Muziek Zweden

Hon är så söt

Luidop meezingend wanneer niemand het hoort. In de zetel met een koptelefoon, luisterend naar de teksten. Loeihard in de auto op weg naar een volgende ontmoeting. Dansend in de keuken wanneer iedereen de deur uit is.

Er bestaan duizend manieren om van muziek te genieten.

Maar wat ik me nooit eigen heb gemaakt, is het actief zoeken naar voor mij onbekende artiesten. Velen neuzen uren rond op iTunes. De ene demo naar de andere beluisterend. Ik niet. Nooit gehad (ook niet tijdens het lp- en cd-tijdperk) en zal waarschijnlijk nooit komen. Noem me gerust lui op dat vlak.

Daarom ben ik fan van de radio. Studio Brussel bijvoorbeeld heeft me sinds mijn tienerjaren overstelpt met nieuwe plaatjes. Speciaal voor mij uitgezocht. Een Zweeds alternatief voor StuBru heb ik nog niet gevonden. Maar toch ontdekte ik – in al mijn passiviteit – al heel wat fantastische Zweedse artiesten.

En wat ik ontdek, deel ik met jou.

Ik koos als primeur een live voorstelling van het nummer “Hon är så söt” (Zij is zo schattig) van Bo Kasper Orkester. Een fantastische band die adembenemende muziek maakt.

Dit lied is er om van te houden. Geniet!

Kram – Katrien

ps: Ontdek een Zweden beleeftip onderaan deze post.

Hon är så söt när hon sover
Själv har jag inte fått mig en blund
Det är den bästa av gåvor
Att kunna sova lugnt

Hon är så söt när hon vaknar
När hon sträcker ut sig som en katt
Och säger att hon nu saknar
Det som hon drömt inatt

Hon är så söt när hon rodnar
När hennes kinder snabbt ändrar färg
Så söt när hon frågar,
Om jag kan tänka mig

Hon är så söt när hon säger
Jag tror jag stannar kvar i sängen hela dan
När hon säger att det bästa med mig är
Att jag är likadan

Men jag har börjat fundera
Det här känns nästan alldeles för bra
Det kommer aldrig fungera
Det är så det brukar va’

Ze is zo schattig wanneer ze slaapt
Ikzelf heb geen oog dicht gedaan
Een mooi geschenk is
Rustig te kunnen slapen

Ze is zo schattig wanneer ze ontwaakt
Wanneer ze zich uitstrekt als een kat
En zegt wat ze mist, datgene is
Waarover ze droomde deze nacht

Ze is zo schattig wanneer ze bloost
Wanneer haar wangen snel van kleur veranderen
Zo schattig wanneer ze vraagt​​,
Of ik het me kan voorstellen

Ze is zo schattig wanneer ze zegt
Ik denk dat ik de hele dag in bed blijf
Wanneer ze zegt dat het beste aan mij is
Dat ik hetzelfde ben

Maar ik begin me af te vragen
Dit voelt bijna te goed
Dit zal nooit werken
Dat is hoe het meestal gaat

Muziek Zweden

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

7 thoughts on “Hon är så söt”

    1. Ja, Kent heerlijk Marijke! En dit is zo’n mega meezinger. Ik zag Kent een paar jaar geleden in openlucht in Göteborg. Was een zalig optreden! Bedankt voor je inbreng :) Leuk trouwens met de tekst in de video.

  1. Vroeger was ik helemaal gek en zocht naar allerlei bands, demo’s, concerten etc. Tegenwoordig zoek ik op Youtube en kom daar van alles tegen. Als ik wat meer wil weten, dan wordt dat gelijk een blogpost. Dat is gelijk het leuke van bloggen, je komt meer te weten. Bo Kasper Orkester kende ik nog niet. Ik moet zeggen dat ik er nix aan vindt. Ik heb nog een aantal andere nummers beluisterd, maar kan er niet warm voor lopen. Ik zag wel bij een filmpje een Anthrax shirt. Dat komt totaal niet overeen met de muziek :-). Ik ben benieuwd welke bands je nog meer laat horen.

    1. Youtube is inderdaad een fantastisch kanaal voor het ontdekken van nieuwe muziek. En gelukkig zijn we niet allemaal fan van dezelfde bands :) Maar zoals je las kan ik daar geen tijd aan besteden. Bedankt in ieder geval om Bo Kasper Orkester een kans te geven. Ik vind hun muziek zalig maar heb een heel brede muzieksmaak. Hou evengoed van klassieke muziek als van stevige rock. Fijne dag! Katrien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top