IMG_9220_WEB

Op huizenjacht in Zweden

Ontelbare uren, dagen, weken bracht ik achter de computer door. Terwijl Joakim de moed een beetje liet zakken, schuimde ik halsstarrig verder het internet af. Op zoek naar dat ene huisje dat ergens in Zweden op ons lag te wachten.

Een straf was dat niet.

Ook op zoek naar een huis in Zweden? Hier komt mijn tip:

Concentreer je op de site Hemnet. Hemnet is de grootste huizensite van Zweden dus the place to be wanneer je een huis of appartement in Zweden wilt kopen.

Activeer er tevens een bevakning. Hierdoor krijg je automatisch een berichtje in je mailbox wanneer er een huis te koop komt te staan dat aan jouw criteria qua ligging, prijs, grootte voldoet.

Is je Zweeds (nog) niet om over naar huis te schrijven? En zou je graag ook zo’n bevakning instellen? Stuur me gerust een mailtje. Ik help je graag.

Laat ik het nou juist leuk vinden, die huizenjacht. Ik kocht een eerste huis toen ik achttien was. Jong geleerd, oud gedaan. En ook nu heb ik een half oog op de plaatselijke huizenmarkt gericht.

Want ja. Grote kans dat we ooit verhuizen naar het alleraardigste centrum van Alingsås. Met haar houten huisjes, oude binnenplaatsjes en met kasseien geplaveide straten ben ik verliefd geworden op dit authentieke Zweedse stadje.

Dus droom ik stiekem van een oud, charmant huisje op een pittoreske binnenkoer.

Een bevallig huisje dat mijn hart doet smelten
Een bevallig huisje dat mijn hart doet smelten. Midden in het centrum van Alingsås.

Wie zou daar niet van dromen ;-)
Katrien

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

6 thoughts on “Op huizenjacht in Zweden”

 1. Uhmmm ja daar dromen wij van.
  Morgen naar de emigratiebeurs, daarna verder kijken.
  Wij dromen ook echt van wat diertjes bij het huis, konijnen, kippen, geitjes en hopelijk wat paarden, paarden die verwaatloost zijn en die ik dan kan opvangen voor een goed huisje.

  1. Hej Mirella, benieuwd hoe het geweest is op de emigratiebeurs. Heb je veel tips en informatie ontvangen? De huizen op het Zweedse platteland hebben meestal voldoende grond om er dieren te houden. Dus dat komt zeker goed :) Veel succes en plezier met de voorbereidingen! Hejdå – Katrien

 2. Wat een ontzettend tof huis zag ik op je instagram !! Na 3 jaar achter elkaar naar Zweden op vakantie te zijn geweest zijn we zelf druk bezig met het plannen van een verblijf in Zweden, na ons afstuderen willen voor 1, 2 jaar of misschien wel veel na langer! Naar aanleiding van je tip heerlijk zitten struinen en dagdromen op hemnet.se.
  Leuk om je verhalen te lezen en foto’s te zien op instagram en Facebook , blijf je volgen!!

  1. Oh, dank je wel Marlijn! We hebben ons huis in 2012 gebouwd op de plaats waar we eerder ons zomerhuisje hadden staan. Heerlijk om na jullie studies naar Zweden te trekken voor een paar jaar. En als het bevalt, waarom zouden jullie inderdaad niet blijven hangen :) Hemnet kan best een verslaving worden ;) Bedankt voor het volgen en als ik jullie ooit ergens bij kan helpen dan laat je het maar horen. Groet!

 3. Wij hebben ons huis ook gevonden via Hemnet en ik blijf ook een keer of twee per week op die site kijken wat er nog allemaal te koop staat in onze buurt. Mijn vrouw en dochter rijden paard. Wie weet, als er ooit eens een mooie skogsgård te koop staat tegen een schappelijk prijsje ;-)

  1. Hi Gert, die gård die vind je vroeg of laat zeker. Een bevakning met als zoekterm “häst” en je misloopt dat droomplaatsje niet. Jij zit vast in een betrekkelijk goedkope omgeving in vergelijking met zuidelijkere regio’s in Zweden. Een leuk voordeel :)
   Leuke blog heb je daar! Heb daarnet even rondgekeken. Ik ga je volgen :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top