Persreis Zweden

Met Nederlandse pers op reis in Zweden

Ik voel me net klein duimpje wanneer ik de namen op de deelnemerslijst een voor een overloop. Het Parool, Volkskrant, maandblad Opzij en dan volgt… Touch of Sweden – Katrien. Gevoelens van spanning, ongeloof en blijdschap mengen zich tot een euforisch geheel. Ik ga eind september op persreis in Zweden, jubelt een stemmetje binnenin me, terwijl ik nogmaals mijn naam tussen de verschillende deelnemers check.

Wie nooit eerder op persreis ging, stelt zich zo’n trip vast anders voor dan doorgewinterde journalisten en professionele mediamakers, denk ik bij mezelf en mijn blik houdt halt bij de naam Aaf Brandt Corstius. Zoals deze dame bijvoorbeeld. Aaf weet vast exact hoe zo’n persreis verloopt en wat er van haar verwacht wordt.

Iedereen binnen het wereldje kent Aaf Brandt Corstius, vertel ik mezelf. Terwijl mijn naam een verwijzing naar naar m’n blog nodig heeft, staat deze van haar stoer op zichzelf als een stevig persoonlijk merk tussen bekende kranten en dagbladen vermeld. Verdere duiding is niet nodig. Iedereen weet wie Aaf is.

Ik niet. Dus ik google. Want nu hoor ik ook in dat wereldje thuis. Of?

Ik ben journalist noch professioneel schrijfster. Ik ben gewoon… een blogger. Een blogger die – mogelijks doordat ze een mooi aantal zwedenliefhebbers weet te inspireren en informeren – uitgenodigd werd voor een persreis.

Dat moet volstaan om overeind te blijven tussen die reuzen, zeg ik zelfverzekerd tegen mezelf.
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

10 thoughts on “Met Nederlandse pers op reis in Zweden”

 1. Wat fantastisch Katrien! En ga vooral ook naar Näs als je in Vier by bent. De expositie daar is schittetend. Voor mij een van de hoogtepunten van mijn vakantie. Het was een écht ontmoeting met Astrid Lindgren!
  Ik ben overigens weer op Tjörn. ..

  1. Näs staat op het programma! Ik hoorde al meer positiefs over de tentoonstelling daar. Dat wordt dus uitkijken. Ik kijk ook uit naar de tuin en het huis waar Astrid Lindgren opgroeide. En jij terug op je geliefde Tjörn. Wat vliegt de tijd toch snel hé. Het is net alsof je er niet bent weg geweest. Geniet ervan Liesbeth!

  1. Thx Marcella! Het programma is nog niet volledig samengesteld maar ik kan wel al verklappen dat we richting Vimmerby trekken, de voetsporen van Astrid Lindgren achterna. Er staat ook een outdoor activiteit aan de oostkust genoteerd. Indien je wat persreis-tips hebt voor een newbie. Laat maar komen. :) Dank voor de reactie!

 2. Wat geweldig, Katrien! Jouw blog is dan ook prachtig om te zien en te lezen. Dus jij hoort, wat mij betreft, gewoon in dat persrijte thuis. Geniet van dit soort momenten! ?

  1. Oh, dank je voor het compliment Elly! Ik doe mijn uiterste best en hoop dat dat inderdaad voldoende is om in dat lijstje thuis te horen. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Tot nu ben ik de enige blogger die daarnaast de juiste doelgroep bereikt dus alleen al daardoor kan ik vast een mooie meerwaarde bieden. Genieten, dat gaan we doen. :)

  1. Momenteel hoef ik inderdaad niet te klagen dat het op een of andere manier saai wordt. Wat een afwisseling! Dat is zalig Lia. Benieuwd welke verrassingen me nog te wachten staan. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top