Skåne Zweden

Skåne is het meest zuidelijk gelegen landschap in Zweden. Wie met de auto naar Zweden reist en de ferry links laat liggen, arriveert automatisch via de Öresundbrug in Malmö – de derde grootste stad van Zweden en de hoofdstad van Skåne. Vele reizigers razen door dit prachtige open landschap heen, op weg naar noordelijkere gelegen gebieden.

Een gemiste kans.

Skåne biedt namelijk zowel in het zuiden als in het westen ruige kusten met vaak verlaten zand- en kiezelstranden. Daarnaast vind je op weinig andere plaatsen zoveel glooiende weilanden en graanvelden terug. Zeker in de lente en begin van de zomer levert dit in combinatie met de vele bloemen, prachtig plaatjes op.

Maar laat je niet misleiden want het binnenland van Skåne kent heel wat beboste gebieden waar je korte of meerdaagse wandel- en fietstochten kunt maken. Unieke natuurelementen ontdek je in een van de drie nationale parken die Skåne rijk is: Stenshuvud, Dalby Söderskog en Söderåsen.

Als je het mij vraagt is deze regio de perfecte plaats om je vakantie in Zweden of Zuid-Zweden te starten.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in Skåne

Voor wie van mooie huisje, met kleien geplaveide straten, heel veel gezelligheid èn Wallander houdt.

Een magisch stenen monument uit de oudheid, op een magische plaats, met een nog magischer uitzicht.

In dit kleine vissershaventje in Kåseberga eet je bij een plaatselijke rokerij de lekkerste vis in een prachtige omgeving.

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top