Holiday Club Åre Zweden

Holiday Club Åre – pure verwennerij

Ik ben in Åre! Ik sta er zelfs een beetje van te kijken dat het alweer de derde keer is dat ik in dit kleine skidorpje in de provincie Jämtland tijd kan doorbrengen. Maar Åre is dan ook een plaatsje waar je steeds naar wil terugkeren. Of het nou zomer, winter of lente is.

Niet?

Een constante tijdens mijn bezoekjes hier is Holiday Club Åre – de plaats waar ik de nacht doorbreng. Ik ben weg van dit hotel dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen een comfortabel bed.

Ik verbleef het eerst in dit hotel in januari 2017, exact een jaartje geleden. Net zoals nu nam ik toen – samen met een 30-tal andere bloggers – deel aan een Winter Workation, georganiseerd door Influencers of Sweden.

September 2017 fietste ik het Sint-Olavspad, een wandelpad dat dwars door Åre loopt. Ook toen spendeerde ik de avond en nacht in Holiday Club Åre.

Staat er dus een reisje naar Åre op de planning? Ga dan zeker even langs in dit hotel. Ook al overnacht je er niet. Want je vindt er meer terug dan alleen een slaapplaats. Wat dat is, lees je hieronder. :)

Holiday Club Åre Zweden

Buitenpool


Ik heb iets met water. Van kindsbeen af heeft dat natte goedje een onverbiddelijke aantrekkingskracht op me. Niet eigenaardig dus dat de verwarmde buitenpool mijn favoriet plaatsje is in dit hotel.

Bij een buitentemperatuur van enkele tot tientallen graden onder nul is het zalig om dat warme water om je heen te voelen. Je hoofd dompel je echter beter niet onder. Toch wanneer je een ijskoude neus en bevroren oren wil voorkomen.

Helemaal speciaal vind ik het wanneer er sneeuw valt. Een ervaring die ik in ieder geval nooit vergeet.

Ruimte en gezelligheid


Tijdens de winter en dan vooral op zaterdag en zondag kan het best druk zijn in Åre. Bijgevolg zijn er ook meer bezoekers in dit hotel. Daarnaast zijn de restaurants en de winkels in het gebouw vrij toegankelijk, ook al overnacht je elders. Toch heerst er rust, is er veel ruimte en krijg je een harmonisch gevoel zodra je via de draaideur de grote foyer binnenwandelt.

Super gezellig vind ik het om tijd door te brengen in die ruime foyer. Het grote haardvuur vangt ieders blik en de vele zitplaatsen nodigen je uit ergens neer te vleien en er wat tijd al lezend, pratend of schrijvend door te brengen.

Holiday Club Åre Zweden

Een spa om U tegen te zeggen


Van sauna’s ben ik pas beginnen houden toen ik naar Zweden verhuisde. Noodgedwongen ging ik de eerste twee winters in Zweden twee keer per week naar de sauna of bastu. De waterleiding van ons toenmalig zomerhuisje bevroor namelijk zodra het kwik tien graden onder nul aanwees. Die noodzaak heeft ertoe geleid dat ik nu ten volle geniet van een sauna en er vaak ook naar verlang.

Nooit eerder bezocht ik zo’n grote spa als deze van Holiday Club Åre. Naast een relaxruimte, dompelbaden en verschillende douches vind je er een zestal sauna’s (inclusief ijssauna!), een stoombad en een voetbad om de bloedcirculatie op gang te brengen.

Je hoeft niet in het hotel te overnachten om toegang te krijgen tot de zwembaden (inclusief buitenpool) en spa-wereld. Een toegangsticket kopen aan de balie bij het onthaal, kan ook.

Een van de vele sauna’s in Holiday Club Åre is een ijssauna. Foto: Darrin Hamlin

Restaurant Grow – Green is the new black


Groenten voorgeschoteld krijgen, is voor mij geen teleurstelling – integendeel. Ik eet bewust geen vlees. De kok van het restaurant Grow – dat gelegen is in dit hotel – heeft begrepen hoe creatief je met groeten kan omspringen en hoe je hun smaken tot hun recht laat komen. Ontbijt, dagens lunch en avondmaal at ik in Grow. Voor de vleesliefhebbers: er wordt ook vlees geserveerd.

Holiday Club Åre Zweden

Gym with a view


Zelf spendeer ik weinig tijd met het heffen van gewichten en lopen op een loopband. Maar wanneer ik vanuit de gym in dit hotel het fantastisch uitzicht over de bergen en het meer Åresjö zie dan begrijp ik waarom er zovelen tijdens hun verblijf gebruik maken van deze mogelijkheid.

Holiday Club Åre Zweden

De sportkledij die ik met goede voornemens pakte, heb ik ook deze keer niet aangetrokken om al crosstrainend van het uitzicht te genieten. Volgende keer zeker! Of ook weer niet. ;-)

Nu lonkt in ieder geval de buitenpool en de sauna!

Liefs,
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 thoughts on “Holiday Club Åre – pure verwennerij”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top