Bohuslän Zweden

Wie Bohuslän zegt, denkt water. Veel water, met duizenden kleine en grotere rotsige eilanden die de prachtige archipel van de Zweedse westkust vormen. De regio strekt zich uit van Göteborg helemaal naar boven tot aan de Noorse grens.

Gladde rotsen waar je perfect op kan zonnebaden, helder zout water, kinderen die krabben vangen, … Een perfect plaatje aan de Zweedse scherenkust. Koop een heerlijk stuk vis rechtstreeks op een lokale vissersboot en vlei je neer op een warme rots met zicht op het water. Liefhebber van seafood? Wel, de beste schaal- en schelpdieren ter wereld vind je langs de Zweedse westkust. Ze proeven kan in één van de vele restaurantjes, maar ze zelf vangen maakt de ervaring nog unieker. Wat dacht je van een seafoodsafari?

De adembenemende archipel leent zich ook perfect voor zomerse tochten met de kayak. Glijd door het stille water en geniet van de rust van de natuur en het zicht op de granieten rotsen. Meer aan op een onbewoond eiland, sla je tent op en geniet van een betoverende zonsondergang.

Overnachten in Bohuslän

Hotel Bryggan Fjällbacka

Interessante plaatsen in Bohuslän

Fjällbacka Zweden

De Fjällbacka boekenreeks

De spannende literaire thrillers van Zweeds auteur Camilla Läckberg behoren tot het beste uit het literaire genre en spelen zich af in Fjällbacka - de plaats waar ze opgroeide.

Nationale parken in Bohuslän

E-book

Deze e-routegids voert jou en jouw gezin via prachtige autowegen (meer dan 3.350km!) naar de mooiste plaatsjes in Zuid-Zweden!

Met de boot naar Zweden

De meest ontspannen manier om naar Zweden te reizen, is met de boot. De route Kiel – Göteborg is een van de vele mogelijkheden. Check alle overtochten naar Zweden.

Georganiseerde rondreizen in Zuid-Zweden

Tips in jouw mailbox

Jouw gegevens zijn in goede handen: privacyverklaring

Vluchten naar Zuid-Zweden

E-book

Dit e-book is een handig instrument wanneer je op reis je eigen maaltijden wilt samenstellen. De winkellijstjes met zowel Nederlandse als Zweedse benamingen en de bijhorende productafbeeldingen maken het eenvoudig om de typisch Zweedse ingrediënten in de winkelrekken terug te vinden.

Het meest bekende plaatje van Bohuslän is zonder twijfel Smögen, wereldberoemd omwille van de gekleurde pakhuizen langs de Smögenbryggan. Zo populair bij toeristen dat het aantal inwoners in de zomermaanden zowaar verdubbelt. Laat je niet misleiden, de archipel herbergt naast Smögen nog meer betoverende vissersdorpjes die de moeite waard zijn.

Fjällbacka bijvoorbeeld, het vissersdorp met een gezellig haventje, prachtig gekleurde houten huisjes en de berg Vetteberget, vormt het perfecte decor voor het betere misdaadverhaal van Camilla Läckberg. Kies voor een uitgestippelde wandeling die je meeneemt langs de bekendste settings uit de verhalen, geniet van de charme en gezelligheid van dit vissersdorp of ga voor de beste views over de scherenkust bovenop Vetteberget.

Nog meer prachtige uitzichten vind je helemaal in het westen. Waar de archipel overgaat in de zee ligt Marstrand, een autovrij stadje slechts een kort ferrytochtje ver. Dit mondaine plaatsje is erg populair bij toeristen en celebrities.

Dé toeristische trekpleister van de regio blijft natuurlijk Göteborg, de tweede grootste stad van Zweden. Makkelijk bereikbaar met de ferry die rechtstreeks in de stad aanmeert. Deze groene stad biedt de perfecte mix van cultuur en natuur. Ontdek de vele musea in de stad en struin door de gezellige buurten met winkels, restaurants en fikaplaatsjes. Even genoeg van het stadsleven, dan ben je zo weer in de archipel waar de rust op je wacht.

Scroll to Top