Vlaming in Zweden

Hart in twee landen – Het Laatste Nieuws

Ik kwam al es eerder met een foto van me in de krant. Een jaar of tien. Zo oud moet ik geweest zijn. Een fotograaf van de plaatselijke krant merkte me tijdens een gemeentelijke protestactie met een spandoek in de hand op en maakte een kiekje. Fier was ik om als ukje dat kleine fotootje van me in de krant te zien. Veel verder dan dat reikt mijn mediacarrière niet.

Tot een paar maanden geleden Evelyn Laureyns van de krant Het Laatste Nieuws me een berichtje stuurde en me vroeg of ik wil meewerken aan de artikelserie Hart in twee landen waarbij wekelijks een Vlaming aan het woord komt en de lezer meeneemt naar z’n wereld buiten de Vlaamse grenzen.

Ja, lijkt me leuk!

Morgen is het zover en ben ik voor even de bekendste Vlaming in Zweden. Met woord en beeld verschijn ik in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws en neem menig Vlaming in gedachten mee naar het wondermooie Zweden.

En hieronder in premiere de digitale versie.
Katrien ♥

Vlaming in Zweden

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

12 thoughts on “Hart in twee landen – Het Laatste Nieuws”

 1. Eindelijk de mail op mijn pc gelezen, wat een leuk artikel. En wat leuk om als volger van het begin en zwaar Zweden fan te zien hoe een succes het is , als de route van de zomer eens in de buurt van Alingsås komt, kom ik even kijken hoor! (in het plaatsje he, ik zal jou niet stalken ;))

  1. Ja, jij was er inderdaad van bij het begin op Instagram bij. Met de wantjes enzo. Jij was het die me liet weten dat ik in de flow weekly stond. :) Heerlijk was het dat te vernemen. Nu iets minder actief op Instagram aangezien ik mijn beperkte tijd wat moet verdelen tussen blog, Facebook en Instagram. Bedankt om even voor het artikel te gaan zitten en blij dat je het leuk vindt. De binnenstad van Alingsås is best het bezoeken waard. Voorlopig nog geen stalkers op mijn dak ;-)

 2. Hallo Katrien,

  Heel oenig van mij maar waar kan ik op klikken om het artikel te lezen…? Ik kan foto van het artikel niet lezen als ik het vergroot dus waarschijnlijk doe ik iets niet goed?

  Groetjes,
  Annette

  1. Hoi Annette, op een smartphone kunnen de lettertjes inderdaad heel klein uitvallen. Op pc kan ik het lezen maar echt groot is het niet. Ik heb net de afbeelding klikbaar gemaakt. Wanneer je op de afbeelding klikt, wordt ie eerst kleiner maar klik je dan nogmaals, wordt de afbeelding ietsje groter. Ik hoop dat je op die manier toch het artikel kan lezen. Fijn trouwens, al die moeite om het artikel toch te lezen. Bedankt! Katrien <3

   1. Gelukt om het te lezen! Erg leuk je artikel en ben net als jij een vogel liefhebber. Met de paplepel ingegeven door mijn vader en het blijft mijn hobby..
    Wij zitten opnieuw te denken aan een vakantie naar Zweden deze zomer!
    Bedankt voor je reactie!
    Groetjes Annette

    1. Hi Annette, wat leuk dat we dezelfde interesse hebben voor vogels. En fijn ook om horen dat het gelukt is om het artikel te lezen en dat de inhoud je bevalt. :) En ja, kom gerust hierheen. Zweden stelt nooit teleur. ;-) Groetjes! Katrien ♥

 3. Henriëtte van der Noord

  Ha beste Katrien,
  Wat een leuk artikel.
  Voor mij als Groninger en tegelijk Scandinavië-fan heerlijk om te lezen.
  Ook de extra achtergrond info vind in interessant, dat je bij de vogelbescherming werkzaam was in Vlaanderen bijvoorbeeld.
  Ik vind dat je een mooie keuze hebt gemaakt, en geniet van je blog.
  Ik hoop dat ik dat nog lang mag doen….
  Zelf tel ik dat dagen voor ik 28 februari af reis naar Jämtland om daar te sneeuwwandelen.
  Ik laat je weten hoe ik het vond.
  Veel succes met alles.
  Hartelijke groet,
  Henriëtte van der Noord

  1. Hi Henriëtte, nogmaals dank voor je reactie hier. Altijd fijn om wat reacties op mijn blog zelf ook te ontvangen. Uiteindelijk is het misschien niet zo handig en snel dan Facebook maar ik apprecieer het enorm. Heerlijk al die positieve reacties op het artikel dat dit weekend verscheen. Dat doet me beseffen dat er enorm veel mensen echt wel van Zweden en Scandinavië houden. Ik werk nog steeds – maar dan vanop afstand – voor Vogelbescherming Vlaanderen. Ondertussen al meer dan 11 jaar :) Ik plan wel nog een paar jaartjes verder te gaan met mijn blog. Voorlopig geniet ik er zelf ook nog enorm van. Ik vertrek op 18 februari naar Höga Kusten voor een sneeuwschoenwandeling. Dat is ongeveer even hoog als Jämtland maar dan aan de oostkust. Ik zal ook jou laten weten hoe ik het gehad heb. Slapen jullie in de berghutten? Ik ga buiten overnachten. Momenteel is het daar -15. Haha, dat wordt vast rillen in de tent. Nog vele groetjes en tot een volgende! Katrien <3

 4. Leuk om te lezen Katrien. Mooi persoonlijk artikel over jezelf en je leven in Zweden! We komen bij je op bezoek voor een fika haha

  1. Bedankt Griet :) Best wel leuk zo’n artikel in de krant. Heb veel leuke en lieve reacties ontvangen. Al plannen voor de zomervakantie? :) Katrien ♥

 5. Wat is dat een mooi artikel geworden! Heel erg leuk om te lezen Katrien.
  Nu krijgt iedereen dit dit leest zin om naar Zweden te reizen, wordt het plotseling druk in Alingsås ;-)
  En nu is het wachten op de krant. Spannend…

  1. Haha, dat zullen ze hier graag horen in Alingsås. Uiteindelijk is het toerisme voor Zweden bijzonder belangrijk dus op de een of andere manier hoop ik toekomstgericht misschien toch wat mensen ertoe aan te zetten een reisje naar Zweden en Alingsås te maken. En ja, het zal nog even duren vooraleer ikzelf de krant in handen heb en daar een foto van mezelf zie. Zal vast raar aanvoelen. :) Fijne werkweek! Katrien ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top