BEN IK DE SIDEKICK VAN LAURA VAN VINK ACADEMY?

Hej hej Laura!

Een digitale alleskunner? Nee, dat ben ik niet. Maar je mag me gerust een digitale duizendpoot noemen. Das best knap in de buurt, niet?

En met die duizend pootjes en m’n vlotte pen ben ik ervan overtuigd een geschikte kandidaat te zijn om jou en jouw werkzaamheden als sidekick te ondersteunen.

Aan mij om jou hiervan te overtuigen.

Hier gaan we!

Omdat het soms al eens snel moet gaan

Lees alles van boven naar beneden of klik onmiddellijk door naar een specifiek deel.

De korte versie

Aangezien de eerste korte versie uiteindelijk een hele lange versie is geworden (absoluut niet enthousiast, echt niet!), creëerde ik onderstaand overzicht wat je een algemeen beeld geeft van wie ik ben, wat ik doe, wat mijn relevante ervaring is en waarvan ik droom.

Touch of Sweden – mijn eigen bedrijfje

Met Touch of Sweden promoot ik op een eigentijdse en persoonlijke manier Zweden als vakantieland. Door middel van het creëren van content (tekst, beeld en video) informeer en inspireer ik zowel de beginnende als de meer ervaren Zweden-reiziger. Deze content breng ik via mijn website, nieuwsbrief, Facebook en Instagram onder de aandacht van mijn volgers. Begin dit jaar lanceerde ik een eerste digitale product, een stap in de richting van het creëren van een passief inkomen. Als micro-influencer vorm ik een interessante partner voor bedrijven die actief zijn in de toeristische sector. Een pad dat ik toekomstgericht wil gaan bewandelen. Verder ben ik als freelancer actief voor twee bedrijven die hun pijlen op Zweden gericht hebben en ben ik eigenaar van de webwinkel The Swedish Gift Shop.

Waar ik op professioneel vlak van droom

Op kort termijn wil ik dolgraag voltijds als zelfstandige aan de slag. Momenteel werk ik nog deeltijds voor de natuurvereniging Vogelbescherming Vlaanderen. Dat doe ik al 13 jaar met veel plezier – waarvan negen jaar vanuit Zweden. Maar mijn leergierigheid, ambitie en avontuurlijk karakter duwt me meer en meer in de richting van het ondernemerschap. Naast het verder uitbouwen van mijn rol als micro influencer wil ik voor een tot twee extra bedrijfjes als freelancer aan de slag. Kan ik mijn interesse voor het online ondernemen combineren met freelance-opdrachten dan is dat de kers op de taart.

Grafisch vormgeving en beeldbewerking

Adobe InDesign
Adobe Photoshop
Adobe Lightroom
iMovie

Sociale media marketing

Facebook
Facebook adverteren
Instagram
Instagram Stories
Pinterest

Webdesign en emailmarketing

Wordpress
MailerLite
Mailchimp
WooCommerce
Google Analytics

Eigenschappen

Sociaal
Zelfstandig
Communicatief
Creatief
Team player

De zakelijke feiten

Naam: Katrien Philips
Moedertaal: Nederlands
Nationaliteit: Belgische en Zweedse
Woonplaats: Alingsås, Zweden
Burgerlijke stand: samenwonend
Kinderen: nope

Leuke weetjes

Nikon of Canon: Canon
Apple of Samsung: Apple
Vlees of vis: vegetarisch (soms vis)
Verslaafd aan: Netflix (How to Get Away with Murder, Dexter, Breaking Bad, Suits, The 100, Bates Motel, … gezien?)
Laatst geziene serie: American Vandel – gisteren 6 afleveringen gebingewatcht (waar vakantie al niet goed voor is)
Maakt dagelijks gebruik van
: gekleurde pennen, schriftjes en post-its
Favoriete Zweed: Joakim Strandberg
Favoriete kat: Hobbes

Wekt wat je leest je interesse? Ontdek dan ook de negen redenen waarom je mij als sidekick aan je zijde wil. Ik formuleerde tevens enkele vraagjes waarvan je het misschien wel leuk vindt om het antwoord te kennen.

9 redenen waarom je mij als sidekick aan je zijde wil

1. InDesign Lover

Photoshop is niet helemaal m’n ding. En van Illustrator krijg ik koude rillingen. Maar InDesign en ik? Wij zijn beste maatjes.

Sinds 2009 werk ik vlotjes met InDesign. Bij de vogelbescherming wilden we namelijk ons drukwerk en digitale visuele elementen binnenshuis gaan ontwerpen. Oog voor design en vormgeving had ik al. Restte me enkel InDesign te doorgronden. Negen jaar later kan ik me een ervaren InDesign gebruiker noemen. Ik ben fan!

