Sommigen gaan over een nacht ijs wanneer het idee in hen opkomt om een blog te starten. In een mum van tijd toveren ze een kant en klare website uit hun mouw en nog geen half uurtje later sturen ze hun eerste blogbericht de wereld in.

Indrukwekkend!

Ik ben echter uit ander hout gesneden. Eerder het type van de twijfelaar, van het afwegen van de voor- en nadelen en van de puntjes op de i. Maar ook van doordachte beslissingen en strategische keuzes. Net zoals andere zaken, wil ik me vaak eerst verdiepen in de materie. De voorbije maanden luisterde ik veelvuldig naar podcasts, praatte ik met een aantal doorwinterde bloggers en kocht ik het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Hierdoor heb ik enorm veel kennis en inspiratie opgedaan voor de verdere uitbouw van deze blog. Doorslaggevend was wanneer ik andere bloggers hoorde vertellen over:

  • wat ze van hun blog geleerd hebben
  • hoeveel leuke contacten ze door hun blog opgebouwd hebben
  • hoe hun blog hen een rijker en gevulder leven gebracht heeft
  • welke invloed hun blog op hun leven heeft uitgeoefend

Na mezelf de vraag te stellen “Welke impact kan een blog op mijn leven hebben” en daar ook ernstig over nagedacht te hebben, was alles plots glashelder.

