vakantie in Zuid-Zweden

Op vakantie naar Zuid-Zweden? Het is dichterbij dan je denkt. Via de Öresundbrug rijd je zo Malmö binnen. Of misschien reis je graag over zee en kies je voor de ferry? Deze brengt je van Duitsland onmiddellijk naar Göteborg.

Zowel Malmö als Göteborg lenen zich trouwens uitstekend voor een verrassende citytrip. Combineer Malmö met het gezellige kuststadje Ystad en bezoek Ales Stenar, een raadselachtig monument dat ook bekend staat als het Zweedse Stonehenge. Je bezoek aan Göteborg verrijk je met een unieke boottocht langs de westkust. Vanop het water krijg je het beste zicht op de unieke rotsachtige eilanden in de archipel.

Ook als uitgesproken natuurliefhebber ben je in het zuiden van Zweden of Götaland aan het juiste adres. Want dit Zweedse landsdeel huisvest maar liefst elf nationale parken. Daarnaast ontdek je er een variatie aan landschappen: van kustgebieden met zandstranden, kiezelstranden en rotsachtige klippen tot cultuurlandschappen met graanvelden, bloeiende weilanden en oude boerderijen.

Meer naar het noorden kom je in het bosrijke deel van Zuid-Zweden terecht waar tal van meren, rivieren en kanalen op jou wachten. Ideaal dus wanneer je houdt van lange wandel- of fietstochten. Of wat dacht je van een kanotocht op één van de uitgestrekte meren in Dalsland of Västergötland?

Last but not least mag Götaland zich trotse eigenaar noemen van de prachtige eilanden Öland en Gotland en de twee grootste meren van Zweden: Vänern en Vättern.

Ik hoop dat mijn website je de nodige tips en inspiratie mag bezorgen!
Katrien

Hoogtepunten en bezienswaardigheden Zuid-Zweden

Ystad bezoeken
Reisinspiratie
Katrien

Ystad Zweden

De verwachtingen waren hoog toen we in de auto stapten voor een dagje Ystad. Want denk ik aan Ystad dan duiken prachtige beelden van glooiende graanvelden, pittoreske huizen, met keien geplaveide straatjes en adembenemende vergezichten over haven en zee in me op. Dit dankzij de boekenreeks en tv-serie Wallander die

Lees verder »

Deze webpagina bevat enkele affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij zo’n link aanklikt en overgaat tot boeking of aankoop, ik vergoed word. Zo gaat een deeltje van de winst van het betreffende – meestal grote – bedrijf naar mij. Mooi toch! : ) Dankzij onder andere deze bijdrages kan ik mijn werk als blogger verderzetten en hier blijvend nieuwe informatie over Zweden voorzien. Hartelijk dank voor het begrip! En ook bedankt om via mijn site boekingen en aankopen te maken. Dat wordt enorm geapprecieerd. Dank, Katrien

Scroll to Top