Met de boot naar Zweden

Wil je met de boot naar Zweden, dan ben je zeker van een comfortabele en ontspannen reis. Wat routes betreft zijn er ontzettend veel mogelijkheden als je de ferry van Duitsland of Denemarken naar Zweden wilt nemen. Je kan bijvoorbeeld bij Stena Line een hut boeken en ‘s nachts vanuit Kiel rechtstreeks naar Göteborg reizen, maar er zijn ook tal van andere opties. Jouw overtocht naar Zweden kan je boeken via  Stena Line, Scandlines of TT Line. Een webpagina waar je alle veerboten naar Zweden – van de verschillende rederijen – kan boeken is Direct Ferries.

Overtochten met de boot naar Zweden

Ferry van Duitsland naar Zweden

De meest gekende manier om met de boot naar Zweden te reizen, is de Stena Line ferry vanuit Kiel naar Göteborg. Van Kiel maak je in één keer de overtocht naar Zweden. Maar er zijn ook andere veerboten. Hieronder vind je meer info over de verschillende veerdiensten en de beschikbaarheid.

Kiel - Göteborg

Veel mensen kiezen voor de overtocht van Kiel naar Göteborg omwille van praktische redenen. Je stapt namelijk ‘s avonds op de boot en komt na een goede nachtrust in een comfortabele hut onmiddellijk aan in het bruisende Göteborg. Van hieruit verken je de stad of reis je verder naar je bestemming.

 

Kiel-Göteborg-Stena-Line-Zweden

 

Rostock - Trelleborg

Ligt je bestemming in het zuiden van Zweden, dan is de overtocht van Rostock naar Trelleborg een aanrader. De reis duurt ongeveer 6 uur, voldoende tijd om wat uit te rusten en een hapje te eten voor je je reis verderzet.

 

Rockstock-Trelleborg-Stena-Line

 

Sassnitz - Trelleborg

Hou je de duur van de overtocht liever wat korter, is reizen vanuit Sassnitz – een beetje verderop in Duitsland – een prima optie. Van hieruit duurt de overtocht ongeveer 4 uur.

 

Sassnitz-Trelleborg-Stena-Line

 

Travemunde - Malmö

Vanuit Travemünde – in het Duitse Lübeck – kan je voor een rechtstreekse overtocht naar Malmö kiezen. De boottocht duurt ongeveer 9 uur. Vlak voor je de haven van Malmö binnenvaart heb je een prachtig zicht op de beroemde Öresundbrug die Denemarken met Zweden verbindt.

Travemunde - Trelleborg

Vanuit Travemünde kan je ook richting Trelleborg in Zuid-Zweden varen. De overtocht met de veerdienst duurt iets minder lang dan deze naar Malmö. In ongeveer 7 uur bereik je de meest zuidelijk gelegen stad van Zweden.

Ferry van Denemarken naar Zweden

De overzet van Denemarken naar Zweden kan een alternatief zijn als je het merendeel van de rit met de auto wilt afleggen maar de gekende Öresundbrug liever vermijdt. Je kiest dan voor een van onderstaande kortere overtochten die je van de Deense oostkust naar de Zweedse westkust brengen. Hieronder vind je meer info over de verschillende veerdiensten en de beschikbaarheid.

Frederikshavn - Göteborg

De overtocht van Frederikshavn naar Göteborg is een goed alternatief voor de langere overtocht vanuit Duitsland. De boottocht duurt ongeveer 3,5 uur, ideaal om wat te ontspannen, iets te drinken of een hapje te eten aan boord van de ferry. Vanuit Göteborg kan je uitgerust je reis verderzetten.

 

Frederikshavn-Göteborg-Ferry-Zweden-Stena-Line

 

Grenå - Halmstad

Vanuit Grenå in het Deense Mid-Jutland kan je kiezen tussen 2 bestemmingen aan de Zweedse westkust. Vanaf 2 februari 2020 brengt de veerdienst je in ongeveer 5 uur naar de populaire kustplaats Halmstad. Aan boord kan je gezellig wat eten of drinken, shoppen of heerlijk ontspannen.