Dus jouw bestaande templates aanpassen of nieuwe ontwerpjes maken, doe ik zelfstandig en in een handomdraai. Dat is alvast uitgeklaard.

There is proof!

2. Gefascineerd door online ondernemen

Ik ben geboeid door digitale marketing in het algemeen en de influencer en sociale media marketing in het bijzonder. Het is een tak binnen de marketing met een hoge potentiële waarde en op hetzelfde moment onderhevig aan snelle veranderingen. Wat vandaag werkt is morgen alweer verouderd. Het is niet alleen die snelle ontwikkeling die me fascineert, ik vind het vooral ook fantastisch dat deze relatief nieuwe digitale wereld zoveel professionele mogelijkheden biedt voor creatieve geesten.

Zoals jij en ik.

Met veel interesse volg ik dan ook een aantal entrepreneurs die focussen op het bouwen van een online business door het creëren van onder andere een passief inkomen. Via hun blog en podcast (mijn favoriete medium om anderen te volgen) krik ik mijn kennis op en blijf ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Hun tips en strategieën vormen een welkome bron van inspiratie.

Enkele online entrepreneurs die ik volg

3. Relevante programma’s en platforms die ik onder de knie heb

Over InDesign hadden we het al. Maar daarnaast zijn er tal van andere programma’s waar ik graag en vlotjes mee werk. Foto’s bewerk en optimaliseer ik in Lightroom en Bridge komt aan bod wanneer ik met veel visuele elementen in InDesign werk. In Photoshop heb ik me nog niet verdiept maar in functie van het aanpassen van de afbeeldingen voor mijn webwinkel grijp ik er steeds naar terug.

Ook met Wordpress en Woocommerce heb ik heel wat gebruikservaring opgebouwd. Zowel m’n website als m’n webwinkel ontwikkelde ik van scratch – gebruik makend van het thema Avada en tal van plugins.

Voor het opmaken, automatiseren en verzenden van nieuwsbrieven ben ik vertrouwd met zowel Mailchimp als MailerLite. Mailchimp gebruik ik bij Vogelbescherming Vlaanderen en met MailerLite verzend ik de Touch of Sweden-nieuwsbrief en automatiseer ik in combinatie met Mollie en Plink de verkoop van digitale producten.

Met Tailwind heb ik (nog) geen ervaring maar ik ben bijzonder benieuwd naar wat deze tool qua productiviteit, visibiliteit en groei voor Pinterest en Instagram kan betekenen.

Overzichtje relevante programma’s en tools

 • InDesign

 • Lightroom

 • Photoshop

 • WordPress

 • Mailchimp

 • MailerLite

 • Mollie & Plink

 • Google Analytics

 • SEO Yoast

4. M’n kennis van en interesse in sociale media voor zakelijk gebruik

Sociale media gebruik ik voornamelijk om merkbekendheid op te bouwen en content en producten te promoten voor mijn website en webwinkel. Van alle platforms heb ik me het meest verdiept in Facebook – waaronder ook Facebook adverteren. Omdat ik dit sociale media platform intensief gebruik kent het weinig geheimen voor me en weet ik het in functie van verschillende doelen en gebruikmakend van verschillende content (geschreven, foto, video en live-video) goed in te schakelen. Door mijn interesse in cijfers tracht ik via de beschikbare statistieken te doorgronden wat werkt en wat niet werkt.

Ook het hartjesrijke Instagram en Instagram-stories zijn me niet onbekend. Ik ken en gebruik Instagram minder vaak dan Facebook maar een goede basis om op verder te bouwen, is er. Samen met Pinterest is het een platform waar ik toekomstgericht meer gebruikservaring wil opdoen om er zo professioneel in uit te blinken. Ik luisterde onlangs naar deze podcast van Amy Porterfield met Tyler J. McCall. Super interessant!

Mijn sociale media kanalen

5. Team player, enthousiaste meedenker en het ideale klankbord

Niet alleen m’n collega’s maar ook vrienden en familie laten het al eens vallen: “Zit ik vast in een project en weet ik het even niet meer, dan bel ik Katrien”. Vroeger hechtte ik daar weinig waarde aan. Ik vond het vanzelfsprekend dat ik luisterde en daarna onbewust en heel spontaan al communicerend hulp bood.

Nu besef ik dat zo’n rol niet voor iedereen is weggelegd. Dus ja, ik ben goed in het meedenken, kritische vragen stellen en mensen zo helpen beslissingen te nemen – zonder daarbij het totaalplaatje uit het oog te verliezen. Daarnaast hou ik ervan anderen te helpen.

Een profielbeschrijving – uitgevoerd door een professioneel bureau – gaf dit eind 2016 ook aan: “Katrien is inventief, onafhankelijk en kan een zeer scherp oog hebben voor de waarde en het potentieel van de ideeën van een ander”, “ze is een fantasierijke en creatieve visionair die voor de meeste mensen een bron van inspiratie is” en “ze bloeit open in een baan waarin zij anderen van dienst kan zijn of waarbij ze haar overtuigingskracht kan gebruiken.”

