Vogelzang

Ontwaken met een vroegochtendconcert

Mei is op alle vlak een maand om van te houden. De natuur ontwaakt uit een lange winterslaap. Lentebloeiers zoals het bosanemoontje, maarts viooltje en vergeet-me-nietje begroeten ons met hun fleurige bloemblaadjes. Vlinders, hommels en bijen slaan voor het eerst hun vleugels uit.

En dan. BOEM!

Bomen verrassen ons met een kroon frisgroene bladeren. De hele wereld krijgt van de een op de andere dag een nieuwe look. Wat een verademing na die lange en donkere grijs-blauw-witte periode die we winter noemen.

Ook de mens lijkt deze tijd van het jaar bij te komen van wat je – in mijn geval – een tekort aan zonlicht zou kunnen noemen. De eerste warme dagen worden met open armen ontvangen en toveren een glimlach om ieders mond.

Ramen en deuren worden opengezet. De frisse lentelucht begroetend.

Ook mijn slaapkamerraam stond deze en de voorbije nachten voor het eerst dit jaar open. Wetende dat ik de volgende morgen gewekt word door datgene waarmee ik elke morgen gewekt zou willen worden.

Ook al is het vier uur in de ochtend.

Luister je mee?
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

8 gedachtes op “Ontwaken met een vroegochtendconcert”

 1. Katrien

  Ha, dat kan ik mij goed voorstellen Hendrik :) Heeft Barbro er al aan gedacht het geluid van haar wekker te veranderen. ;-) Kan op lang termijn een oplossing zijn.

  1. Katrien

   Echt genieten Henriëtte! Nu het terug wat kouder is, zijn de vogels ’s morgens opvallend stiller geworden. Ook zij worden vrolijk van zonnig en warm weer. :)

  1. Katrien

   Bij de eerste warmte komt en wil iedereen naar buiten. Snoet in de zon en genieten maar. Dat merk je ook in de tuincentra goed. Het is er op de koppen lopen tijdens zonnige lenteweekends. :)

 2. Avatar

  Heerlijk om zo gewekt te worden! Het fluitconcert hoor ik s’morgens.heerlijk?
  Lieve groet Magda.

  1. Katrien

   Ben je zelf een vroege vogel dan kan je gelijk waar zo’n fluitconcert meenemen. Zelf in de steden valt dat bijzonder goed op. Dank je opnieuw voor je reactie Magda! Heel fijn. :)

 3. Avatar

  Prachtig! Klinkt mij bekend in de oren. Maar Barbro is er niet altijd zo gelukkig ermee. Er is een vogel bij die net hetzelfde klinkt als haar wekker, met als gevolg dat ze regelmatig wakker schiet vanaf 2 uur (want tegenwoordig beginnen ze hier al zo vroeg). ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien