Met het vliegtuig naar Zweden

Het vliegtuig naar Zweden nemen, is en blijft de snelste manier om naar Zweden te reizen. Vanuit Nederland en België vraagt het amper één of twee uurtjes om met het vliegtuig de belangrijkste steden als Stockholm of Göteborg te bereiken. Vliegreizen zijn de laatste decennia zo voordelig geworden dat een vlucht boeken naar Zweden alsmaar populairder wordt. Uiteraard voor wie een citytrip in gedacht heeft maar ook voor autorondreizen in Zweden wordt vaker voor een vlucht naar Zweden gekozen. Bij aankomst op het vliegtuig staat dan een huurwagen klaar die je op dezelfde plaats of op een andere luchthaven in Zweden terug kan inleveren. Een huurwagen kan je reserveren bijvoorbeeld bij RentalcarsSixt, Sunnycars of Europcars.

Vliegvelden in Zweden

Zweden is groot en telt dan ook bijzonder veel luchthavens. De belangrijkste zijn uiteraard deze in de grote steden: Maar je hebt nog heel wat kleinere vliegvelden in Zweden, verspreid over het land. De afstanden binnen Zweden zijn niet te onderschatten. Wil je vanuit Zuid- of Midden-Zweden naar het noorden, dan biedt een binnenlandse vlucht vaak een oplossing. Een volledig overzicht van de verschillende luchthavens in Zweden kan je op de site van skyscanner terugvinden.

Vliegtickets naar Zweden boeken

Tickets naar Zweden kan je rechtsreeks boeken bij de verschillende vliegtuigmaatschappijen of je kan beroep doen op een van de vele boekingsites. Het voordeel met deze laatste is dat je gemakkelijk verschillende vluchten van verschillende maatschappijen met elkaar kan vergelijken en zo de beste prijzen en vliegtijden kan vinden. Ze bieden vaak ook nuttige info over de stad of de luchthaven en je kan er uiteraard meteen je vlucht boeken.

Vliegtuigmaatschappijen

De opties om met het vliegtuig naar Zweden te reizen

Met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden

Stockholm en Göteborg, de twee grootste steden van Zweden zijn vanuit Nederland vlot bereikbaar met het vliegtuig, maar wist je dat er ook rechtstreekse vluchten zijn naar bijvoorbeeld Linköping of Växjö in Zuid-Zweden?

Vluchten vanuit Nederland naar Stockholm

De Zweedse hoofdstad heeft maar liefst 3 luchthavens: Arlanda, Skavsta en Bromma. Vanuit Amsterdam vlieg je dagelijks rechtstreeks naar Stockholm met KLM, SAS of Norwegian Airlines. Transavia biedt rechtstreekse vluchten naar de Zweedse hoofdstad vanuit Eindhoven. Na amper 2 uurtjes vliegen ben je al ter plaatse.

Vluchten vanuit Nederland naar Göteborg

De tweede stad van Zweden bereik je ook makkelijk vanuit Nederland met het vliegtuig. KLM biedt meermaals per dag een rechtstreekse vlucht van slechts 1,5 uur aan naar Göteborg.

Vluchten vanuit Nederland naar Malmö

Directe vluchten vanuit Nederland naar Malmö zijn er momenteel niet, maar gelukkig ligt de Deense hoofdstad Kopenhagen vlakbij. Vanuit Amsterdam vlieg je meermaals per dag met KLM naar Kopenhagen Kastrup. Vanop de luchthaven kan je de trein nemen naar Malmö. Deze treinrit duurt slechts 20 minuten en neemt je mee over de prachtige Öresundbrug die Denemarken met Zweden verbindt. Een hele belevenis!
Ook vanuit andere steden in Nederland, zoals bijvoorbeeld Eindhoven of Groningen, vlieg je makkelijk naar Kopenhagen.

Vluchten vanuit Nederland naar Linköping

KLM brengt je in amper 1 uur en 40 minuten rechtstreeks naar Linköping, een studentenstad die naast z’n universiteit ook de bekende Saab vliegtuigenfabriek huisvest. Een leuke alternatieve bestemming voor een citytrip.

Vluchten vanuit Nederland naar Växjö

Sinds enkele jaren biedt KLM ook directe vluchten aan vanuit Schiphol in Amsterdam naar Växjö in het hart van Småland. Na een vlucht van amper 1 uur en 35 minuten land je in één van de landschappen met de meeste meren in Zweden, de streek van onder meer de beroemde schrijfster Astrid Lindgren.

Met het vliegtuig vanuit België naar Zweden

Ook vanuit België zijn de belangrijkste steden in Zweden vlot bereikbaar. Er zijn regelmatig directe vluchten beschikbaar vanuit Brussel naar Stockholm en Göteborg.

Vluchten vanuit België naar Stockholm

De Zweedse hoofdstad bereik je het makkelijkst met een rechtstreekse vlucht van een goede 2 uur vanuit Brussel. Op de luchthaven van Zaventem kan je terecht voor vluchten naar Stockholm Bromma met Brussels Airlines of naar Stockholm Arlanda met SAS. Ryanair verzorgt vluchten vanuit Brussels Charleroi rechtstreeks naar Stockholm Skavsta.

Vluchten vanuit België naar Göteborg

Brussels Airlines biedt verschillende rechtstreekse vluchten aan vanuit de luchthaven van Zaventem naar Göteborg Landvetter. De luchthaven bevindt zich op een kleine 30 kilometer van het centrum van de stad.

Vluchten vanuit België naar Malmö

Ook vanuit België zijn er jammer genoeg geen rechtstreekse vluchten naar het Zweedse Malmö. Net zoals vanuit Amsterdam, is de Deense hoofdstad Kopenhagen vlot bereikbaar vanuit Brussels Airport of Brussels Charleroi. De trein brengt je in amper 20 minuten via de beroemde Öresundbrug van Kopenhagen naar Malmö.

Met het vliegtuig vanuit Duitsland naar Zweden

Woon je in Nederland of België niet ver van de Duitse grens, dan is het vaak net zo makkelijk om een vlucht naar Stockholm of Göteborg te boeken vanuit het Duitse Düsseldorf. Zeker het bekijken waard!
Scroll to Top