Loppis Limmared Zweden

Limmared – een paradijs voor elke loppisliefhebber

Limmared zou je het Zweedse mekka van de loppis kunnen noemen. Er bevinden zich maar liefst 13 loppis-, antiek- en retrowinkeltjes binnen een straal van honderd meter. Je vindt er alles van antieke meubels, serviezen en gereedschap tot retro vazen, schilderijen en kledij. Dit staat gegarandeerd gelijk aan uren snuisteren tussen spulletjes en prulletjes uit vervlogen tijden.

Een paradijs voor vele vrouwen – een nachtmerrie voor sommige mannen. ;-)

Loppis Limmared Zweden

Eén tweedehandswinkeltje per 111 inwoners

Limmared is een gehucht gelegen in de gemeente Tranemo, veertig kilometer verwijderd van de stad Borås. Er wonen slechts 1.445 mensen in dit oude arbeidersplaatsje. Dit betekent dat Limmared voor elke 111 inwoners één tweedehandswinkeltje heeft.

Dat kan alleen maar in Zweden!

Loppis Limmared Zweden

Het ene winkeltje in, het andere winkeltje uit

In het teken van m’n verjaardag nam de Zweedse vriend me erheen. Samen liepen we het ene winkeltje in en het andere weer uit. De kleine gezellige zaken liggen maar enkele meters van elkaar vandaan en de meeste zijn gelegen in Storgatan, de hoofdstraat van Limmared.

Hieronder een lijstje van de verschillende winkels. Elke winkel heeft een pagina op de site “Antikrundan i Limmared“. Dus klik gerust even door om meer foto’s te bekijken. Je hoeft niet veel Zweeds te begrijpen om er ook de openingsuren en speciale events terug te vinden.

 1. Claes Interiör
 2. Allans Interiör
 3. Fröjdlunds Antik
 4. Antikcity AB
 5. Retro 50-70 tal
 6. Antik och Antikvariat Tranan
 7. Torpdröm
 8. Limmareds auktionshall
 9. Andra handen
 10. Släktens loppis
 11. All-ting
 12. Butik Återbruk
 13. 49:ans Antik

Is Zweeds Chinees voor jou? Check dan even onderstaande vertalingen. Deze zetten je op weg om de info te ontcijferen.

Schaaf je Zweeds wat bij
Kommun
Öppettider
Öppet
Butik
Antik
Auktion
Auktionshall
Stängt
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Gemeente
Openingsuren
Open
Winkel
Antiek
Veiling
Veilinghal
Gesloten
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Loppis Limmared Zweden

Een veiling? Woehoe!

Als klap op de vuurpeil is er ook een veilingzaal in de hoofdstraat gelegen. Super leuk om even naar alle spulletjes te kijken die er geveild worden en op een stoeltje plaats te nemen om de veilingmeester en het snelle biedproces in volle actie waar te nemen.

Veiling Limmared Zweden

Mijn favoriete winkeltje

Je merkt snel dat geen enkel winkeltje hetzelfde is. Spulletjes, inrichting, eigenaar, sfeer en zoveel meer verschillen elke keer weer je een volgende deur opent. Dat is nou juist zo leuk aan dit plaatsje. Toch kon ik eenvoudig een favoriet winkeltje uitkiezen en dat is Torpdröm. Deze prachtige Zweedse weegschaal staat daar te koop.

Loppis Limmared Zweden

Fika of lunch in Limmared

Genoeg winkeltjes gekeken of wil je halverwege een break inlassen? Dan is het tijd voor een fika of lunch. Bijvoorbeeld in het dichtbij gelegen Glasets hus. Daar is het gezelligheid troef en kan je genieten van een heerlijke maaltijd, koffie, gebak en zoveel meer. Alles ter plaatse bereid.

Glasets Hus_Limmared-1

Meer doen in de buurt?

Ben je deze zomer dus in het zuid-westen van Zweden en hou je van loppis dan is een uitstapje naar Limmared zeker de moeite. Meer loppis-tips vind je hier en op de site van Tante Brocante en de Dames Van Dale.
Katrien ♥

Loppis Limmared Zweden

Loppis Limmared Zweden

Loppis Limmared Zweden

Reisinformatie over Zweden ontvangen?

Wil je reisinformatie over Zweden ontvangen en op de hoogte blijven wat er zoal op m’n Zwedenblog verschijnt? Schrijf je dan via onderstaand formulier in op m’n nieuwsbrief. Fijn! :)

* verplicht veldDEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

6 thoughts on “Limmared – een paradijs voor elke loppisliefhebber”

 1. Het is weer een heerlijk stuk wat je geschreven hebt Katrien met al die foto’s erbij!
  Wat ik zie zijn veel mooie spulletjes in die leuke loppis winkeltjes in Limmared, en vooral in jouw favoriete winkeltje! Ik word daar ook helemaal hebberig van, het is maar goed dat ik nu niet in de buurt ben! ;)
  Wat betreft Astrid Lindgren…… ik zou zelf ook graag naar Astrid Lindgren’s Näs willen, maar dat is op loopafstand van haar värld.
  Ze zijn staan allemaal op mijn “te bekijken” lijstje! Tack tack!!

  1. Dag Marjon! Bedankt voor je reactie hier. Bijzonder fijn te vernemen dat het bericht je bevalt :) Al die spulletjes samen zijn echt gevaarlijk. Dus dat belooft wanneer je wel in de buurt bent. ;-) Misschien kan je daar alvast rekening mee houden wanneer je denkt aan de grootte van je vervoersmiddel. ;-) Jij moet zeker naar Astrid Lindgren’s Näs! De tentoonstelling is zeker de moeite en het is leuk daarna een fika te nemen en even in de tuinen rond te lopen. Indien mogelijk is een bezoek aan haar ouderlijk huis ook mooi meegenomen. Allemaal leuk en interessant maar uiteraard op een heel andere manier dan Astrid Lindgrens Värld. Het is inderdaad niet heel ver van elkaar vandaan. Je loopt er te voet op 15 minuutjes heen. Ik veronderstel dat je lijstje ondertussen al een serieuze lijst aan het worden is. ;-)

 2. Oh, bij het zien van al die mooie spullen word ik ontzettend hebberig ;-)
  Ik heb deze blog aan mijn favorieten toegevoegd. Net zoals Hans al noemde, mochten we ooit een keer in de buurt zijn…

  1. Je gaat het niet geloven maar ik heb niets gekocht. Helemaal niets :) En ik die ook best grote ogen opzet bij al dat moois. Ik had nochtans een mooi versleten oud groen tafeltje zien staan. Zou echt perfect gepast hebben in mijn werkkamer maar heb me uiteindelijk toch niet laten verleiden. En uiteraard kom je vroeg of laat eens in de buurt Elly. Dat beloof ik je! <3

 3. Nachtmerrie voor sommige mannen, heb ik geen last van :-). Geweldige plek mar helaas niet in de buurt waar we dit jaar naar toe gaan. Ik hou deze in gedachten voor als we ooit een keer in de buurt komen.

  1. Haha, daarom dacht ik “sommige” in plaats van “alle” te schrijven Hans! Fijn en zeker doen wanneer je in de buurt bent. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top