Trektocht Zweden

Uitkijken naar m’n trektocht in de bergen

Ken je dat gevoel? Je staat ‘s morgens op en denkt: “Wat voel ik me vrolijk vandaag. Is er iets speciaals?” En op dat moment daagt het je waarom je dat gelukzalige gevoel hebt. Het kan een afspraakje met een vriendin zijn dat voor die dag op de planning staat. Of je hebt midden in de week een vrije dag en die ligt als een onbeschreven blad voor je.

Nou, zo verging het me deze ochtend weer. Waarom ik zo opgetogen ben?

Totaal onverwachts boekte ik een vierdaagse trektocht in de Zweedse bergen. Of ik daarop voorbereid ben, het nodige materiaal bezit, het geld heb om dat materiaal te kopen, in de juiste conditie verkeer, geen vier dagen in de regen ga lopen, geen nuttigere dingen te doen heb, … heeft me niet beïnvloed bij het nemen van die beslissing.

En dat voelt bijzonder goed.

Trektocht Zweden
Een jaartje geleden noteerde ik namelijk op m’n over mij-pagina dat ik op bepaalde vlakken mijn leven wil opwaarderen. Ik nam me voor:

 • meer mensen te ontmoeten
 • meer van Zweden te zien
 • meer indrukken en ervaringen op te doen
 • meer tijd in de natuur door te brengen

En met dit mini-reisje bereik ik deze vier meer-dingen in een klap. Ik trek er deze keer trouwens niet alleen op uit. Lotta, de vriendin van een oude schoolvriend van Joakim, gaat tot m’n grote vreugde mee. Gezellige Zweedse praatmomentjes verzekerd.

De nachttrein die ons naar de bergen in het Zweedse landschap Jämtland voert, vertrekt al heel binnenkort. In minder dan drie weken neem ik voor even afscheid van het bos- en meerrijke gebied waar ik woon en begroet met sneeuw bedekte bergen, groene dalen en grazende rendieren.

Oh, wat kijk ik daar naar uit. De voorbije dagen voel ik me dus net iets vrolijker dan anders.

Trektocht Zweden
Zondagavond had ik het plan m’n trektocht voor te bereiden. Ik fietste naar het vlakbij gelegen meer Hundsjön. Het is er prachtig, vredig en stil. Ik heb er een paar favoriete plaatsjes waar ik graag vertoef wanneer ik wil nadenken.

De natuur geeft me rust en inspiratie.

Uiteindelijk kwam ik niet alleen met een to do list thuis maar ook met tal van foto’s en een filmpje. Ik vind het prettig om de sfeer en de pracht van die plaats op beeld te vangen. Nog leuker is dit alles met jou te kunnen delen.

Katrien ♥

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 thoughts on “Uitkijken naar m’n trektocht in de bergen”

 1. Prachtige foto’s en filmbeelden! Wat gaat daar een rust van uit. En de stilte, die zorgt er bij mij ook altijd voor dat ik goed kan nadenken en inspiratie opdoe.
  Ik zie dat je een steenmannetje aan het bouwen was. Wij doen dat ook regelmatig op mooie plekken in Noorwegen.

  Die trektocht door de bergen is een fijn vooruitzicht. Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s die je daar misschien maakt :-)

  Bedankt dat je dit rustmoment gedeeld hebt.

  1. Oh, dank je wel Elly! Wat heerlijk om horen dat het me gelukt is om de rust en sereniteit van dat moment over te brengen. Leuk he, die steenmannetjes bouwen. Iemand die er heel ervaren in is en echte kunstwerken maakt door stenen te balanceren is http://www.jonnajinton.se. Ze maakt tevens ook prachtige foto’s. En ja, ik kijk echt uit naar die tocht. Toch een beetjes spannend want de vraag of de conditie en de botten en gewrichten niet gaan tegenpruttelen, leeft toch een beetje. Maar mooie momenten liggen voor me en overleven doe, het overige is minder zo belangrijk. Graag gedaan en tot hoors Elly.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top