halland Zweden

Hou je van de magie van de zee? Dan zit je goed in Halland. Deze regio met maar liefst 250 kilometer kust bevindt zich net onder Göteborg in het westen van Zweden. Het zal je vast niet verbazen dat je hier verschillende van de mooiste stranden van het land kan ontdekken.

Tylösand bijvoorbeeld, uitgeroepen als beste strand door de Zweden zelf. Dit kilometerslange zandstrand met prachtige duinen is erg populair bij toeristen uit zowel binnen- als buitenland. Hoeft die drukte niet voor jou, rij dan gerust wat verder. Halland herbergt namelijk ook prachtige stukjes verlaten strand waar je je op een onbewoond eiland waant. De perfecte combinatie van cultuur, natuur en strand vind je in de bruisende badsteden Varberg, Falkenberg en Halmstad.

Naast de prachtige kustlijn kan je in Halland ook genieten van uitgestrekte weilanden, bossen en glooiende heuvels waar het heerlijk is om te wandelen of fietsen. De regio te voet verkennen kan via Hallandsleden, een uitgestippelde route van maar liefst 430 kilometer lang voert je door het steeds veranderende landschap. De route is verdeeld in 25 etappes. Hoe lang je wil wandelen bepaal je gewoon zelf.

De regio staat ook bekend om z’n lekker, lokaal geproduceerd eten. Je vindt er uiteraard heerlijke verse vis, maar laat zeker de boerderijwinkels en artisanale bakkerijen niet links liggen. De hemel op aarde voor je smaakpapillen!

Credits foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Scroll to Top