Zweden

Twee jaar bloggen

Twee jaar geleden klikte ik voor het eerst op de publiceer-knop van deze blog. Een zelfzekere klik was het niet. Eerder bibberend en bevend en me waar-begin-ik-nu-aan-afvragend. Ik twijfelde enorm of bloggen iets voor mij zou zijn, of ik het überhaupt een half jaar zou volhouden.

Waarom ik er toch voor ging?

Ik hoorde en las welke impact bloggen op andere bloggers had. Hoe het hun leven op bepaalde vlakken veranderde. Stiekem droomde ik ook wel van wat verandering.

Geen drastisch zaken hoor.

Ik was gewoon even de weg kwijt. Een voltijdse thuisjob en weinig redenen om het huis uit te gaan, maakten van mij een kluizenaar. Door eerst zoveel om handen te hebben met de verhuis naar Zweden en daarna met het bouwen van ons huis was ik in een groot zwart gat beland.

Ik had een duwtje in de rug nodig en was ervan overtuigd dat een nieuw project in de vorm van een blog me zou helpen. Want ik wou vooral:

 • meer buiten komen
 • meer van Zweden zien
 • meer in de natuur vertoeven
 • meer sociale contacten

En nu kijk ik terug op twee fantastische jaren boordevol avontuur, vreugde en samenhorigheid. Ik ondernam zoveel uitstapjes, maakte vrienden voor het leven en ontdekte fantastisch mooie gebieden in Zweden.

Deze blog bleek mijn medicijn te zijn.
Katrien ♥
Zweden

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

15 thoughts on “Twee jaar bloggen”

 1. Wat leuk Katrien dat het bloggen je zoveel goeds heeft gebracht.
  Ik lees je blog regelmatig en dit is de eerste keer dat een berichtje achterlaat. Mijn zoektocht naar bloggers over Zweden duurt nog niet zo heel erg lang. Over 1.5 jaar vertrekken wij zelf ook naar Västra Götaland. Lees nu zo’n beetje alles wat over Zweden gaat en volg een aantal Zweedse bloggers.
  Leuk hoor, zeker doorgaan met je blog!

  1. Hej Johanna, hartelijk dank voor je berichtje! Fijn dat je van je laat horen :) en dat je hier af en toe langs komt. Dus jullie verhuizen ook naar Västra Götaland! Spannend. Ik begrijp dat je nu helemaal in de ban bent van Zweden en zoveel mogelijk informatie tracht in te winnen. Dat anderhalve jaar zal vast zo voorbij zijn :) Vele plezier met het plannen en tot hoors! <3

 2. Wat geweldig Katrien dat het zo’n positieve invloed op je leven heeft gehad! Compliment voor jezelf dat je die stap nam en met dit resultaat. Grattis!!
  Ik zit er zelf al een poosje aan te denken om ook weer een blog te beginnen, en als ik lees dat het voor jou een medicijn is………..wie weet is het dat ook voor mij!
  Heel veel succes verder met je blog en ik hoop je nog lang te mogen volgen!

   1. Het stond te ver van me af , want de bedoeling was om ontwikkelingen in Zweden te volgen. Maar ik heb een nieuw doel mbt Zweden, dus dat wordt waarschijnlijk het nieuwe blog. Ik verklap hier nog niks! ;)

    1. Zo spannend en toch ook een beetje benieuwd Marjon. :) Maar je moet hier inderdaad niets verklappen. Een pb-tje mag je uiteraard altijd sturen. Hihi ;-) Ook ik loop met nog wat plannen rond. Binnen vier weken ga ik op reis naar de zon en ik denk dat ik daar de plannen nog wat ga laten rijpen. Soms is het gewoon de stap zetten en te bekijken waar je terecht komt maar heel vaak moet ik eerst een maandje of vijf twijfelen. Heb jij dat ook?

  1. Dank je wel Marjon! Ik ben ook wel een beetje fier wanneer ik even terugkijk naar wat ik de voorbije twee jaar gedaan heb. *bloos*
   Oh, maar als je zin hebt om terug te starten met bloggen dan lijkt het me in ieder geval geen kwaad te kunnen. Uiteraard ben jij de persoon die best weet wat je nodig hebt en of en op welke manier een blog je daarbij kan helpen. Misschien heb je daar al over nagedacht?

  1. Die twee jaar zijn inderdaad voorbij gevlogen Hans. Dank je! :-) En zoals je weet ben ik al een tijdje aan het twijfelen en twijfelen om die FB-groep te starten. Deja-vu met mijn blog maar vroeg of laat begin ik ook daar es aan. Tot later!

 3. Henriette van der Noord

  Ha Katrien, fijn dat je met deze blog begonnen bent en dat ik je kan volgen.
  En bijzonder knap dat je zelf deze wending aan je leven hebt gegeven.
  Ik hoop van harte dat je doorgaat met schrijven. En dat ik nog veel over je avonturen mag lezen.
  Wie weet misschien dat we elkaar ooit nog eens treffen.
  Hartelijke groet,
  Henriëtte

  1. Hi Henriette, ik ben zelf ook bijzonder blij die stap genomen te hebben. Het plan is er minstens nog een paar jaartjes mee door te gaan en dan zien we wel weer. Wie weet wat gebeurt er allemaal in tussentijd. Enkele nieuwe avonturen wil ik zeker ondernemen en daar ga ik dan uitgebreid over schrijven. Laat maar weten of je toekomstgericht een avonturenreisje naar Zweden inplant. Dan bekijk ik de mogelijkheden en mijn agenda even. Zeg nooit nooit :)

  1. Das heel fijn om horen Wil! Bedankt dat je er van dag één hier bij was. Ik maak ook even van de gelegenheid gebruik om je te bedanken voor je bestelling kerstkaartjes. Morgen gaan ze de deur uit. Fijne avond nog! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top