Loading...
Natuur Zweden2018-09-03T15:43:47+00:00
Natuur Zweden

Hou je van de natuur?

Dan ben je in Zweden aan het juiste adres

Eeuwenoude bossen, met sneeuw bedekte bergen, kristalheldere meren, grillige kustlijnen, bloeiende weilanden en uitgestrekte veengebieden.

De natuur in Zweden is gevarieerd, dichtbij en toegankelijk.

Ga dus wandelen, zwemmen, fietsen, kanovaren, schaatsen of raften. Voor een dag, een week of misschien wel een maand.

Zweden is een wonderlijk land om je in onder te dompelen!
Katrien ♥

Allemansrätt

Het recht om zich in de natuur te begeven

Allemansrätt is het recht om je te voet, vrij en onbezorgd in de natuur te begeven. Om er tijdelijk te overnachten en er bessen of paddestoelen te plukken. Zelfs wanneer je de grond waarop je je bevindt niet in eigendom hebt.

Dit met de nodige aandacht en respect voor planten, dieren en de mensen die er leven. Ongelofelijk, niet?

Meer weten

Blogberichten

over natuurelementen en natuuruitstapjes

Tiveden – een sprookjesbos

Zachtjes zet ik de ene voet voor de andere. Hier hoef ik niet bang te zijn een misstap te maken, denk ik bij mezelf wanneer ik het ogenschijnlijk

Hoe het noorderlicht fotograferen

Binnenkort is het misschien zover. Met een beetje geluk en vooral als de weergoden me goed gezind zijn, zie ik het noorderlicht. Die markante lichteffecten die je voornamelijk

Ontwaken met een vroegochtendconcert

Mei is op alle vlak een maand om van te houden. De natuur ontwaakt uit een lange winterslaap. Lentebloeiers zoals het bosanemoontje, maarts viooltje en vergeet-me-nietje begroeten ons

Load More Posts

Nationaal park Tiveden
Tiveden is een uitgestrekt en onaangeroerd bosgebied tussen de grote meren Vänern en Vättern. Het kreeg z’n huidige grillige vorm door een ijskap die Zweden zo’n 10.000 jaar geleden bedekte.

Meer weten

Kraanvogels kijken in Hornborgasjön
Je zou het vogels kijken voor luiaards kunnen noemen. Of veel vogels voor weinig moeite. Het meer Hornborgasjön in Zuid-Zweden trakteert jaarlijks in maart/april op meer dan 20.000 vogels.

Meer weten

Store Mosse, een uniek drasland in Zuid-Zweden
Een van de meest ongerepte natuurtypes van Zuid-Zweden. Hoe het er nu uitziet, zo moet het er duizenden jaren geleden ook ongeveer uitgezien.

Meer weten