vakantie in NOORD-Zweden

Vergelijk vluchten naar Noord-Zweden met

Georganiseerde rondreizen in Noord-Zweden

Het noordelijk deel van Zweden of Lapland staat bij velen hoog genoteerd op de bucketlist. Niet in het minst omwille van het betoverende noorderlicht. Dit magische natuurverschijnsel, ook bekend als aurora borealis, kan je in de donkere wintermaanden op vele plaatsen in Noord-Zweden bewonderen. Meest bekende om deze dansende lichtsensaties te zien zijn zonder twijfel Kiruna en Abisko.

Bij de liefhebbers van ongerepte natuur staat Abisko ook bekend als het startpunt van een volgende trekpleister in Norrland: Kungsleden, met zijn 425 kilometer de bekendste en waarschijnlijk ook de mooiste wandelroute van Zweden. Een unieke ervaring, zeker in het begin van de zomer. Tot eind juli is het er namelijk 24 uur lang licht en kan je genieten van de middernachtzon.

Hou je van ruige landschappen en het betere outdoor avontuur, dan zit je trouwens zomer en winter goed in Noord-Zweden. Wat dacht je van een ritje met een sneeuwscooter, een onvergetelijke tocht met sledehonden of een ontmoeting met de Sami? Maak kennis met het traditionele rendiervolk en kom alles te weten over hun gewoontes en gebruiken.

Nog eentje voor op je bucketlist: een bezoek aan het adembenemende ijshotel in Jukkasjärvi, in de buurt van Kiruna. Het oudste ijshotel ter wereld is sinds 2016 het hele jaar door geopend. Slapen op een rendiervel bij temperaturen van -5 tot -8 graden? Cool, toch!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een onvergetelijke reis? Hiken in het UNESCO werelderfgoed gebied Höga Kusten of skiën in het beroemde wintersportgebied Åre mogen niet op je lijstje ontbreken. Noord-Zweden bereik je het makkelijkst met het vliegtuig. Erg populair zijn de fly & drive formules, waarbij je na je vlucht met een huurauto de regio kan verkennen.

Welkom in Noord-Zweden!

bezienswaardigheden en tips noord-Zweden

Sneeuwscooter Zweden
Reisinspiratie
Katrien

Avontuurlijke sneeuwscootertocht in Åre

Nooit eerder had ik me op een sneeuwscooter verplaatst. Laat staan er zelf mee gereden. Dus ik was best enthousiast toen ik een sneeuwscootertocht op het programma van de bloggersmeeting van Influencerers of Sweden zag staan.

Lees verder »
Höga Kusten Winter Classic Zweden
Reisinspiratie
Katrien

Höga Kusten Winter Classic Zweden – 2018

Het moet ergens in oktober 2015  geweest zijn dat ik startte met dromen van een eerste winters avontuur. Al snel kwam ik bij de georganiseerde wandeling Höga Kusten Winter Classic terecht. Een ideale activiteit voor de beginnende maar ook voor de gevorderde winteravonturier.

Lees verder »
Hoogtepunten Kungsleden
Reisinspiratie
Katrien

Kungsleden – mijn vijf hoogtepunten

Terug thuis van een fantastische tijd in Lapland. Ik wandelde er het meest noordelijke deel van het wandelpad Kungsleden. Dit deel brengt je van Abisko naar Nikkaluokta. In totaal zeven dagen boordevol avontuurlijke belevenissen, aangename contacten en wondermooie landschappen. Hier komen mijn vijf hoogtepunten!

Lees verder »
paklijst kungsleden
Reisinspiratie
Katrien

Paklijst – Kungsleden

Het lijkt een traditie te worden: wanneer ik op trektocht ga, publiceer ik een paklijst. Ik deed het voor de sneeuwschoenwandeling aan de Zweedse hoge kust. Ik doe het nu. Deze keer ter voorbereiding van mijn tocht naar Lapland.

Lees verder »
Kungsleden wandelen
Reisinspiratie
Katrien

Heimwee naar de Zweedse bergen

Ooit keer ik terug naar de Zweedse bergen. Dat beloofde ik mezelf toen ik een klein jaartje geleden met m’n rugzak door de Jämtlandse fjällen trok. Vier dagen wandelde ik door uitgestrekte dalen in een prachtig ongerept herfstlandschap. Ik kan me het rood-geel-bruine kleurenpalet nog voorstellen alsof het gisteren was.

Lees verder »
Winterwandeling Zweden
Reisinspiratie
Katrien

Een onvergetelijke winterwandeling

Iets langer dan twee weken ben ik terug van een fantastisch winteravontuur. Ik wandelde met sneeuwschoenen door dichte bossen, smolt sneeuw om aan drinkwater te komen, beklom bergen om van betoverende uitzichten te genieten, rustte uit in beschutte dalen en sloeg op een besneeuwde ondergrond en bij vriestemperaturen m’n (lees:

Lees verder »
Scroll to Top