Buitenleven

Ida – the outdoor girl

Iedereen praat en schrijft over de lente. Ik niet. Ik wil mijn verhaal over Ida met jullie delen en keer daarvoor even terug naar putje winter. Ik leerde Ida kennen tijdens Höga Kusten Winter Classic, een driedaagse sneeuwschoenwandeling die ik twee maandjes geleden maakte. Beide alleen op stap, trokken we sinds dag een vaak met elkaar op. En daar midden in die uitgestrekte stille Zweedse bossen en dat wondermooie witte landschap constateerden we dat we heel wat dingen gemeen hebben.

Ida is fotografe. En daarnaast een doorwinterde outdoor girl. Samen met haar hond Luna en vriend Jack brengt ze heel wat tijd door in de Zweedse bergen van Åre. Velen kennen Åre vast als prachtig skigebied. Nou, juist daar in die wondermooie streek woont Ida in een oud typisch Zweeds houten huisje. Ze houdt er een eenvoudige levenswijze op na, consumeert bewust met oog voor de natuur en het milieu.

Höga Kusten Winter
Ida en Luna zich een weg banend door de sneeuw, over een bevroren meer.

Net zoals ik documenteert Ida haar avonturen, levenswijze en belevenissen op haar blog – I skog och mark. Onder dezelfde naam is ze ook actief op Facebook en Instagram. Ze combineert prachtige foto’s met leuke verhalen en… op Instagram doet ze dit in het Engels. Allen daarheen!

Mijn ontmoeting met Ida is een mooi voorbeeld van een spontaan ontstane vriendschap. Een aantal korte en losse contacten resulteerde in een gesprekje. Uit dat gesprekje kwam een gezamenlijke fikapauze waarna we spontaan en onvoorwaardelijk verder de tocht samen aflegden.

Höga Kusten winter
Ida en ik poseren voor de foto bovenop Slåttdalsberget. Een mooie herinnering aan een fantastische tijd. Foto: Anton van Veenendaal.

We praatten over ditjes en datjes, rustten wanneer het zwaar was, aten wanneer we honger hadden. Ik haalde haar drinkfles uit het zijvakje van haar rugzak. Zij deed hetzelfde voor mij. We lachten, we waren stil. We grapten, we vloekten. We zwoegden en we ploegden.

Maar bovenal genoten we van het winterse avontuur dat we samen mochten beleven.

Höga Kusten Winter
Nog een fantastische foto genomen door Ida. Ook de foto helemaal bovenaan dit bericht is van haar.
Ida werd niet voor niets door de organisatoren van deze winterse avonturentocht gevraagd om het hele gebeuren op beeld vast te leggen.

Zweden is een groot land en Åre ligt niet onmiddellijk in de buurt van Alingsås, het stadje waar ik woon. Toch hoop ik ooit terug naar de Jämtlandse bergen te trekken en Ida daar in het mooie Åre een bezoekje te mogen brengen.

Katrien ♥

Höga Kusten Winter
Dit is Anton van Veenendaal, vakkundig door Ida in beeld gebracht. Anton is een van de vele Nederlandse deelnemers aan de Höga Kusten Winter Classic.
Grappig is dat ik voor de tocht via Facbook met Anton af en toe contact had en dat we pas op de laatste dag, vlak voor de finish elkaar te pakken kregen voor een live-ontmoeting.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

12 thoughts on “Ida – the outdoor girl”

  1. Wat heerlijk om horen! Dank je. De foto’s zijn inderdaad prachtig en genomen door Ida. Wat een talent heeft dat meisje. :)

  1. Haha, dat was het zeker. Vooral zo’n half uur tot een uur voor je in slaap valt. Koud is er niets bij. De tweede nacht heb ik me letterlijk voor het eerst in slaap gerild. Het was een verademing om ‘s morgens uit die met condens beklede tent te kruipen en terug op toch te gaan. En die foto, die vind ik ook super! Beschrijft zo mooi het moment en een heerlijk aandenken aan Ida en de toch die we maakten. Groetjes daar!

  1. Foto’s zeggen inderdaad zo vaak meer dan woorden. Het is ook leuker naar te kijken. :) Dank voor je reactie Erwin en Diane!

 1. Wat een prachtig verslag met mooie foto’s over een spontane ontmoeting. Daar doe je het voor: niet alleen de schitterende natuur maar ook het kennismaken met andere natuur- en wandelliefhebbers. Ik ging via jouw blog graag even met je terug naar deze winterse omgeving.

  Een fijne avond nog!

  1. Hartelijk dank voor het lezen en weerom een fijne reactie Elly. En je slaat de nagel op de kop met wat je daar schrijft. Trek je er op uit dan is het de combinatie van belevenissen, ontmoetingen en de omgeving die fantastische en onvergetelijke herinneringen creëren. ♥

 2. Henriëtte van der Noord

  Prachtig verhaal en schitterende foto’s van dit betoverende gebied (zo herkenbaar dat van elkaars drinkflessen pakken;-) )

  1. Haha, niet handig hé met een rugzak op de rug en zijvakjes waar je in de verste verte niet zonder hulp alleen aan kan. Daarvoor heb je vrienden. :) Dank je voor je reactie Henriëtte! ♥

  1. Dank je Wil! Wat een plezier doet het me telkens je reactie te vernemen en weten dat je trouw steeds mijn berichtjes leest. Met de bouw van mijn winkel heb ik even wat minder tijd aan mijn blog kunnen besteden maar ik hoop in de toekomst de twee mooi te kunnen combineren. Een fijne avond nog! ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top