Loading...
Mijn leven in Zweden2018-09-03T15:44:31+00:00
Emigreren Zweden

Voor dit uitzicht

ben ik naar Zweden verhuisd

En ook een beetje voor Joakim, de Zweedse vriend. ;-) Begin 2001 dook hij in de Vooruit in Gent plots in mijn gezichtsveld op. Had ik hem toen niet aangesproken, leefde ik nu niet midden in de bossen van Zweden.

Bijzonder hoe bepaalde ontmoetingen je toekomst in een vingerknip een heel andere wending geven. Zonder het te beseffen tekende ik die avond in de Vooruit voor een leven in Zweden.
Katrien ♥

ps: meld je aan op m’n nieuwsbrief voor meer verhalen uit Zweden

Contact opnemen

Heb je een vraag, een verhaal dat je kwijt wil of ergens hulp bij nodig?
Zin in een samenwerking of heb je een idee dat je met me wil delen?

Aarzel dan niet en neem contact met me op via een van volgende kanalen.

Blogberichten

over m’n leven in Zweden

Een nieuwe onbekende reis

Spannende tijden heb ik in het vooruitzicht! Ik diende enkele weken geleden namelijk mijn ontslag in bij mijn werkgever. Hiermee zet ik bewust

Jaaroverzicht 2016

2016 was op persoonlijk vlak een topjaar! Uiteraard heb ik ook hier en daar een dipje en voert een mindere dag me in gedachte zo ver dat ik

Twee jaar bloggen

Twee jaar geleden klikte ik voor het eerst op de publiceer-knop van deze blog. Een zelfzekere klik was het niet. Eerder bibberend en bevend en me waar-begin-ik-nu-aan-afvragend. Ik

Load More Posts

Acht redenen waarom ik blog

Toen ik eind 2014 startte met bloggen, definieerde ik voor mezelf acht blogredenen. Deze helpen me vandaag nog steeds een weg te vinden. Een focus te bepalen. Ze zijn mijn ruggesteun. Mijn brandstof wanneer m’n blogenergie op een laag pitje staat.

Meer lezen

Gebrek aan sociale contacten

Ik leg snel contacten en dacht dat nieuwe vrienden maken in Zweden daarom een makkie zou zijn. Maar nee hoor. Een nieuwe vriendenkring opbouwen verliep stroef en na een paar jaar had ik duidelijk gebrek aan sociale contacten.

Meer lezen
Emigreren Zweden

Je pijlen op
Zweden gericht?

Met m’n blog, nieuwsbrief en sociale mediakanalen bereik ik wekelijks zo’n 10.000 mensen. Deze groep Nederlanders en Vlamingen hebben een gemeenschappelijke passie: Zweden.

Heb je je pijlen op Zweden gericht en ben je op zoek naar een partner? Neem vrijblijvend contact op of vraag m’n mediakit aan.

Vraag mediakit aan

M’n hoofd in de krant

de media weet me te vinden

Radio 2, Het Laatste Nieuws, de Volkskrant, VTM, … de media weet me te vinden. :)

En das best fijn! Ik vind het namelijk interessant en leuk om mijn kennis en ervaring over Zweden te delen of de buitenwereld even te laten binnen kijken in mijn leven midden in de de bossen van West-Zweden.

Interesse in mijn verhaal of mening of kom je graag eens in Zweden langs voor een reportage? Altijd welkom!

Katrien ♥

6 Comments

 1. Esther koopmans 2 oktober 2018 at 14:49 - Reply

  Hallo Katrien, wat ben ik blij met je blog! Als echte scandinavie fan en “zwedofiel” geniet ik ervan! Dus ga vooral zo door! Ik heb nog een vraag voor je: is je mooie receptenboek ook als “gewoon” boek te bestellen, dus niet in digitale vorm?
  Hartelijke groeten, esther koopmans

  • Katrien
   Katrien 4 oktober 2018 at 16:19 - Reply

   Hej Esther! Hartelijk dank voor het compliment en fijn om horen dat je van mijn blog geniet. Mijn receptenboek is helaas enkel in digitale vorm te verkrijgen. Groetjes en tot horens! Katrien

 2. Elly 18 mei 2018 at 09:01 - Reply

  Hallo Katrien, wat een leuke en gezellige blog. Heerlijk om al je tips te lezen. Omdat wij, mijn man en ik nu eens samen (zonder kids) naar zweden willen was ik een beetje aan het zoeken en ik heb al gezien dat ik heel veel leuke tips uit jouw blog ga vinden. Dit jaar wil ik ook zeker een keer het midzomerfeest ergens meemaken. Heb je een tip waar dat ook voor een toerist maximaal te beleven is?
  Groetjes van Elly uit Arnhem

 3. wouter 8 oktober 2017 at 18:15 - Reply

  wat een mooie website, als je dit leest krijg je gewoon zin om ook naar zweden te verhuizen.
  heel leuk om te lezen, we zijn nu twee keer naar zweden op vakantie geweest en het is een prachtig land.
  schitterende foto’s op je site/blog

  • Katrien
   Katrien 9 oktober 2017 at 07:54 - Reply

   Hej Wouter!
   Hartelijk dank voor je reactie.
   Altijd fijn om ook via m’n blog te communiceren met zwedenliefhebbers. Zweden is inderdaad een fantastisch land, zowel om te reizen als om te wonen. De rust, de natuur en de frisse lucht toen toch echt iets met een mens. Blij ook te vernemen dat mijn blog je bevalt.
   Groetjes en tot hoors!

Leave A Comment