Een uitgebreide profielbeschrijving

Ik was een klein beetje geschrokken toen ik eind 2016 de profielbeschrijving die een professioneel bureau van me gemaakt had, las. De omschrijving van mijn persoon was en is nog steeds ongelofelijk correct. Dus heb je al eens een slapeloze nacht en wil je exact weten met wie je in zee gaat? Dan heb ik enkele pagina’s leesvoer voor je. ;-)

6. Vlot met woorden en kent de kracht van storytelling

Eerlijk is eerlijk: ik ben niet de persoon die blij wordt van dag in dag uit teksten schrijven. Maar korte en krachtige tekstuele stukken creëren waarin ik storytelling mag verweven, is daarentegen helemaal mijn ding.

Tien jaar lang maakte ik tevens deel uit van het redactieteam van het tijdschrift “Mens & Vogel”. Ik stond er in voor het op correctheid, zinsbouw en woordgebruik nalezen van teksten. Aangepast taalgebruik vind ik enorm belangrijk wanneer je je content leesbaar en toegankelijk wil maken voor de doelgroep die je voor ogen hebt.

En zei ik al dat ik razendsnel kan typen?

Ervaring met contentcreatie voor web

Naast het schrijven van teksten voor gedrukte media heb ik ook heel wat content gecreëerd voor online media.

7. Transparant, een goede communicatie en zonder zorgen

Als er iets is waar ik het moeilijk mee heb, dan is het een gebrekkige communicatie. Dat is dan ook vast de reden waarom ikzelf liever eens teveel dan te weinig communiceer. Ik hou van open en eerlijke relaties in een transparante structuur waar tevens ruimte is voor een snelle vraag of korte terugkoppeling.

Daarnaast ben ik iemand van mijn woord. Spreken we iets af dan mag je ervan op aan dat het effectief ook in orde komt. En loopt iets niet zoals gepland? Ook dan mag je ervan uitgaan dat er zal gecommuniceerd worden. Ideaal toch wanneer je naast tijd ook op zoek bent naar wat mentale rust. Dat deeltje kan ik even lossen want Katrien volgt het op. Check!

Favoriete communicatietools

Omdat ik gek ben op online tools en het gebruik ervan ook een vorm is van communicatie, geef ik snel even mijn top drie interne communicatie- en projectmanagement tools mee.

8. Flexibel, toegankelijk en onmiddellijk beschikbaar

Er zijn maar weinig zaken die me beperken in mijn gaan en staan. En dat leventje bevalt me best. Geen kinderen die met m’n tijd of aandacht gaan lopen, geen voltijdse job in dienstverband, geen woon-werkverkeer en geen veeleisende man (woehoe!). Daarom kan ik focussen op mijn bedrijf en de ondernemers met wie ik samenwerk een grote vorm van flexibiliteit beloven. Tevens kan ik aangeven gemakkelijk bereikbaar en onmiddellijk beschikbaar te zijn.

9. Last but not least: tijdbesparing

Door de reeds opgebouwde ervaring en kennis binnen de digitale marketing en grafisch vormgeving ben ik ervan overtuigd razendsnel voor een tijdbesparing en meerwaarde te kunnen zorgen. Dit zal niet alleen duidelijk zijn in de snelheid maar ook in de kwaliteit van het afgeleverde werk. De tijdsinvestering die nodig is om mij in jouw werkzaamheden te integreren zal beperkt zijn. Mooi meegenomen, niet?

Vragen staat vrij. Ik geef alvast een voorzet

Ik beschik over het volledige Adobe CS4 pakket. Dat dateert uit de tijd toen er nog geen CC-licenties bestonden maar werkt tot op de dag van vandaag vlekkeloos. Daarbovenop heb ik een Lightroom CC en Lightroom Classic CC-licentie. Het omzetten van je templates naar InDesign CS4 lijkt tijdrovend en vast niet de optimale weg. Daarom sta ik zeker open voor jouw idee om een InDesign CC licentie te activeren.

Is het mooi weer dan start ik mijn dag met een half uurtje yoga op het terras (met uitzicht op ons meer. Oh yeah!). Na een kort ontbijt neem ik ten laatste om 08:00 mijn vertrouwde plaatsje in bij de computer. Ligt er heel wat werk op me te wachten dan durf ik zowel yoga als ontbijt over te slaan en vlieg ik er om 07:00 uur – na een verkwikkende douche – onmiddellijk in. Na de lunch werk ik van 12:00 uur tot 18:00 uur voor Vogelbescherming Vlaanderen. Daarna volgt tijd voor ontspanning en het avondeten. Indien nodig werk ik ’s avonds nog een uurtje of twee om ten laatste om 22:30 m’n bed in te duiken.

