Zweden

Ik keer Zweden de rug toe

Het gebeurt niet vaak. Meer bepaald één keer per jaar. Wanneer de dagen op z’n kortst en donkerst zijn. Dan laat ik het bos, de winter, de donkere dagen en mijn dagelijkse bezigheden even voor wat ze zijn en keer ik Zweden de rug toe.

Letterlijk.

Samen met de Zweedse vriend maak ik dan een reisje door het luchtruim en in een paar uur tijd ondergaat onze omgeving een totale metamorfose.

We ruilen ons koud blauw-witte wereldje in voor eentje met een warme oranje-gele gloed. Het kwik stijgt met een graad of 25 en ons rustige bestaan midden in de natuur krijgt van de een op de andere dag een druk urbaan karakter. Immens hoge stenen bouwwerken nemen de hoofdrol over van gezellige rode houten huisjes. In plaats van elanden, everzwijnen en damherten krijgen we mensen als dichtste buur.

Een keer per jaar hebben we die contrasten nodig. Wanneer de dagen op z’n kortst en donkerst zijn.

Vandaag is het zover. We reizen naar Dubai.
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

13 thoughts on “Ik keer Zweden de rug toe”

 1. Ik weet dat het overgrote deel van mn vrienden en collega’s jaarlijks minstens 1 decadente warme bestemming ”nodig hebben” (sorry maar voor mij is en blijft het decadent om louter voor de pret een week naar het andere deel van de wereld te vliegen). Mijn collega die 2 maal per jaar naar Dubai en Zuid-Afrika vliegt om te gaan golfen. Mijn andere collega die elk jaar steevast 4 weken naar Thailand reist met de hele familie.
  Zoveel onnodige co2-uitstoot. Hopelijk beseffen ze dat dit onze wereld nog sneller naar de kl.. helpt.

 2. Heerlijk Katrin! Je even koesteren in de zon en de warmte om daarna weer naar de stilte terug te mogen.
  Geniet van het contrast, van de zon en van elkaar. En natuurlijk hele fijne feestdagen!

  1. Dank je Liesbeth! De warmte doet echt goed. En inderdaad, wat een contrasten. Het zal even heerlijk zijn om terug thuis te komen dan hier nog vijf dagen te vertoeven. Fijn eindejaar! <3

  1. Dat doe ik met volle teugen Wil. Heerlijk is het vanuit Dubai even alle reacties te lezen. Binnen een klein weekje ben ik terug thuis maar voorlopig nog geen heimwee naar de kou en regen. ;-)

 3. Het contrast met Zweden kan bijna niet groter zijn, volgens mij. Maar de zon en warmte lokken in deze donkere winterdagen. Bijna alsof je in een warm bad stapt en een warm bad doet een mens goed.
  Geniet van jullie tijd in Dubai!

  1. Klopt helemaal. Zweden en de UAE zijn op zoveel vlakken uitersten. Maar wil je er even echt tussenuit dan zijn die contrasten zalig. Heerlijk trouwens hoe je het verwoordt Elly. Een warm bad… zo voelt het echt ook aan. Ik blijf nog een dag of vijf in dat zalige bad vertoeven om dan terug de koelkast in te duiken. Fijne eindejaar!

   1. Blijf nog maar even heerlijk dobberen in het warme bad ;-)
    Jij ook fijne en gezellige feestdagen gewenst en een gezond en goed 2016!

 4. Prachtig verwoord en ik kan mezelf voorstellen dat je dat contrast ook nodig hebt! Heel veel plezier in Dubai en geniet er met volle teugen van! Goede reis en alvast een warm uiteinde
  :) Groetjes Anja

  1. Dank je Anja! Vooral de zon en die extra uurtjes licht doen echt goed. Ongelofelijk ook hoe snel je die kou en donker van thuis vergeet en je de warmte gewoon bent. Het zal binnen een vijftal dagen dus een klein schokje zijn om terug in Zweden voet aan wal te zetten. Geniet van de eindejaarsdagen Anja! Katrien

 5. een passage uit jouw (jullie) levensboek… Telkens is het precies of ik een boek lees; enkel de omslag van het boek ontbreekt om dit op het rek tussen andere boeken te plaatsen. Geniet van hernieuwd Dubai!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top