Met de bus naar Zweden

Hou je van busreizen of verkies je omwille van milieuredenen bewust de bus boven het vliegtuig of de auto? Dan heb ik goed nieuws. Je kan namelijk ook met de bus naar Zweden reizen. Een bedrijf die transport binnen Europa aanbiedt is Flixbus. Je hebt de groene Flixbussen vast al zien rijden.

Met Flixbus naar Zweden

Als je de langere reistijd er graag bijneemt, is de bus een prima alternatief voor de vervuilende vliegreizen. Het Duitse Flixbus zet heel erg in op deze milieuvriendelijke manier van reizen. Helaas vandaag de dag nog geen rechtstreekse verbinding naar Zweden vanuit België of Nederland, maar Flixbus biedt wel een prima oplossing via de Deense hoofdstad Kopenhagen. Stap ‘s avonds op de bus, geniet van de rust of dommel heerlijk weg en arriveer ‘s morgens – net op tijd voor het ontbijt – op je overstapplaats. Na een rustpauze en een heerlijk tasje koffie kan je je reis met de trein of bus verderzetten naar Zweden.

Met de bus van Nederland naar Zweden

Vanuit Nederland reis je enkele dagen per week makkelijk met de Flixbus naar Kopenhagen. Opstappen voor een rechtstreekse reis naar de Deense hoofdstad kan momenteel in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. ‘s Avonds de bus op en na een reistijd vanaf ongeveer 12 uur en 40 minuten arriveer je op je eerste bestemming. Van hieruit kan je makkelijk doorreizen naar Zweden.

Tip: op deze bus is wifi beschikbaar en zijn stopcontacten aanwezig. Je kan dus makkelijk een filmpje kijken voor je gaat slapen of ontwaken met het laatste nieuws op je laptop of smartphone.

Met de bus van België naar Zweden

Vanuit België is het eveneens mogelijk om naar Zweden te reizen met Flixbus. Je hebt hiervoor enkel één extra overstap in Amsterdam Sloterdijk nodig. Vanuit Antwerpen duurt de reis ongeveer 16 uur en 20 minuten en vanuit Brussel ongeveer 10 minuutjes langer.

Opgelet! De dienstregeling en prijzen van Flixbus veranderen regelmatig. Check dus zeker hun website voor de meest actuele informatie.

Scroll to Top