Momenteel ben ik best tevreden met het leventje dat ik leid. Ik woon op een prachtige plek waar ik ook werk. Heb daar samen met mijn vriend een eigen huisje midden in de natuur. Pretty perfect to me! Of wacht… Juist, er is één ding waarnaar ik nog streef en dat is op professioneel vlak op eigen benen staan en dus 100% als zelfstandige te kunnen werken.

Oh, wat spannend! In dat geval vind ik persoonlijk onderstaande drie punten waardevol en zijn ze mogelijks van doorslaggevend belang:

 • Ik ben niet alleen een doener maar ook een (mee)denker en voel me snel betrokken bij de werkzaamheden van de personen waarvoor ik freelance (al zeker wanneer die zich afspelen in de wereld van online influencers en sociale media marketing). Hierdoor kan ik snel als klankbord of bij een brainstormsessie ingeschakeld worden en zonder uitgebreide briefing mijn steentje bijdragen.
 • Ik toon interesse voor opdrachten van bepaalde duur maar kijk des te meer uit naar een duurzame professionele relatie. Ik verkies drie ondernemers om nauw en intens mee samen te werken boven het werken voor 20 bedrijven waarbij ik niet weet of en hoe mijn inspanningen en werk bijdragen aan de groei van hun onderneming.
 • Mijn woord heb je! Spreken we iets af dan mag je er vanop aan dat wat afgesproken werd effectief ook nagekomen wordt. Dit omkaderd door een duidelijke en vlotte communicatie.

Blij dat je de vraag stelt. ;-) Mijn vriend zal het beamen dat ik mijn enthousiasme om deze functie uit te oefenen, moeilijk onder stoelen of banken kan steken. Misschien vraag je je nu af of ik dit tegen elke ondernemer die ondersteuning zoekt zeg. Maar nee hoor! Dit is mijn eerste pitch voor een opdracht of job sinds ik 13 jaar geleden bij Vogelbescherming Vlaanderen startte. Als dat niks wil zeggen!

Vanwaar dan al die interesse?

 1. Jij bent met Vink Academy actief in de online business. Een vorm van ondernemerschap die me enorm boeit en waarin ikzelf met Touch of Sweden al enkele stappen heb gezet. Naast online influencer ben ik ook freelancer en die twee zaken kunnen combineren zou fantastisch zijn.
 2. Het onderwerp waarover je schrijft, onderwijst en je ervaringen deelt interesseert me. Ik volgde al enkele fotografiecursussen maar stiekem hoop ik ook tijdens het werken voor Vink Academy wat fotografietips op te vangen om zo mijn plaatjes er beter op te maken.
 3. Als laatste heb ik er vertrouwen in dat ik jou als een goede assistente kan bijstaan en alleen dat gegeven motiveert me en maakt me enthousiast. Ik geloof in teamwork en de kracht ervan en zie me vlotjes functioneren als jouw rechter hand.

Jazeker! Ook al is het woord fotografie hierboven nog niet veel gevallen, is foto’s nemen een hobby van me. Fantastisch vind ik het om landschappen en de ongelofelijk mooie Zweedse natuur in beeld te brengen. Ik ben dan ook dol op m’n eenvoudige Canon EOS 550D en compacte Panasonic Lumix DMC-GM1. De eerste gaat steevast mee wanneer ik korte wandelingen of dagtochten maak. Minstens een keer per jaar tracht ik voor een langere periode te voet of met de fiets de natuur in te trekken. Om op gewicht te sparen krijgt dan mijn Panasonic een plaatsje in m’n bepakking. En uiteraard maak ik ook veelvuldig gebruik van mijn iPhone om m’n dagelijkse bezigheden in beeld te brengen.

Via Facebook, waar ik je al een jaartje of twee op een passieve manier volg. De reden is tweeledig. Eerst omdat ik wel wat snelle fotografietips kan gebruiken maar ook omdat jij een weg bewandelt die ik bijzonder interessant vind en dan kijk ik graag mee naar wat je doet en hoe je dat doet.

Alleen maar leuk! Ik zou het heel fijn en spannend vinden om een testopdracht te mogen uitvoeren en zo aan te tonen wat ik in mijn mars heb.

Contact opnemen? Graag!

Ik zou het fantastisch vinden om een mailtje of telefoontje van jou te mogen ontvangen Laura! Dus heb je vragen of wil je gewoon even een praatje maken om af te toetsen of er een click is, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Mail: katrien@touchofsweden.se
Whatsapp: +46 706 43 44 37
Skype: katrien.philips1

Of maak gebruik van een van onderstaande knoppen/kanalen.

Scroll to Top