Västergötland Zweden

Nationale parken in Västergötland

Västergötland ligt een beetje verscholen tussen Göteborg enerzijds en de twee grootste meren van Zweden, Vänern en Vättern, anderzijds. Vaak rijden toeristen er ten onrechte slechts door, onderweg van Stockholm of van het noorden naar Göteborg.

De regio biedt nochtans voldoende om er enkele dagen of zelfs langer te vertoeven. Hou je van water, dan kan je je ogen de kost geven aan de oevers van de meren Vänern en Vättern. De meren zijn zo groot dat je al snel een kustgevoel krijgt als je naar de horizon staart. Aan gezellige stadjes aan het water geen gebrek. Wandel door het centrum en snuif de gezelligheid op in Hjo, Mariestad of Karlsborg.

Dwars door de regio, van het ene meer naar het andere, meandert een deel van het Götakanaal. De ideale plek voor een rustige wandel- of fietstocht langs de oevers terwijl je geniet van de betoverende uitzichten. Hou even halt bij de vele sluizen en steek het kanaal over in Töreboda. Hier bevindt zich namelijk het kleinste veerbootje van heel Zweden. Lina brengt je op de meest milieuvriendelijke manier in minder dan een halve minuut aan de overkant.

Västergötland heeft heel wat in petto voor de natuurliefhebber. Je vindt er namelijk één van de mooiste nationale parken van Zweden, Tiveden. Een prachtig naaldbos met mooie meren, grotten, rotsblokken en kliffen. Een ander indrukwekkend natuurfenomeen vind je bij het meer Hornborgasjön, waar jaarlijks in de maanden maart en april meer dan 25.000 kraanvogels arriveren.

Scroll to Top