Moerasviooltje Zweden

Bloempje in de kijker – moerasviooltje

Let je niet op, dan loop je er gegarandeerd voorbij. Zo klein is dit moerasviooltje. Het is een veel voorkomend plantje in Zweden. En zoals z’n naam verklapt, heb je in vochtige gebieden het meeste kans om er eentje te spotten.

Merk je er eentje op dan loont het de moeite om even naast zo’n bloempje neer te hurken. Het heeft vijf prachtige lila blaadjes waarvan het onderste sterk geaderd is. De lichtgroene ronde grondblaadjes zijn lichtjes gekarteld en het oranje-gele hartje springt in het oog.

Ik ontdekte enkele moerasviooltjes in het stukje bos naast ons huis. Er stonden een tiental plantjes samen op een sompige ondergrond aan de rand van het meer. Natte sandalen, sokken en voeten en gelukkig ook enkele leuke foto’s als resultaat.

Alle viooltjes zijn prachtig maar dit moerasviooltje dat in Zweden kärrviol genoemd wordt, is door z’n zachte kleuren en minieme omvang misschien wel m’n favoriet.

Katrien ♥

 

Moerasviooltje Zweden
Moerasviooltje Zweden

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top