vakantie in midden-Zweden

Vergelijk vluchten naar Stockholm met

Georganiseerde rondreizen in Midden-Zweden

Wie Midden-Zweden zegt, denkt aan adembenemende landschappen met uitgestrekte bossen en de typisch rode huisjes. Het gebied is veelzijdig en biedt voldoende bezienswaardigheden en activiteiten voor een volwaardige vakantie. In Svealand, zoals de regio in het Zweeds heet, zijn vooral Värmland en Dalarna erg populair bij toeristen.

De regio Dalarna ken je vast wel van de prachtig beschilderde houten paardjes of dalapaardjes. Voor de liefhebbers mag een bedrijfsbezoek bij de familie Olsson, waar de beroemde paardjes worden gemaakt, niet ontbreken. Op zoek naar oogverblindende natuur, dan zullen de bergen, watervallen, rivieren en uitgestrekte bossen in Midden-Zweden je niet teleurstellen. Blikvangers zijn ongetwijfeld de pittoreske dorpen en stadjes rond het Siljan meer. Ben je toevallig eind juni in de regio? Dan is het bijwonen van een traditionele midzomerviering een belevenis die je niet gauw vergeet.

Hiken of fietsen in de wondermooie natuur kan ook in Värmland. De Värmlandsleder bijvoorbeeld brengen wandelaars langs de meest betoverende plekken, maar ook voor de fietsers of mountainbikers zijn er verschillende uitgestippelde routes beschikbaar. Wist je trouwens dat Värmland de regio is waar de zeldzame witte eland het vaakst wordt gespot? Cultuurliefhebbers kunnen dan weer hun hartje ophalen in de steden Karlstad en Karlskoga.

De grootste stad van Midden-Zweden is natuurlijk Stockholm, een topper voor wie houdt van cultuur, design, shoppen en lekker eten. Een bezoek aan de Zweedse hoofdstad kan het hele jaar door en je raakt er snel en gemakkelijk met het vliegtuig. Zin in een verrassende citytrip? Stockholm verdient zeker een plaats bovenaan je lijstje.

Citytrippen of genieten van de natuur? In Midden-Zweden zit je goed!

bezienswaardigheden en tips midden-Zweden

Stockholm
Reisinspiratie
Katrien

Stockholm onder een dik wolkendek

Ik staar door het raam wanneer de trein richting Alingsås een zachte bocht in het Zweedse landschap maakt. Het laaghangende zonnetje schijnt de treinwagon binnen. Ik knipper met mijn ogen en denk aan het contrasterende blauwgrijze wolkendek dat Stockholm de voorbije dagen in zijn macht hield. Ook al had ik

Lees verder »

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top