Lente-herfst-winter-12-2

Het is lente, herfst en dan terug winter

Ik open m’n ogen. Het licht dat in de kamer valt herken ik als geen ander. Het is de intensiteit en het kleurenspectrum dat verklapt dat m’n wereld verdoken ligt onder een vers laagje sneeuw. Ik hef m’n hoofd. Slechts enkele centimeters boven het hoofdkussen. Precies voldoende om de witte toppen van de sparren rond ons huis zachtjes te zien deinen in de wind.

Het is terug winter.

M’n nekspieren ontspannen zich en met een glimlach laat ik m’n hoofd op m’n hoofdkussen landen.

Ik denk aan het gure en kille weer van vorige week. Regen en harde winden zorgden voor een herfstig sfeertje. De loofbomen in de tuin die eerder omringd werden door sparren en nu een alleenstaand leven leiden losten de laatste bruine blaadjes die hun kale takken sierden.

Enkele dagen daarvoor kondigden overvliegende ganzen met hun dramatisch getrompetter nochtans de lente aan. De perfect V-vormige formatie wijst in de richting van hun broedgebied.

Het noorden. Misschien wel Lapland.

Ook de zangvogels die ik de hele winter van voedsel voorzag, onthulden met hun ochtendserenade dat de lente in het land is. Ik hoorde ’s avonds zelfs de eerste houtsnippen al piepend en knorrend boven ons huis overvliegen. Wat hou ik van dat geluid.

Maar nu is het terug stil. En wit. Dus nog even winter, voor de lente met haar groene geweld op me afstormt.

Ik ben er klaar voor. Jij?
Katrien ♥

[su_divider top=”no”]

Reisinformatie over Zweden ontvangen?

Wil je reisinformatie over Zweden ontvangen en op de hoogte blijven wat er zoal op m’n Zwedenblog verschijnt? Schrijf je dan via onderstaand formulier in op m’n nieuwsbrief. Fijn! :)

* verplicht veldWinter Zweden

Winter Zweden

Winter Zweden

Winter Zweden

Winter Zweden

Winter Zweden

Winter Zweden

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

7 gedachtes op “Het is lente, herfst en dan terug winter”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien