met een gezellig haventje, prachtig gekleurde houten huisjes en de berg Vetteberget, vormt het perfecte decor voor het betere misdaadverhaal van Camilla Läckberg. Kies voor een uitgestippelde wandeling die je meeneemt langs de bekendste settings uit de verhalen, geniet van de charme en gezelligheid van dit vissersdorp of ga voor de beste views over de scherenkust bovenop Vetteberget.

Nog meer prachtige uitzichten vind je helemaal in het westen. Waar de archipel overgaat in de zee ligt Marstrand, een autovrij stadje slechts een kort ferrytochtje ver. Dit mondaine plaatsje is erg populair bij toeristen en celebrities.

Dé toeristische trekpleister van de regio blijft natuurlijk Göteborg, de tweede grootste stad van Zweden. Makkelijk bereikbaar met de ferry die rechtstreeks in de stad aanmeert. Deze groene stad biedt de perfecte mix van cultuur en natuur. Ontdek de vele musea in de stad en struin door de gezellige buurten met winkels, restaurants en fikaplaatsjes. Even genoeg van het stadsleven, dan ben je zo weer in de archipel waar de rust op je wacht.

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top