Östergötland Zweden

Östergötland is misschien niet top of mind als je aan Zweden denkt. De regio ligt namelijk wat verscholen tussen Stockholm en Småland en is vooral bekend om z’n industriesteden Linköping en Norrköping.

Deze steden zijn trouwens een aanrader als je op zoek bent naar een niet alledaagse citytrip. De stad is kleinschalig, maar je vindt er een historisch centrum, leuke winkels en gezellige cafeetjes. Een kleine 50 kilometer verder wacht het mooie Norrköping. Ontdek het industriële verleden van de stad, bezoek musea of wandel door de prachtige parken. Leuk meegenomen: KLM verzorgt een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Linköping.

De natuur is nooit ver weg in Östergötland. Vanuit Norrköping ben je zo in de paradijselijke archipel met meer dan duizend eilanden. Droom weg op één van de rotsachtige stranden, genietend van de avondzon, of verken de archipel vanop het water.

Ook het Göta kanaal, erg populair bij toeristen, bevindt zich in de regio. Bij het bekende sluizencomplex van Berg gaan de boten door zeven sluizen bijna 19 meter omhoog of omlaag. Indrukwekkend om te bekijken vanaf de oever of zelf te ervaren op één van de georganiseerde boottochten.

Blijf je liever aan wal, dan biedt de streek genoeg mogelijkheden om te voet of met de fiets op ontdekking te gaan. Östgötaleden heeft alles in huis voor een simpele wandeling of een echt avontuur.

Geschiedenis en cultuur, wandelen en avontuur en de prachtige natuur, Östergötland blijft je verrassen.

Scroll to Top