doelen

50 doelen die zes jaar in de kast lagen

Zes jaar geleden nam ik 30 minuten de tijd om na te denken over de toekomst. Ik pende neer wat ik de komende tien jaar nog zou willen doen, verwezenlijken of ervaren. Ik stopte het papiertje waarop ik dat lijstje maakte in een lade van een kast. Sindsdien is het onaangeroerd gebleven.

Tot eergisteren.

Zes jaar na datum belandde dat papiertje terug in m’n handen – wanhopig op zoek naar iets anders. Bovenaan staat ‘mei 2010 – 2020′ vermeld en daaronder ’50 doelen voor de komende tien jaar’. Al zittend op de grond naast de kast waarin het een klein jaartje na mijn verhuis verdween, overliep ik alle 50 punten.

Mijn doelen, mijn dromen, mijn wensen van zes jaar geleden.

Verbaasd was ik toen ik opmerkte dat ik heel wat punten als ‘volbracht’ of ‘getest’ kon afvinken. Ik was tevens verrast te lezen dat ik aan bepaalde zaken reeds zes jaar geleden dacht of er van droomde. Wat toen een onbenullig lijstje leek, heeft na al die jaren heel wat waarde gekregen.

Zoals een goede wijn die onaangeroerd in een donkere kelder ligt te rijpen.

In een eerder blogbericht schreef ik reeds dat ik sterk geloof in de kracht van het neerpennen van ideeën en doelen. Dat het neerschrijven vaak een eerste stap is in de richting van het effectief uitvoeren van wat je in gedachte hebt.

Dit doet me beslissing deze vakantie dit lijstje een update te geven.

En dan kan het opnieuw voor een paar jaar in de kast verdwijnen.
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 thoughts on “50 doelen die zes jaar in de kast lagen”

  1. Wat mooi dat je het lijstje tegen bent gekomen en nog mooier dat je al een aantal punten af kon vinken. Punten waarbij je misschien niet eens echt stilstond dat ze deel uitmaakten van dit lijstje op het moment dat je ze ten uitvoer bracht. Geweldig, toch?

    Het opschrijven van ideeën en doelen maakt je meer bewust van wat je nog wilt doen, volgens mij. Je komt het weer een keer tegen wat je hebt opgeschreven, zodat je er weer over na gaat denken of, in jouw geval, tot de ontdekking komt dat je al een deel ervan uitgevoerd hebt :-)

    Fijn weekend!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top