Wandelvakantie in Zweden

Wakker worden op de nachttrein naar Jämtland

Het is vijf uur in de ochtend. De deinende beweging van de trein wekt me wederom zachtjes uit m’n slaap. Ik grinnik bij de gedachte dat ik gisteren – geheel overbodig – de wekfunctie op mijn telefoon activeerde. Was ik bang me te overslapen en in Zweeds lapland te belanden? Het is stil op de gang. Ik kijk over de rand van het smalle bed heen en ontdek een zwak streepje licht in het verder volledig duistere slaapvertrek.

Zou de zon schijnen?

Liggend in het hoogste bedje van de slaapwagon die ik met Lotta en een andere reiziger deel, tracht ik me het landschap waar de nachttrein ons doorheen voert, voor te stellen. Ik haal me een immens naaldbos voor de geest. De toppen van de bomen verborgen in een lichte mist die vanuit het oosten zachtjes door de zon verdreven wordt. Een uitgestrekt meer dat afwisseling in dat bosrijke gebied brengt, versterkt het ochtendlicht met haar zacht glinsterende water. Onopvallend en met een gestroomlijnde beweging snijdt een trein een curve doorheen het plaatje.

De trein toetert. Ik schrik wakker. Het is kwart voor zes. Zou Lotta ook wakker zijn?

Het vooruitzicht strakjes aan onze wandeltocht (Jämtlandstriangel) doorheen de bergen van Jämtland te kunnen starten, verdrijft m’n vermoeidheid. Stilletjes begeef ik me via de stijle ladder naar de begane grond. Op m’n sokken glip ik de gang op. De donkere ruimte uit.

Ik knipper met m’n ogen en richt m’n blik op het raam. Het landschap dat ik nog geen half uurtje geleden in mijn droom creëerde, verschijnt voor me.

De trein toetert. We razen een zoveelste onbewaakte overgang voorbij.

Katrien ♥

Ps: deze tekst schreef ik die ochtend op de trein, vlak voor we in het station van Duved aankwamen. Bedoeling was om tijdens mijn wandelvakantie in Zweden te bloggen maar helaas liet de techniek dit niet toe. Aangezien ik deze tekst toch graag met jou wil delen, doe ik dat met ietwat vertraging. De foto’s nam ik op dag twee tijdens onze off-road tocht rond de in de mist verborgen bergtoppen van Sylarna.

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Reisinformatie over Zweden ontvangen?

Wil je reisinformatie over Zweden ontvangen en op de hoogte blijven wat er zoal op m’n Zwedenblog verschijnt? Schrijf je dan via onderstaand formulier in op m’n nieuwsbrief. Fijn! :)

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 thoughts on “Wakker worden op de nachttrein naar Jämtland”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top