het weer in Zweden

De winter heeft lak aan ambitie

“Kraakt het gras?”, vraag ik mezelf af terwijl mijn nieuwe winterschoenen me langs het kronkelende pad neerwaarts naar het meer voeren. Ik controleer de weerapp op m’n telefoon en constateer dat het kwik ook deze nacht niet onder het vriespunt is gezakt. “Het waren vast enkele takjes” fluister ik mezelf toe en ik grinnik bij de gedachte dat er nog niet één sneeuwvlokje is gevallen sinds ik een maandje geleden een flink paar warme winterboots aanschafte.

Mijn voorzorgen op een lange, koude en witte winter. Een winter die – zo blijkt – even op zich laat wachten.

Deze november heeft weinig overeenkomsten met de vorige novembermaanden die ik in Zweden mocht beleven. Vaak huppelde ik in oktober reeds door de eerste sneeuw, sneed een gure noordenwind me om de oren of toverde de vorst het steeds in beweging zijnde meer met een vingerknip om in een stilstaand plaatje.

Mijn kalender toont 18 november aan. De winter blijkt dit jaar lak aan ambitie te hebben.

In noordelijkere delen van Zweden is ondertussen wel de eerste sneeuw gevallen. En in afwachting van al dat wits, geniet ik verder van een uitzonderlijk lange herfst. Een herfst die z’n pracht en praal misschien verloren heeft maar er daarom niet minder mooi op geworden is. ’t Is een kwestie van naar buiten gaan en even de tijd nemen om dat klein moois te ontdekken.

Katrien ♥

het weer in Zweden
Even stilstaan en door de knieën buigen. Dat is waar deze paddestoel me toe dwong wanneer ie met z’n witte hoedje tussen het felgroene mos mijn aandacht trok. Voor sommigen onzichtbaar. Voor anderen een streling voor het oog.
het weer in Zweden
Het is pas sinds ik in Zweden woon dat ik gefascineerd ben door de schors van bomen. De prachtige kleurencombinaties, de grillige structuur en het leven dat erop voorkomt.
het weer in Zweden
Neem jij soms de tijd om even te gaan zitten tijdens een wandeling in het bos? Het brengt je nog dichter bij de natuur en je ziet, ruikt en hoort alles zoveel beter.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

4 thoughts on “De winter heeft lak aan ambitie”

 1. Hallo Katrien,

  Ik stuitte bij toeval op je blog en ben aangenaam verrast, heerlijk om op deze manier vanuit Nederland toch even in Zweden te zijn.
  Wij, mijn man, onze drie jongens en Ik, hebben in 2011 in Liatorp , iets boven Älmhult, een oud huis gekocht die we aan het opknappen zijn.
  Een heerlijk project die nog wel een poosje gaat duren.
  We genieten van het klussen maar vooral ook van de prachtige natuur om ons heen.

  groetjes van Petra , Ik zal zeker je blog in de gaten houden

  1. Hejhej Petra! Wat super om horen dat je mijn blog ontdekte en dat je aangenaam verrast bent. Dat geeft toch altijd weer wat extra energie om door te gaan met bloggen en het documenteren van wat ik beleef en ervaar in Zweden. Op die manier tracht ik inderdaad de mensen in Nederland en Vlaanderen een vleugje Zweden te bezorgen. Even mee te genieten en vooral te inspireren om naar buiten te komen, de natuur in te trekken en misschien wel een reisje naar Zweden te plannen. Liatorp in het prachtige Skåne. Ook al hou ik van de Zweedse bossen, meren en bergen overvalt me steeds weer de schoonheid van de weiden en velden in Skånse. Zeker wanneer de klaprozen en vele andere korenbloemen in bloei staan. Ik kan me zo voorstellen dat het heerlijk is om tijdens vakanties daarheen te gaan om verder jullie huis op te knappen, wat in de tuin te werken en vooral in een prachtige omgeving van jullie eigen stekje te genieten. Jullie hebben naar mijn mening een goede keuze gemaakt om niet al te hoog in Zweden een huis te kopen om op te knappen wanneer jullie nog in Nederland wonen. Heb je in het noorden een huisje en wil je er vaak met de wagen heen, dan gaan die afstanden snel knagen. Groetjes terug en indien interesse kan je Touch of Sweden via Facebook http://www.facebook.com/touchsweden volgen. Dan komen mijn berichtjes automatisch voorbij. :)

 2. Mooie foto’s Katrien. Het is hier ook alleen maar herfst met storm en regen, de laatste blaadjes moeten van de bomen!

  1. Dank je wel Wil voor het compliment en de reactie. Een warme herfst houdt duidelijk meerdere landen in z’n greep. Maar ik hoorde net een berichtje uit België dat daar dit weekend mogelijks een vlokje sneeuw zou vallen. Komt ie er toch aan, de winter? :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top