Dalsland Zweden

Dalsland wordt dankzij z’n veelzijdigheid vaak aanzien als een miniatuur versie van Zweden. Hou je van back to nature? Dan is deze regio zeker een aanrader. Met meer dan 1000 meren en 60% bos is de natuur steeds binnen handbereik.

De regio strekt zich uit tussen Noorwegen en het Vänern meer en is het grootste deel van het jaar erg dunbevolkt. In de zomermaanden verandert dit lichtjes, gezien Dalsland erg populair is bij toeristen op zoek naar rust en avontuur.

Van het prachtige landschap genieten kan je onder meer dankzij het 250 kilometer lange Dalslandkanaal. Uniek aan deze waterweg is dat slechts 12 kilometer ervan door menselijk toedoen is aangelegd. De rest is puur natuur, ontstaan in de laatste ijstijd. Fietsen of wandelen kan langs de oevers, maar de beste ervaring krijg je natuurlijk vanop het water. In Håverud hou je best even halt bij het aquaduct, een impressionant staaltje architectuur dat een spoorweg en verschillende waterwegen combineert.

Rondrijden in Dalsland is -dankzij de wondermooie uitzichten- vaak al een belevenis op zich. Mag het wat specialer zijn, probeer dan zeker Brudfjällsvägen eens. Deze weg verbindt Håverud met Högsbyn en lijkt op sommige momenten meer op een rollercoaster dan een rijbaan. Kriebels in de buik door de de kronkels in de weg, een niet-alledaagse ervaring.

Wil je de rust van de natuur in Dalsland op de meest originele manier ervaren? In de buurt van Dals Långed verblijf je in een glazen huis met zicht op het adembenemende Iväg meer. Slapen met zicht op een prachtige sterrenhemel in je eigen ‘72 hour cabin’ en overdag één worden met de natuur. Dalsland doet onmiddellijk alle stress uit je lichaam verdwijnen.

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top