de boeken van camilla läckberg

Fans van de betere Scandinavische thrillers – en ik hoor daarbij! – zijn het erover eens: de boeken van de Zweedse auteur Camilla Läckberg behoren tot het beste uit het literaire genre. Je maakt dus best wat tijd vrij voor een spannend literair avondje op de sofa, want een boek van deze Zweedse schrijfster leg je niet zomaar opzij.

Läckberg schreef tot nu 10 romans in de boekenreeks waarin ze jou meeneemt naar haar eigen geboorteplek Fjällbacka aan de Zweedse westkust. Daar wonen de hoofdpersonages, politieman Patrik Hedström en zijn vrouw Erica Falck. Hedström is als politieagent verantwoordelijk voor het oplossen van de moorden in het kuststadje. Zijn vrouw Erica is schrijfster en vindt in de moordzaken van manlief Patrik inspiratie voor haar boeken. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat haar nieuwsgierigheid leidt tot de ontdekking van vaak duistere geheimen.

Volgorde boeken Camilla Läckberg

Elk verhaal in de reeks staat op zich, wat maakt dat je de boeken prima los van elkaar kan lezen. Maar net zoals met andere boekenreeksen (ik ben ook gek op de boekenreeks van Deens schrijver Jussi Adler-Olson, Amerikaans schrijfster Karin Slaughter en uiteraard Zweeds schrijver Henning Mankell) wil ik niet anders dan ze in de juiste volgorde te lezen. Zo kan je ook de ontwikkelingen van en de relaties tussen de personages volgen – wat minstens even interessant kan zijn dan de verhaallijn van het boek.

1. IJsprinses – 2002
2. 
Predikant – 2004
3. Steenhouwer – 2005

4. Zusje – 2006
5. Oorlogskind – 2007
6. Zeemeermin – 2008

7. Vuurtorenwachter – 2009
8. Engeleneiland – 2010

9. 
Leeuwentemmer – 2014
10. 
Heks – 2017

De boeken van Camilla Läckberg zijn zo populair dat vier romans uit de Fjällbacka reeks verfilmd werden. Nadien verscheen ook de bekende serie ‘Fjällbacka murders’, gebaseerd op Erica en Patrik, de hoofdpersonages uit de reeks. En voor de echte ‘die hard’ fans van Camilla Läckberg is een bezoek aan het Zweedse kuststadje Fjällbacka natuurlijk een must.

Nog geen boek van Camilla Läckberg gelezen? Start met IJsprinses en laat je meeslepen door de spanning van een echte Scandinavische thriller.

Ben je de Zweedse taal machtig? Lees Isprinsessan dan in het Zweeds of luister naar het Zweedse audioboek.
Njut! :)
Katrien

De volgorde van de boeken van Camilla Läckberg

Fjällbacka boekenreeks met Patrick Hedström en Erika Falk

Tweeluik met Faye en Jack

1. Gouden Kooi – En bur av guld (2019)
2. Wordt verwacht

Scroll to Top