• Vogelzang

Ontwaken met een vroegochtendconcert

2016-05-13T17:45:36+00:00

Mei is op alle vlak een maand om van te houden. De natuur ontwaakt uit een lange winterslaap. Lentebloeiers zoals het bosanemoontje, maarts viooltje en vergeet-me-nietje begroeten ons met hun fleurige bloemblaadjes. Vlinders, hommels en bijen slaan voor het eerst hun vleugels uit.

En dan. BOEM!

Bomen verrassen ons met een kroon frisgroene bladeren. De hele wereld krijgt van de een op de andere dag een nieuwe look. Wat een verademing na die lange en donkere grijs-blauw-witte periode die we winter noemen.

Ook de mens lijkt deze tijd van het jaar bij te komen van wat je – in mijn geval – een tekort aan zonlicht zou kunnen noemen. De eerste warme dagen worden met open armen ontvangen en toveren een glimlach om ieders mond.

Ramen en deuren worden opengezet. De frisse lentelucht begroetend.

Ook mijn slaapkamerraam stond deze en de voorbije nachten voor het eerst dit jaar open. Wetende dat ik de volgende morgen gewekt word door datgene waarmee ik elke morgen gewekt zou willen worden.

Ook al is het vier uur in de ochtend.

Luister je mee?
Katrien ♥

8 Comments

 1. Katrien
  Katrien 15 mei 2016 at 18:31 - Reply

  Ha, dat kan ik mij goed voorstellen Hendrik :) Heeft Barbro er al aan gedacht het geluid van haar wekker te veranderen. ;-) Kan op lang termijn een oplossing zijn.

 2. Avatar
  Henriëtte van der Noord 13 mei 2016 at 20:45 - Reply

  Heerlijk, zo’n concert!!!

  • Katrien
   Katrien 15 mei 2016 at 18:12 - Reply

   Echt genieten Henriëtte! Nu het terug wat kouder is, zijn de vogels ’s morgens opvallend stiller geworden. Ook zij worden vrolijk van zonnig en warm weer. :)

 3. Avatar
  Ingrid 13 mei 2016 at 19:24 - Reply

  Ja geweldig de natuur springt je tegemoet! Ook in de stad duidelijk te merken, dier en mens is overal aanwezig :)

  • Katrien
   Katrien 15 mei 2016 at 18:15 - Reply

   Bij de eerste warmte komt en wil iedereen naar buiten. Snoet in de zon en genieten maar. Dat merk je ook in de tuincentra goed. Het is er op de koppen lopen tijdens zonnige lenteweekends. :)

 4. Avatar
  magda 13 mei 2016 at 18:40 - Reply

  Heerlijk om zo gewekt te worden! Het fluitconcert hoor ik s’morgens.heerlijk?
  Lieve groet Magda.

  • Katrien
   Katrien 15 mei 2016 at 18:16 - Reply

   Ben je zelf een vroege vogel dan kan je gelijk waar zo’n fluitconcert meenemen. Zelf in de steden valt dat bijzonder goed op. Dank je opnieuw voor je reactie Magda! Heel fijn. :)

 5. Avatar
  Hendrik 13 mei 2016 at 17:55 - Reply

  Prachtig! Klinkt mij bekend in de oren. Maar Barbro is er niet altijd zo gelukkig ermee. Er is een vogel bij die net hetzelfde klinkt als haar wekker, met als gevolg dat ze regelmatig wakker schiet vanaf 2 uur (want tegenwoordig beginnen ze hier al zo vroeg). ;-)

Leave A Comment