Overnachtingen Olavspad-16

Een kijkje in m’n leven – januari

Kijk ik naar m’n kalender dan merk ik dat januari een drukke maar bijzonder leuke en afwisselende maand wordt. Niet dat december me geen vreugde bracht.

Integendeel.

Ik geniet nog na van de warmte, het zonlicht en de geuren en kleuren van het multiculturele en moderne Singapore. Ik zie zo’n reisjes niet als een vanzelfsprekendheid en prijs me gelukkig voor de mogelijkheden die ik heb.

Mogelijkheden creëren, dagelijks iets bijleren en daardoor zowel m’n persoon als dat wat ik doe verder ontwikkelen is wat ik ook in de toekomst wil.

Maar nu dus terug in het coole en winterse Zweden.

Wat ook niet mis is. Zeker niet wanneer ik denk aan wat er voor mij in het verschiet ligt. Here it comes!

Winterworkation in Åre


Net zoals vorig jaar trek ik eind januari samen met een twintigtal andere bloggers uit Zweden naar het mooie en winterse Åre. Gedurende drie dagen delen we onze ervaringen met elkaar en werken we met onze blogs en sociale media.

Tevens krijgen we de mogelijkheid om aan enkele winteractiviteiten deel te nemen. Wat dit jaar op het programma staat is nog niet helemaal duidelijk. Vorig jaar ging ik sneeuwscooteren en ziplinen met Camp Åre en snowbiken met Explore Åre.

Dit jaar wil ik zeker een bezoekje brengen aan Tännforsen, de grootste waterval van Zweden. Ik bezocht deze waterval deze herfst nog samen met Marijke tijdens onze fietstocht langs het Olavspad. Ik ben zo nieuwsgierig naar hoe deze immense waterval er in bevroren toestand uitziet.

Overnachten doen we net zoals vorig jaar in het prachtige hotel Holiday Club Åre. Ik kijk al uit naar het heerlijke ontbijt, de buitenpool (zalig wanneer het vriest en sneeuwt!) en de spa-afdeling met wel acht verschillende sauna’s en stoombaden.

Collega-blogger Sara Ronne van Träningsglädje woont en werkt in Åre. Klik zeker eens door naar haar blog – je vindt er de mooiste foto’s van Åre terug en je neemt er een kijkje in het sportieve leven van Sara.

Deze Winterworkation wordt georganiseerd door Influencers of Sweden, de Zweedse interesse-organisatie voor online influencers waar ik deel van uitmaak.

Desingnbeurs Formex in Stockholm


Formex is de grootste designbeurs van het noorden en eindelijk ga ik erheen! Met 900 bedrijven die hun nieuwste waren binnen Scandinavisch design uitstallen hoop ik er heel wat leuke producten te vinden om m’n online winkel The Swedish Gift Shop mee uit te breiden.

Kaartjes voor deze vakbeurs zijn enkel op uitnodiging te verkrijgen dus als toerist kom je er moeilijk binnen. Jammer want deze designbeurs is een beurs die je echt eens moet meegemaakt hebben, zegt men. ;-)

Sinds de sneltrein MTR Express ook in Alingsås stopt, spoor ik goedkoop en snel naar Stockholm en weer terug.

Jippie!

Op woensdag 17 januari is het zover en vertrek ik bij het ochtendgloren met de trein vanuit Alingsås naar Stockholm. Zelfde avond omstreeks 23:00 uur ben ik terug thuis. De beurs loopt nog tot zaterdag 20 januari 2018.

Breng ook jij op woensdag een bezoekje aan Formex? Leuk! Geef gerust een seintje wanneer je zin hebt om samen te lunchen. :-)

Interview in Libelle


In 2018 wil ik wat vaker zichtbaar zijn op online platformen en in Nederlandstalige dag-, maand- en weekbladen. Op die manier wil ik meer mensen met interesse voor Zweden bereiken en ook hen inspireren en een kijkje laten nemen in mijn leven in Zweden.

