IMG_5112

Vaker bloggen – een klein verlangen

Tien maanden geleden klikte ik voor het eerst op de publiceer-knop van m’n blog. Desondanks de twijfels en onwetendheid is starten met bloggen een van de beste beslissingen sinds mijn verhuis naar Zweden. Buiten alle verwachtingen om ben ik oprecht van de wereld van het bloggen en de sociale media gaan houden. Het is vooral het creatieve, het communicatieve en de vele mogelijkheden die me in de blogosfeer aanspreken en boeien.

Met een zomer boordevol leuke uitstapjes, indrukken en reisjes achter de rug heb ik heel wat ongebruikt blogmateriaal liggen. En dat knaagt.

Ik voel dan ook een drang om vaker te bloggen. Met al dat materiaal creatief aan de slag te gaan om het sneller te kunnen verwerken en delen met iedereen die er interesse in heeft. Maar wil ik daar komen, dien ik nog heel wat bij te leren. Heel wat zaken anders, beter en efficiënter aan te pakken.

Ik tracht echter niet te vergeten dat ik een blog-newbie ben en besef dat ik in een proces zit waarbij ik vooral geduld moet uitoefenen. Want ook na het publiceren van dit bericht heb ik vast iets nieuws bijgeleerd. Sta ik weerom een stapje dichter bij het creëeren van mijn eigen blogstijl en -tempo.

Dus experimenteer ik zachtjes verder. Trial and error. Falen is toegestaan. En wie weet lukt het me ooit om met dezelfde tijdsinvestering als vandaag vaker te bloggen. Geen doel op zich enkel een klein verlangen.

Al doende leert men, geldt vast voor elke blogger. Dus heb ook jij een blog of wil je er een starten en wil je jouw blogverlangen, -ervaring of -tip met mij delen? Dat zou ik enorm waarderen. Alvast bedankt daarvoor!

Tot slot enkele foto’s van vorig weekend. Tot een uurtje geleden maakten ze net zoals vele andere foto’s en verhalen een grote kans nooit op deze blog terecht te komen.

Saved by the bell.
Katrien ♥

vaker bloggen

vaker bloggen

vaker bloggen

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

6 thoughts on “Vaker bloggen – een klein verlangen”

 1. Het is altijd genieten in Zweden voor mij als ik jouw berichten lees.

  Alleen foto’s kan best hoor, doe ik zelf ook wel eens.
  Korte en lange berichten, veel en weinig foto’s, bij mij zie je alles voorbij komen.
  En een vaste rubriek op een dag in de week geeft ook structuur.

  Maar het allerbelangrijkste, doe het op jouw manier. Dan is het altijd goed.

  Fijne maandag, liefs Jeanette.

  1. Bedankt voor je reactie en tips vanuit jouw blogervaring Jeanette. Ja, ik ga misschien op zoek naar een vaste wekelijkse rubriek. Goed idee! En die posts met veel foto’s en minder tekst moeten er misschien ook wat vaker komen. Alhoewel foto’s aanpassen en publiceren ook best wel wat tijd in beslag neemt. En ja, ik probeer het op mijn manier te doen. Een eigen stijl te creëren. Uiteraard geïnspireerd door andere bloggers zoals jij. :) Nogmaals dank. Katrien <3

  1. Wat heb je dat kort en krachtig samengevat Hans. Bedankt daarvoor! Doet deugt te horen dat je vindt dat ik al een eigen stijl heb. Voor mij is het elke keer toch weer wat zoeken en heb ik het gevoel dat m’n berichten qua stijl vaak uit elkaar liggen. Maar elke keer ik op de publiceer-knop klik ben ik tevreden met het resultaat. :) Helemaal mee eens dat het tempo overblijft. De combinatie weinig tijd hebben en veel tijd in een bericht stoppen, is een lastige. Ik kan geen tijd bij creëeren. Moet ik dus sneller bloggen met dezelfde kwaliteit. Ik denk eraan om af en toe eens een heel ander bericht ertussen te gooien. Of enkel foto’s, of … Bedankt voor de link van blogtrommel. Ik krijg sinds kort zijn nieuwe berichten automatisch in m’n mailbox. Bijzonder interessant! Maar ik ga nu toch actief eens op zoek in zijn archief naar wat tips. Bedankt Hans! :)

 2. Dat leren gaat vanzelf door het vaker te doen! Ken je het boek ‘Schrijven vanuit je hart’ van Natalie Goldman? Ik lees iedere dag een hoofdstukje (2 pagina’s) en dat is geweldig! Gepassioneerd schrijven vanuit je essentie – een aanrader.
  Zelf blog ik nu een kleine twee jaar en ik kan niet meer zonder. Het heeft mijn leven enorm verrijkt! Delen, nieuwe contacten krijgen, het is allemaal zo leuk. Als ik nu mijn oudere blogs lees denk ik ‘dat had beter gekund’ maar dat is natuurlijk niet helemaal zo. Je ontwikkelt een eigen stijl die niet statisch is maar verandert en dat is goed! Gebruik steeds meer foto’s – veel werk maar erg leuk om ook die te delen!
  Kortom, natuurlijk is er nog veel te leren maar het gaat om het doen en het genieten daarvan. En ik geniet met je mee :-)

  1. Bedankt voor de tip naar het boek. Ik ken het niet dus is misschien wel iets om op mijn verlanglijstje te zetten. En twee hoofdstukjes per dag is een goede tactiek voor wanneer je al niet veel tijd hebt ;) Waw, al twee jaar aan het bloggen? Proficiat! Ik voel ook dat ik al enorm veranderd ben qua stijl wanneer ik mijn eerste berichten lees. In mijn eerste berichten heb ik dan ook massa’s tijd gestoken en dat is op lang termijn niet haalbaar, besef ik. Maar sowieso zal mijn schrijftempo alleen al versneller door het vaker te doen. Ik heb al nagedacht om eens alleen een foto-post te maken. Maar zoals je zegt, vraagt foto’s posten best ook wat tijd. En ja, ik vond bloggen bijzonder leuk. Fijn dat je met me mee geniet Liesbeth! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top