Grenå - Varberg

Vanuit het Deense Grenå kan je ook opteren voor de ferry naar het Zweedse kuststadje Varberg. De overtocht duurt net als deze naar Halmstad ongeveer 5 uur. Perfect om aan boord van de veerboot te genieten van een hapje of een drankje. Relaxen kan natuurlijk ook, zo begin je helemaal ontspannen aan je vakantie in Zweden.

 

 

Helsingør - Helsingborg

Deze populaire veerboot brengt je in minder dan een half uur van het Deense Helsingør naar het Zweedse Helsingborg. De twee plaatsjes liggen zo dicht bij elkaar dat je bij vertrek de overkant al kan zien. Deze overtocht kan je vaak in combinatie boeken met de overtocht Puttgarden-Rødby of Rostock-Gedser.

 

Helsingör-Helsingborg-Scandlines

 

Ferry van Duitsland naar Denemarken

Reis je met de auto naar Zweden, dan kan je ervoor kiezen om een stukje met de boot te overbruggen en vanuit het noorden van Duitsland rechtstreeks naar het zuiden van Denemarken te varen. Zo bespaar je wat kilometers en las je een welkome rustpauze in. Je kan kiezen voor de kortere overtocht van Puttgarden naar Rødby of de langere veerdienst tussen Rostock en Gedser. Hieronder vind je meer info over de verschillende veerdiensten en de beschikbaarheid.

Puttgarden - Rødby

In amper drie kwartiertjes brengt de ferry je van het Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby. Net lang genoeg om de benen even te strekken en wat rust te nemen voor je je reis naar Zweden verderzet. Deze overtocht kan je vaak in combinatie boeken met de overtocht Helsingør – Helsingborg.

 

Helsingör-Helsingborg-Scandlines

 

Rostock - Gedser

De overtocht van het Duitse Rostock naar Gedser – het zuidelijkste punt van Denemarken – duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Aan boord van de ferry kan je een hapje eten of drinken en voldoende ontspanning nemen voor je de rest van je reis verderzet. Deze overtocht kan je vaak in combinatie boeken met de overtocht Helsingør – Helsingborg.

 

Helsingör-Helsingborg-Scandlines

 

Ferry van Denemarken naar Noorwegen

Ook buurland Noorwegen bereik je makkelijk met de ferry. Vanuit Frederikshavn in het noorden van Denemarken brengt de veerboot je rechtstreeks naar de hoofdstad Oslo. De overzet doet er ongeveer een dag over. Of een nacht als je wil, afhankelijk van wanneer je op de boot stapt.

Frederikshavn - Oslo

Vanuit Frederikshavn heb je verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een overtocht die ‘s morgens vertrekt en na iets minder dan 10 uur in Noorwegen aan wal gaat, maar je kan ook ‘s avonds aan boord van de overzet stappen. De volgende morgen ontwaak je in het prachtige Oslo! Deze overtocht wordt als rondreis vaak gecombineerd met de overtocht van Kiel naar Göteborg. Op de heenweg kies je voor de route van Kiel naar Göteborg en op de terugweg voor Oslo naar Frederikshavn. Of omgekeerd uiteraard. :)

Met een vrachtschip van België naar Zweden

De langste reis, maar wel rechtstreeks en heel erg bijzonder, is deze met het vrachtschip van Gent naar Göteborg, ook wel gekend als de Volvoboot.

Gent - Göteborg

De Volvoboot brengt je in 32 uur van het Belgische Gent naar het Zweedse Göteborg. Op het vrachtschip is beperkte ruimte voorzien voor passagiers. Je informeert best goed op voorhand naar de beschikbaarheid. Belangrijk om te weten is dat kinderen onder de 14 jaar en huisdieren niet toegelaten zijn.

 

Volvoboot Gent-Göteborg DFDS

 

Scroll to Top