Ik start met bloggen! Én weet waarom…

Tien redenen waarom ik blog

1. Ik kom uit mijn kot
Mijn blog voert me naar plaatsen waar ik anders nooit zou komen. Hij verplicht me op zoek te gaan naar leuke en interessante ontmoetingen en jaagt me letterlijk uit mijn kot. Hierdoor doe ik vaker datgene wat ik echt leuk vind. Wat ik nodig heb.
Zweden zien, beleven en ik wil buitenkomen, schop onder mijn gat
Mensen ontmoeten, leren uit hun ervaringen, Zweden zien. Het is dat extra duwtje in mijn rug die me tevens een reden heeft om een massa leuke dingen te doen en te zien. Dingen die ik anders niet zou doen, mensen die ik niet zou ontmoeten. Het is mijn letterlijke schop onder mijn gat. Plots krijg ik ook een reden om bij mensen zomaar aan te kloppen met de vraag: “Mag ik eens langskomen bij jou?” “Ik heb een blog en wil graag een bijdrage wijden aan wat jij doet in je leven”. Een blog is een open deur.
2. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde
Alles is leuker wanneer je het met iemand kan delen, gedeelde vreugde is dubbele vreugde
Alleen op reis gaan is echt niets voor mij. Ik moet datgene wat ik zie en beleef kunnen delen met anderen. Kijk, wat mooi! Voel je dat ook? Hmmm.. wat ruikt hier zo heerlijk. Alleen is maar alleen. En daarom wil ik al mijn belevenissen en ontmoetingen delen met jou.
3. Een sociaal wezen zijn
Sociale contacten, thuiswerk, het sociale leven in Zweden
Ik steek het niet onder stoelen of banken. Leven in Zweden kan best eenzaam zijn. Het leggen van sociale contacten is een opdracht, iets waar je tijd in dient te steken, investeren. Ze komen niet vanzelf op je af. Heb je kinderen of ben je werkzaam in een Zweeds bedrijf waar je dagelijks je collega’s ontmoet, gaat het al een pak gemakkelijker. Geen van beide heb ik waardoor er vaak dagen, weken en toen ik hier net woonde zelfs maanden voorbij gingen zonder een echte babbel te kunnen slaan met iemand. Een rode draad door mijn blog zullen ontmoetingen met Zweden zijn. Hierdoor wil ik mijn vriendenkring in Zweden verder uitbouwen. Want ja, na 5 jaar leven in de bossen is het me toch gelukt enkele vriendschappen op te bouwen.
4. Op zoek naar mezelf
Zelfreflectie. Tijdens de aanloop naar deze blog. Dat toch wel een jaartje in beslag genomen heeft. Heb ik gemerkt veel over mezelf geleerd te hebben. Via deze blog wil ik mezelf tegenkomen. Nadenken waar ik naartoe wil, waarvan ik kom. Wat is belangrijk in mijn leven. Wat wil ik nog doen.
5. Dit is geen blog over Zweden
Veel Zwedenblogs, ik wil het anders doen
Als tiener zat er een klein beetje een rebelse kant in me. Eenmaal in mijn twintiger jaren is dat kantje wat afgeslepen. Gelukkig maar. Maar toch duikt het af en toe terug op. En doe ik graag iets wat anderen ook doen maar dan helemaal anders. Met deze blog wil ik een totaal andere blog maken over Zweden. Ik wil tonen dat er over meer kan geschreven worden dan wat je allemaal moet doen om te verhuizen naar Zweden, welke boeken en muziek er is. Zonder afbreuk te willen doen aan deze blogs. Ook zij zijn interessant en nuttig voor iedereen die van Zweden houdt.
6. Hello world
Contact met de wereld
Hello world! Ook al schrijf ik in het Nederlands, waar ik mij lekker comfortabel bij voel. Krijg ik het gevoel door mijn blog contact de hebben met de hele wereld. Waarschijnlijk ontstaat dat gevoel doordat ik hier in mijn bos zit en af en toe een eland of een wild zwijn zie passeren in plaats van enkele coole mensen met hippe kapsels en de laatste nieuwe mode.
7. Leuk jou te ontmoeten
Om juist jou, ja jij die op dit moment dit leest ontmoeten, nieuwe mensen ontmoeten
Mensen ontmoeten, naar hun verhaal te luisten. Hen te helpen en vooral contact te maken. Daarom blog ik. Op die korte tijd dat ik online actief ben, heb ik al fantastische mensen ontmoet. Laat dus van je horen, ga de communicatie met me aan. Laat een berichtje achter. Ik wil je leren kennen!
8. Baas in eigen koninkrijk
Een eigen plaats voor mijn eigen ding, mijn plaatsje waar ik regeer
Is het niet fantastisch een eigen plaatsje te hebben. Een plaats waar jij alleen de baas bent. Jij bepaalt de inhoud, jij bepaalt het uitzicht, jij bepaalt alles. En niemand die daar iets op te zeggen heeft. Af en toe is het gewoon leuk om een eigen koninkrijk te hebben waar alleen jij regeert.
9. Dromen toegestaan
Dromen van leuke opdrachten en misschien wel een eigen product ontwikkelen
Dromen, mag het even? Ik droom van leuke opdrachten. Krantenartikels, reportages, interviews, … waar ik deel van uit mag maken. Wn uiteraard allemaal over Zweden. Ik droom van contacten met coole tijdschriften, invloedrijke mensen. Ik droom van een eigen winkeltje. Heb ik sinds kind altijd al gewild. Ooit was het een bloemenwinkel. Ik ben dan ook florist. Tot ik besefte daarvoor heel vroeg te moeten opstaan. Ik droom ervan om Zweedse producten te verkopen. Van Touch of Sweden een gekend merk te maken. Zou toch heftig zijn, niet? Genoeg gedroomd… Snel terug met de voetjes op de grond.
10. Ik doe het ook een beetje voor jou
Anderen inspireren en informeren op een niet informerende manier van hoe het is in Zweden te wonen, leven en werken. Niet het praktische maar het menselijke. Upps en downs, …
Velen dromen ervan om op reis te gaan of zelfs te verhuizen naar Zweden. Op mijn manier en met mijn kennis en ervaring wil ik hen daarbij inspireren. Ik wil Zweden dichterbij brengen zodat je Zweden kan proeven, voelen, ruiken vanuit je Zetel. Jouw Touch of Sweden. Wanneer je maar wil, een klik van je verwijdert. Omdat het niet voor iedereen weggelegd is om vele reizen te maken of gewoon even te beslissen om je boeltje te pakken en naar het Noorden te trekken. Een nieuw avontuur tegemoet. Je Zweden laten beleven, herinneringen laten opren

Wat je hier vindt

Wat je hier niet vindt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top