Winterwandeling Zweden

Een onvergetelijke winterwandeling

Iets langer dan twee weken ben ik terug van een fantastisch winteravontuur. Ik wandelde met sneeuwschoenen door dichte bossen, smolt sneeuw om aan drinkwater te komen, beklom bergen om van betoverende uitzichten te genieten, rustte uit in beschutte dalen en sloeg op een besneeuwde ondergrond en bij vriestemperaturen m’n (lees: Rikards – de vriendelijke man die mij een vrij plaatsje in zijn tent aanbod) tentje op om de ijskoude nacht te doorstaan.

Op sommige momenten was het zwaar, op andere momenten was het koud en heel even heb ik me zelfs afgevraagd: “Wat doe ik hier eigenlijk?”.

Korte en intense gewaarwordingen die je vooral mentaal even in hun greep houden. Al snel worden ze overschaduwd door de adembenemende winterse natuur, het vrije gevoel van het buitenleven, het samenzijn met gelijkgezinden en last but not least de enorme voldoening na het bereiken van je doel.

Ik twijfelde lang of ik me al dan niet aan deze – niet te onderschatten tocht – zou wagen. Nu ben ik trots en bijzonder tevreden met deze nieuwe ervaring die me vast nog lang zal bijblijven.

A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions

Hoe jong, oud, ongetraind of ervaren je ook bent, het is nooit te laat om je grenzen te verleggen, een uitdaging aan te gaan en met een ervaring rijker terug naar huis te keren.

Sta niet stil en trek eropuit!
Katrien ♥

Winterwandeling Zweden
Adembenemende vergezichten waardoor je de zware beklimming en snijdende wind snel vergeet.
Winterwandeling Zweden
Aan deze prachtige bevroren baai sloegen we de tweede nacht ons tentje op.
Winterwandeling Zweden
Het lijkt wel avond maar deze foto nam ik ‘s middag, vlak voor ik ging lunchen.
Reisinformatie over Zweden ontvangen?

Wil je reisinformatie over Zweden ontvangen en op de hoogte blijven wat er zoal op m’n Zwedenblog verschijnt? Schrijf je dan via onderstaand formulier in op m’n nieuwsbrief. Fijn! :)

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

14 thoughts on “Een onvergetelijke winterwandeling”

 1. Henriëtte van der Noord

  Dank voor het delen van dit prachtige avontuur. Ik herken veel van wat je schrijft. Echter de kampeerervaring dan weer niet. Hoewel de nacht in de wildernishut een beetje leek op kamperen qua sneeuw smelten en vuurtje maken en aande praat houden. Prachtige foto’s ook. Wat een mooie streek is het, hè?
  Ik bewonder je moed en begrijp dat hierna altijd anders zal zijn.
  Hartelijke groet, Henriëtte

 2. Henriëtte van der Noord

  Geweldig avontuur, Katrien. Ik herken veel van wat je schrijft. Ook over verleggen van je grenzen. En die natuur, wat heb ik daarvan genoten.
  Dat tentje, dat heb ik dan weer niet gedaan. Misschien komt dat ooit nog. Wel het sneeuw smelten om water te maken tijdens de overnachting in de wildernishut. Super. En ook wat je schrift over gelijkgestemden. Bijzonder mooi gevoel, hè?
  Ik bewonder het dat je dit avontuur bent aangegaan.
  Dank voor het delen en je mooie foto’s!
  Groeten, Henriëtte

 3. Wat ontzettend mooi en geweldige ervaring! Bedankt voor het delen van je avonturen, heerlijk om te lezen..

  1. Hoi Annette, dat is heel graag gedaan. Blij op deze manier een beetje van mijn belevenissen te kunnen delen met iedereen die er interesse voor heeft. Fijne dag daar!

 4. Wat een ervaring en wat woon je toch in een prachtig land!
  Avonturen aangaan en nieuwe dimensies leren kennen maken het leven interessanter en mooier.
  Ik heb mijn vakantie naar Zweden al weer geboekt: een nieuw stuk om te ontdekken en ‘thuiskomen’ waar mijn hart ligt.
  In mei, als Zweden vol met bloemen staat, de zon schijnt en de zee blauw is.
  Kan niet wachten…

  1. Helemaal mee eens Liesbeth en weet je, wanneer je eropuit trekt is het daarna ook weer fantastisch om terug thuis te komen. Dat gevoel krijg je enkel door enkele dagen weg te gaan. Je ziet je omgeving terug met andere ogen, apprecieert de kleine dingen zoals even in de tuin lopen, een brood bakken of met een boek in de zetel zitten. Mei is nu wel heel vlak bij! Als ik me het goed herinnert gaat de reis deze keer naar de Oost-kust en sluit je ze af aan de west-kust? De voorpret kan starten. ;-)

 5. Mooie foto’s Katrien. Zo zien de Höga Kusten er wel anders uit als toen wij er met de auto door reden in einde van augustus.

  1. Zomer en winter moet een immens verschil zijn qua uitzicht Johan. Zweden is groot en ik wil nog veel plaatsjes bezoeken maar vroeg of laat trek ik nog eens naar de Höga Kusten en dan in de lente, zomer of herfst. De winter heb ik daar gezien. ;-) Staat dit jaar opnieuw Zweden genoteerd als vakantiebestemming?

   1. Wij zijn echte Scandinaviëgangers. Ik hou van Zweden en mijn vrouw meer van Noorwegen dus het zal wel een beetje knokken worden waar we terecht komen.

    1. Hihi, zoals zovelen gebeten door het Scandinavië-virus ;-) Indien jullie graag “on the road” zijn is een combinatie van de twee misschien wel interessant. De boot vanuit Kiel naar Göteborg en van daar de Zweedse westkust noordwaarts volgen. Er zijn tal van prachtige visser- en kustdorpjes te bezoeken, je krijgt er een mooi beeld van de Zweedse scherenkust en vlak voor de Noorse grens kan je het Nationale Park Kosterhavet bezoeken, dat op verschillende eilandjes aan de kust ligt. En van daar is het nog even en jullie zijn in Noorwegen. :) Vanuit Noorwegen kunnen jullie dan bijvoorbeeld de boot nemen naar Denemarken. Just an idea ;-) Veel plezier met het plannen!

 6. Fantastische foto’s Katrien! Die laten ons even meewandelen, maar dan vanuit onze comfortabele fauteuil, zonder de kou en de snijdende wind.
  Fijn dat je goed op deze ervaring terug kunt kijken. En de uitspraken ‘A mind that is stretched…’ en ‘Sta niet stil en trek eropuit’ zijn zo waar!

  1. Dank je Elly! Het was een fantastische tocht en ervaring. Eentje om met veel mooie herinneringen aan terug te denken. De uitspraak “A mind…” leerde ik kennen toen ik op 17-jarige leeftijd op avonturenweek in de Belgische Ardennen ging. Bergbeklimmen, speleologie, rappel-afdaling, … Een week samen met mijn toenmalige schoolvrienden die ik me nog zo voor de geest kan halen en heel graag opnieuw zou beleven. Fijne avond!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top