Småland Zweden

Het zuidelijke Småland is een uniek landschap met een verscheidenheid aan natuur. Dit deeltje van Zweden is vrij snel en eenvoudig bereikbaar met de auto, maar sinds 2018 vlieg je ook gewoon met KLM van Amsterdam naar Småland Airport in Växjö. Na slechts anderhalf uur ben je in de groenste stad van Europa.

Småland staat bekend voor z’n donkere bossen, eindeloze meren en traditioneel rode huisjes. Deze regio herbergt maar liefst vier nationale parken waarvan Store Mosse en Åsnen de bekendste zijn. Prima voor een korte wandeling, een daguitstap of zelfs een meerdaagse trektocht in de natuur.

Mag het wat avontuurlijker? Ook dan heeft Småland alles wat je nodig hebt. Zweven tussen de bomen bij Little Rock Lake, de langste zipline van Noord-Europa, bijvoorbeeld. Of je grenzen verleggen in Isaberg Mountain Resort, een gezinsvriendelijk park met een klimparcours en de langste rodelbaan van het land. Wist je trouwens dat je er in de winter zelfs kan skiën?

In het oosten van de regio verandert het landschap en wacht een prachtige kustlijn om ontdekt te worden. Vanuit Kalmar bereik je via een zes kilometer lange brug het populaire eiland Öland, waarvan het zuidelijke deel tot het Unesco werelderfgoed behoort. Ook Västervik met z’n archipel van meer dan 4.000 eilanden spreekt tot de verbeelding.

Maar Småland is natuurlijk ook de geboortestreek van Astrid Lindgren – schrijfster van onder meer Pippi Langkous – en Ingvar Kamprad – de oprichter van IKEA. Ga op ontdekking en geniet van de pracht die deze regio te bieden heeft.

Scroll to Top