Het waren Marijke en Lia die me lieten weten dat Libelle op zoek is naar Vlamingen die in het buitenland wonen, met verbazing naar hun nieuwe thuisland kijken en hun verhaal met de lezers van dit populaire vrouwenmagazine willen delen.

Dergelijke tips en mogelijkheden zijn meer dan welkom! Nogmaals dank Marijke en Lia.

Nog geen idee wanneer mijn verhaal in Libelle verschijnt maar in januari worden in ieder geval de voorbereidingen getroffen.

Keep you updated!

Vlaming in Zweden
Klik op de foto hierboven en lees het artikel dat in 2017 in het tijdschrift “Vlaming in de wereld” over me verscheen.

E-book – 20 Zweedse recepten voor op reis


In januari leg ik de laatste hand aan m’n eerste e-book. Ik liep al even met het idee om een e-book te maken en tal van onderwerpen passeerden de revue.

Najaar 2017 hakte ik de knoop door. M’n eerste e-book zou een kookboek worden voor iedereen die naar Zweden reist en ergens midden in de natuur in een stuga, aan een kampvuur of in eigen kamper een eenvoudige Zweedse maaltijd wil klaarmaken.

De illustraties die de 20 recepten en bijhorende winkellijstjes verrijken zijn van de hand van talentvolle Peter Kortleve – Zwedenfan en grafisch vormgever bij Shortlife. De pareltjes van tekeningen maken van dit e-book trouwens een hebbeding voor elke Zwedenliefhebber.

Er is al heel wat werk verzet maar er valt nog wel wat te schrijven, uit te testen en na te lezen. Het merendeel van m’n vrije avonden en weekends zullen dus naar dit leuke en creatieve project gaan.

Tot nu bestelden reeds meer dan 60 mensen (OMG!!!) m’n e-book in voorverkoop. Een aantal waarvan ik alleen maar kon dromen. Super bedankt dus voor het vertrouwen wanneer jij daar eentje van bent. Zoals beloofd komt het e-book er binnen enkele weken aan!

Staat er een reisje naar Zweden op het programma of hou je ervan om thuis een Zweeds gerecht op tafel te toveren? Dan is m’n e-book “20 Zweedse recepten voor op reis” misschien ook wel iets voor jou.

Ik hoop dat ook in jouw agenda leuke dingen staan genoteerd voor januari. Indien niet, inplannen maar!

Rest me jou een mooi 2018 toe te wensen!
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

4 thoughts on “Een kijkje in m’n leven – januari”

  1. Karin Dusseldorp

    Wat een mooi verslag weer! Het begint erop te lijken dat ik jou persoonlijk ken. Maar dat is helemaal niet zo. Je schrijft zo fijn!!! Heel veel mooie reizen en belevenissen gewenst voor jou en iedereen die jou lief is! Geweldig 2018 ????

    1. Oh, wat een leuke reactie om lezen Karin. Zoveel complimenten doen me een beetje blozen. :) Dank je voor de wensen. Ik hoop dat ook jij een rijk 2018 tegemoet gaat. Fijn weekend! <3

  2. Hey Katrien, als januari een voorbode is voor de rest van het jaar dan wordt het een super inspirerend verrassend uitdagend vol geweldig 2018 voor je. En daar geniet ik graag van mee relaxed ontspannen nieuwsgierig op de bank :) Ik wens je een héél mooi jaar.

    1. Haha, zeker weten. Zou fantastisch zijn. Ik vrees alleen dat de vrije dagen niet zullen volstaan om 12 januari-maanden te hebben. ;-) In ieder geval super bedankt voor het meegenieten en niet op zijn minst voor je nieuwjaarswensen. Ik wens ook jou een vreugdevol en avontuurlijk 2018 toe. En uiteraard hier en daar een reisje naar het mooie noorden. :) ‘t Gaat je goed Elly!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top