loppis zweden

Een loppis met een luxueus kantje

Deze middag voerde mijn weg me naar het centrum van Alingsås. Een afspraakje voor een gezellige lunch met een vriendin stond op het programma. En aangezien mijn dagelijkse leven zich voornamelijk thuis, midden in de natuur afspeelt, blijf ik graag net iets langer dan nodig in dit gezellige Zweedse stadje hangen. Dan kuier ik door de straatjes, spring hier en daar een winkeltje binnen of snuister even door de prulletjes bij een kraampje op de markt.

Ook zijn er een paar winkeltjes waar ik een zwak voor heb en al duizend maal over de vloer kwam. Zonder koopplannen stap ik er dan voor de zoveelste keer binnen. Voornamelijk om de sfeer op te snuiven en even te checken of er nieuwe spulletjes zijn binnengekomen. Mogelijks maak ik een kort praatje met de eigenaar of eigenares. De Zweden zijn toch zo’n vriendelijk volk.

Schaaf je Zweeds wat bij
Hem
Hus
Lycka
Stad
By
Kommun
Möbler
Inredning
Thuis
Huis
Geluk
Stad
Dorp
Gemeente
Meubels
Inrichting (van een woning)

Hemlyckan is een van die winkeltjes die op mijn ‘springerbinnenwanneerjedemogelijkheidhebt-lijstje’. Het is Christer en Anneli die dit kleine vintage boetiekje runnen. En dat ze dit met hart en ziel doen, merk je aan de manier waarop elk product met zorg uitgestald staat. Anneli neemt de inrichting van de winkel voor haar rekening want Christer heeft daar – volgens eigen zeggen – absoluut geen kaas van gegeten. Hij ontfermt zich over het opknappen van kasten, stoelen, spiegels en andere kleine en grote meubels die ze bij verschillende handelaars in binnen- en buitenland kopen.

Christer vond het een prima idee om wat foto’s te nemen en deze met jullie te delen. “Alles is te koop”, werpt ie me met een knipoog toe, “maar een oude apothekerskast is waarschijnlijk moeilijk in te pakken en te verzenden”.

Met een hejdå en een glimlach om de mond verliet ik na een half uurtje het winkeltje en stuurde ik m’n auto terug het bos in.
Katrien ♥

ps: onderaan vind je praktische info voor reizigers :-)

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

Loppis Zweden

De weg naar Hemlyckan vinden

Hemlyckan vind je in een zijstraatje van de winkelstraat Kungsgatan in het hartje van Alingsås. Alingsås ligt langs de E20 (MalmöStockholm) zo’n 40 km voorbij Göteborg. Ben je met de auto, parkeer dan op de grote parking vlakbij het centrum.

Hemlyckan
Färgaregatan 8
441 30 Alingsås
+46 705 869 126
christer@hemlyckan.com
www.hemlyckan.com

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

4 thoughts on “Een loppis met een luxueus kantje”

 1. hallo Katrien,
  mijn man en ik wonen, als gepensioneerden, nu een groot gedeelte van het jaar in Zweden (dorpje Stocka-‘vid havet’ ;-), in Hälsingland, ongeveer 25 km ten N van Hudiksvall). Ik zag bij de foto’s van dat mooie loppiswinkeltje een apothekerskast staan (waar ik al jaren in België tevergeefs naar zocht! ;-)) Zouden ze die nog hebben en heb je een idee van de prijs die ze ervoor vragen? Mogelijkerwijs heb ik interesse voor die kast (voor hier in Stocka, natuurlijk!).
  Vriendelijke groeten,
  Marthe
  PS: ben héél toevallig op je blog terecht gekomen…

  1. Hoi Marthe, wat leuk je hier te ontmoeten en welkom op mijn blog. En jij woont aan de mooie oostkust. Half februari trek ik ook naar de oostkust maar dan nog net iets meer naar het noorden. Ik neem de trein naar Örnsköldsvik en ga dan wandelen en overnachten in Höga Kusten. Ik ben een beetje nieuwsgierig via welke weg je op mijn blog beland bent. Als dat via Google zou zijn, is dat heel goed nieuws voor me :) Ik heb ingezoomd op de foto’s die ik van de apothekerskast maakte. Die kast is inderdaad prachtig hé! Ik kon het prijskaartje heel duidelijk zien en er staat een prijs van 3.900 kronen op genoteerd. Laat gerust weten of dat ongeveer de prijs is die je in gedachte had, dan luister ik even bij de eigenaar of de kast nog te koop staat. Vele groetjes, Katrien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top