Loppis Alingsås

De gezelligste loppis in West-Zweden

Elk jaar kijk ik stiekem uit naar de zaterdagen waarop Norra Ringgatan in Alingsås weer omgetoverd wordt tot een gezellige loppismarkt. Een aantal zomerse dagen vind je me er al kuierend in de schaduw van de prachtige lindelaan terug. Snuisterend tussen oude en minder oude spulletjes en genietend van de aanwezigheid van mensen om me heen.

Soms sta ik samen met een vriendin langs de andere kant van een tafeltje en maak ik iemand blij met een vaasje, bordje of boek dat ik zelf niet meer gebruik. Best wel leuk om een praatje te maken met potentiële kopers en passanten.

Alléloppis in Alingsås bezoeken

Ben je gedurende de zomer op een zaterdag in de buurt van Alingsås dan is dat het ideale moment om dit prachtige houten stadje en deze gezellige openluchtloppis te bezoeken. Elke zaterdag vanaf half juni tot eind augustus wordt deze loppis georganiseerd door de vereniging Omställning Alingsås.

In 2016 is dit van 18 juni tot en met 27 augustus (behalve op midzomerdag) tussen 10.00 en 14.00 uur. Op mooie dagen kan het soms wel koppenlopen zijn.

Vlakbij vind je ook de leuke winkeltjes Hemlyckan, Baldershage en Vintage Corner terug. Verder aan eetplaatsjes geen gebrek wanneer je je richting Drottningsgatan en Kungsgatan begeeft.

Schaaf je Zweeds wat bij
Marknad
Gatan
Kung
Drottning
Bord
Filt
Duk
Lördag
Sista
Säsong
Hem
Lycka
Skugga
Fynd
Fynda
Markt
Straat
Koning
Koningin
Tafel
Deken
Doek
Zaterdag
Laatste
Seizoen
Thuis
Geluk
Schaduw
Koopje
Koopjes jagen

Loppis West-Zweden

Zelf spulletjes op deze loppis verkopen?

Het kan! Iedereen die daar zin in heeft kan met een tafeltje of gronddoek een plaatsje innemen langs deze lange lindelaan en er z’n spulletjes verkopen. Het is gratis en je hoeft je niet vooraf of ter plaatse aan te melden. Naast Norra Ringgatan ligt een grote parking waar je vroeg op de dag zeker nog een parkeerplaatsje vindt.

Hieronder enkele regels waaraan je je dient te houden.

 • je verkoopt enkel tweedehands of eigen geteelde of gemaakte producten zoals vruchten, groenten, bessen of honing
 • vanaf 08:00 uur ‘s ochtends ben je welkom een plaatsje in te nemen en je spullen uit te stallen
 • Norra Ringgatan is met de auto toegankelijk maar je mag niet met de auto tussen de bomen rijden
 • je auto dien je in de omgeving te parkeren en je tafel en spulletjes draag je te voet naar je standplaats
 • je mag geen in- of uitritten versperren
 • het is niet toegelaten om spulletjes op te hangen aan muren, hagen, banken of vuilbakken
 • laat na de loppis geen afval, karton of dergelijke achter

Waar in Alingsås moet je zijn?

Alléloppis
Norra Ringgatan
Alingsås

Laat gerust een berichtje achter wanneer je van plan bent deze loppis te bezoeken of er spulletje uit te stallen. Wie weet treffen we elkaar!
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 thoughts on “De gezelligste loppis in West-Zweden”

 1. Hej Katrien,
  Afgelopen zomer waren we voor het eerst in Zweden. We reden ook tot Lierne in Noorwegen. Op de terugweg naar huis waren we niet zo ver af van deze loppis. Ik ontdekte deze site in Zweden, op een regenachtige namiddag. Helaas las ik deze post te laat en konden we niet meer gaan.
  Zweden is ons zo goed bevallen, dat we hopen nog een keer (of meerdere keren) terug te keren. Ook de kinderen zijn fan!
  Groetjes,
  Kirstie

  1. Hej hej Kristie, wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt. En dan nog toen je in Zweden was. Waar een regenachtige dag al niet goed voor is. ;-) Fijn om horen dat Zweden zo goed bevallen is. Er is zoveel te beleven voor jong en oud dat je wel verplicht bent om later nog eens terug te keren. :) Ik woon in Zweden in het stadje waar je deze zomer – waarschijnlijk via de E20 – door reden. Kom gerust af en toe hier nog eens een kijkje nemen of je kan me ook volgen op Facebook http://www.facebook.com/touchsweden, of Instagram http://www.instagram.com/touchofsweden indien je dit nog niet zou doen. Vele groetjes en bedankt voor je reactie! Katrien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top