Vogelzang

Ontwaken met een vroegochtendconcert

Mei is op alle vlak een maand om van te houden. De natuur ontwaakt uit een lange winterslaap. Lentebloeiers zoals het bosanemoontje, maarts viooltje en vergeet-me-nietje begroeten ons met hun fleurige bloemblaadjes. Vlinders, hommels en bijen slaan voor het eerst hun vleugels uit.

En dan. BOEM!

Bomen verrassen ons met een kroon frisgroene bladeren. De hele wereld krijgt van de een op de andere dag een nieuwe look. Wat een verademing na die lange en donkere grijs-blauw-witte periode die we winter noemen.

Ook de mens lijkt deze tijd van het jaar bij te komen van wat je – in mijn geval – een tekort aan zonlicht zou kunnen noemen. De eerste warme dagen worden met open armen ontvangen en toveren een glimlach om ieders mond.

Ramen en deuren worden opengezet. De frisse lentelucht begroetend.

Ook mijn slaapkamerraam stond deze en de voorbije nachten voor het eerst dit jaar open. Wetende dat ik de volgende morgen gewekt word door datgene waarmee ik elke morgen gewekt zou willen worden.

Ook al is het vier uur in de ochtend.

Luister je mee?
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

8 thoughts on “Ontwaken met een vroegochtendconcert”

 1. Ha, dat kan ik mij goed voorstellen Hendrik :) Heeft Barbro er al aan gedacht het geluid van haar wekker te veranderen. ;-) Kan op lang termijn een oplossing zijn.

  1. Echt genieten Henriëtte! Nu het terug wat kouder is, zijn de vogels ‘s morgens opvallend stiller geworden. Ook zij worden vrolijk van zonnig en warm weer. :)

  1. Bij de eerste warmte komt en wil iedereen naar buiten. Snoet in de zon en genieten maar. Dat merk je ook in de tuincentra goed. Het is er op de koppen lopen tijdens zonnige lenteweekends. :)

 2. Heerlijk om zo gewekt te worden! Het fluitconcert hoor ik s’morgens.heerlijk?
  Lieve groet Magda.

  1. Ben je zelf een vroege vogel dan kan je gelijk waar zo’n fluitconcert meenemen. Zelf in de steden valt dat bijzonder goed op. Dank je opnieuw voor je reactie Magda! Heel fijn. :)

 3. Prachtig! Klinkt mij bekend in de oren. Maar Barbro is er niet altijd zo gelukkig ermee. Er is een vogel bij die net hetzelfde klinkt als haar wekker, met als gevolg dat ze regelmatig wakker schiet vanaf 2 uur (want tegenwoordig beginnen ze hier al zo vroeg). ;-)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top