reisinformatie
Zweden

Informatie voor je reis naar Zweden

Zweden vakantie

Voor je je koffers pakt

Uiteindelijk kan je vrij onvoorbereid naar Zweden toe. Geen speciale inentingen, geen visum, geen onoverkomelijke zaken met taal, geld of vervoer.

Ook de weg naar Zweden vinden, is een makkie. Nederland, Duitsland, Denemarken en dan de brug over of de boot op. Aangekomen :)

Maar soms kan het fun zijn om voor je vertrek wat praktische informatie over Zweden te verzamelen. Of je houdt er gewoon van om je in je vakantiebestemming te verdiepen en zo niets aan het toeval over te laten.

Ik help je graag een handje op weg.
Katrien ♥

Zweden klinkt misschien ver maar het ligt dichter dan je denkt en de wegen erheen zijn verscheiden.

Verkies je de auto, het vliegtuig, de boot of de trein? Elk vervoersmiddel brengt je naar Zweden.

Zweden wordt vaak aanzien als een duur land.

Een reisje naar Zweden maak je zo duur of goedkoop als je zelf wil en is dus voor elk budget weggelegd.

Dat reizen in Zweden duur is, is een misvatting.

Of ze er zijn? Oh ja. Of je er voor thuis hoeft blijven? 

Absoluut niet!

Persoonlijk vind ik de muggen in Zweden van een luiere soort dan die in Nederland en België. En ze vallen je eenmaal in huis of in de tent nooit lastig.

Echt waar!

nieuwsbrief

Wil je meer nuttige tips voor je vakantie in Zweden?

Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief. Niet alleen vakantietips passeren de revue, ik deel ook persoonlijke reisverhalen en informatie over hoe het is om in een land als Zweden te wonen.

Dus ben je een reis naar Zweden aan het plannen, helemaal bezeten van Zweden of je overweegt naar Zweden te verhuizen, vul dan je naam en email in.

Meer dan 2.500 Zwedenliefhebbers gingen je voor! :)

Reisinformatie voor je Zweden vakantie

Bohus-Malmön Zweden 3
Reisinformatie
Katrien

Wandelen op het eiland Bohus-Malmön

Op een zonnige zondag niet zo heel lang geleden, trokken de Zweedse vriend en ik onze wandelschoenen aan en reden gezwind naar het eiland Bohus-Malmön. Een paar uur voorheen ontdekten we namelijk dat er rondom dat kleine eiland een wandeling loopt met de naam Kuststigen. Dat pad moesten we ontdekken!

Lees verder »
Stena Germanica StenaLine
Reisinformatie
Raisa

De Groene Koers van
Stena Line

Stena Line, een van de grootste transportbedrijven in Europa, stuurt zich alsmaar bij richting een groene (handels)toekomst. Bij een van de ferry’s, namelijk de Stena Germanica, experimenteert het bedrijf met een nieuwe, doch niet onbekende brandstof: methanol. Doordat het van de conventionele marinediesel afstapt, stippelt het een groene(re) koers uit

Lees verder »
Dagens rätt Zweden
Reisinformatie
Katrien

Lunchen in Zweden? Kies voor een dagens rätt!

Zo nu en dan neem ik op woensdag een iets langere middagpauze. Net zoals gisteren is de aanleiding een uitnodiging van een Zweedse vriendin om samen buitenshuis te lunchen. Elke keer weer kiezen we voor Sollebrunns Gästgiveri. Dit is een gezellig ouderwets en typisch Zweeds eethuis waar men sinds jaar

Lees verder »
Teken in Zweden
Reisinformatie
Katrien

Teken in Zweden en hoe problemen te voorkomen

Je bent ze liever kwijt dan rijk, die kleine spinachtige diertjes die we teken noemen. Geniepig zitten ze op het puntje van een grashalm te wachten op een nieuwe gastheer. Of dit een eland, een poes of jij bent, maakt voor hen geen verschil. Ze zijn namelijk enkel en alleen

Lees verder »
Wintertrektocht Zweden
Reisinformatie
Katrien

Paklijst voor een driedaagse wintertrektocht

12 kg. Dat is wat ik tijdens mijn trektocht door de bergen van Jämtland op mijn rug meedroeg. Het was een bewuste keuze om mijn bepakking zo licht mogelijk te houden. Waarom zou je meer dan het noodzakelijke meesleuren en je tocht er oncomfortabeler door maken? Voor mijn naderende driedaagse

Lees verder »

Routegids Dalarna

Een digitale routegids met vijf mooie wegen die je doorheen Dalarna voeren.

Mooie routes Dalarna
Scroll to Top