zwedenblogger

Stilte na de storm

Het is stil in huis. De poes ligt languit op de vensterbank. Al wassend houdt ze nauwgezet in de gaten wat zich buiten in de tuin afspeelt. Stiekem hoopt ze vast een eland, edelhert of everzwijn tussen al het zomerse groen te ontdekken. Want ja, zo’n grote zoogdieren, die zie je hier af en toe wel eens.

De eerste uren van mijn vakantie tikken zachtjes voorbij. Het voelt aan als de stilte na een hevige storm. Ik stel mezelf de vraag of ik eerder ooit zoveel nood heb gehad aan vakantie. Aan wat rust in mijn werkleven. Het is een hectische tijd geweest. En ook het najaar zal vast wat verrassingen met zich meebrengen. Ik denk aan mijn fantastische collega’s. Dankzij hen kan ik dat deeltje van mijn leven voor een maandje zonder zorgen achter me laten.

Ene schuifje dicht. Andere schuifje open.

Exact 31 dagen zijn het. Ik heb ze geteld. En er staat letterlijk niets op het programma. Geen afspraken, geen reisjes, geen verplichtingen, geen verwachtingen. Enkel wat ideetjes en vage plannen voor klusjes, uitstapjes, etentjes en gezellige momenten met vrienden.

Die vrijheid, daar houden de Zweedse vriend en ik wel van.

Fijne vakantie!
Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

6 thoughts on “Stilte na de storm”

 1. Heerlijk geniet er van! Wij tikken af..nog 3 weken voordat we jouw mooie land weer bezoeken en ons ook onderdompelen in de rust en schoonheid. Kan niet wachten! Groetjes, Annette

  1. Drie weken is best wel heel binnenkort Annette! Super dat jullie opnieuw voor Zweden kiezen. Maar ben je op zoek naar wat rust en natuurschoon dan kan je – zoals je aangeeft – met Zweden geen verkeerde keuze maken. Geniet alvast van de voorbereidingen en dank voor je reactie Annette!

 2. Wat een heerlijk vooruitzicht dat je een maand niets in de planning hebt staan. Gewoon doen waar je zin in hebt en wat er op dat moment bij je opkomt en of dat nou een bezoek aan een containerpark is of niet, dat maakt niet uit ;-)
  Geen klok, geen schema’s, dat is alleen al genieten. Een fijne vakantietijd toegewenst met veel leuke en ontspannende belevenissen thuis of elders!

  Zomerse groet!

  1. Hartelijk dank daarvoor Elly! Het is eigenlijk best wat wennen, zo helemaal niets te doen hebben. En langs de andere kant ben je dat zo snel gewoon. Stiekem moet ik dan denken aan ‘op pensioen gaan’ in de wetenschap dat dan elke dag aanvoelt als vakantie. Beetje naïef, haha, maar ook dat mag wel eens. Geniet van jouw zomer Elly!

  1. Dank je Iris! Tja… zonder kindjes kan dat zo hé :) We hebben hier zonet besloten dat we strakjes naar het containerpark rijden. Niets moet en dan is dat – na dit blogbericht – het eerste wat je onderneemt. Haha. Maar kom, een ideaal iets om op een bewolkte voormiddag te ondernemen. Jij hopelijk ook wat vakantie dra? Of reeds achter de rug? Groetjes, Katrien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top